Χιλιάδες προσκυνητές στην Αμμόχωστο τη Μ. Παρασκευή

Χιλιάδες προσκυνητές στην Αμμόχωστο τη Μ. Παρασκευή

Πέραν των τριών χιλιάδων ανθρώπων υπολογίζεται ότι θα μεταβούν τη Μεγάλη Παρασκευή στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Εξορινού

Χιλιάδες προσκυνητές στην Αμμόχωστο τη Μ. Παρασκευή
Πέραν των τριών χιλιάδων ελληνοκυπρίων αλλά και τουρκοκυπρίων υπολογίζεται ότι θα μεταβούν τη Μεγάλη Παρασκευή στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Εξορινού στην κατεχόμενη Αμμόχωστο για την περιφορά του Επιταφίου, την πρώτη που γίνεται εκεί από το 1957.

Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου Βασίλειος χαρακτήρισε «θαύμα» το γεγονός ότι θα τελεστεί στην εκκλησία η ακολουθία του Επιταφίου, η οποία θα μεταδίδεται απευθείας όχι μόνο από κυπριακά αλλά και από ευρωπαϊκά και ξένα τηλεοπτικά κανάλια, όπως το CNN, ενώ θεωρεί «ευλογία» για τον ίδιο προσωπικά να τελέσει την λειτουργία τη Μεγάλη Παρασκευή.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα για αντιδράσεις από πλευράς Τούρκων για τη λειτουργία και την περιφορά του Επιταφίου στον Αγιο Γεώργιο Εξορινό, ο Κωνσταντίας Βασίλειος εξέφρασε την εκτίμηση ότι «προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα πρόβλημα και ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά».

Κλείσιμο
Σε σχετική ερώτηση, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας απάντησε πως «υπολογίζεται ότι πέραν των τριών χιλιάδων ατόμων θα μεταβούν την Μεγάλη Παρασκευή για τη λειτουργία και την περιφορά του Επιταφίου. Δεν έχει τελεστεί λειτουργία στην εκκλησία από το 1957, όταν έγινε επίθεση εναντίον του Ναού» είπε και εξήγησε ότι «ο ιερέας που τότε λειτουργούσε στην εκκλησία αναγκάστηκε λόγω των ταραχών και της επίθεσης να πάρει τα Ιερά Σκεύη και λίγες εικόνες και να φύγει. Ο ιερέας μετέβη τότε στην εκκλησία που είναι χτισμένη μέσα σε βράχο, που βρίσκεται στο δρόμο προς την Αρχαία Σαλαμίνα, το λεγόμενο  Αη Γιωρκούϊ και τελούσε τα θρησκευτικά του καθήκοντα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης