Κόρινθος: Κρυμμένα μυστικά μια ώρα από την Αθήνα

Κόρινθος: Κρυμμένα μυστικά μια ώρα από την Αθήνα

Πρόταση για μια διήμερη απόδραση το Σαββατοκύριακο - Από τον Ακροκόρινθο μέχρι το Λουτράκι και το Βραχάτι

Στην αγορά το iPhone 4 από Cosmote και Vodafone
Κόρινθος: Κρυμμένα μυστικά μια ώρα από την Αθήνα
Κόρινθος: τόσο κοντά, τόσο μακριά! Μόλις 80 χλμ περίπου από το κλείνον άστυ, η Κόρινθος, μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική επιλογή για να αποδράσετε και να ξεφύγετε λίγο από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Μια λύση «του Σαβ/κου», που σίγουρα όμως θα σας ανανεώσει. Ιδιαίτερα τώρα, που ανοίγει ο καιρός και συνεπώς και η όρεξή μας για εκδρομές!

Μια περιοχή τόσο κοντά στην Αθήνα και τόσο παραγνωρισμένη. Διατηρεί «κρυμμένα» μυστικά και περιμένει να την ανακαλύψετε. Ένα από αυτά, ο Ακροκόρινθος!

Ο Ακροκόρινθος είναι ένας βράχος ύψους 575 μ., ο οποίος δεσπόζει στην πεδιάδα της Κορίνθου. Στους πρόποδές του ήταν χτισμένη η πόλη της Αρχαίας Κόρινθου και ο βράχος του Ακροκορίνθου, όπως συνηθιζόταν κατά την αρχαιότητα, χρησίμευε ως το κάστρο της πόλης (Ακρόπολη).

Οι επιβλητικές του οχυρώσεις θεμελιώθηκαν κατά τα μυκηναϊκά χρόνια, απέκτησαν όμως τη μεγαλοπρέπεια τους μεταξύ του 7ου-6ου π.Χ. αιώνα., όταν η δυναστεία των Κυψελιδών έφθασε την Κόρινθο στο απόγειο της ακμής της. 

Κλείσιμο


«Η μαγευτική θέα από τον Ακροκόρινθο κόβει πραγματικά την ανάσα. Ολόκληρη η κορινθιακή γη είναι στη διάθεση του επισκέπτη. Από κει μπορεί να δει την ολοζώντανη πόλη της Κορίνθου με τον εκπληκτικής αρχιτεκτονικής Ναό του Απ. Παύλου, το λιμάνι της, με τη μικρή όμορφη μαρίνα και τα δεκάδες δεμένα καΐκια με τα ολόφρεσκα ψάρια, τη υπέροχη παραλία «Καλάμια» με τα άπειρα εστιατόρια, καφέ και κλαμπ, την Αρχαία Κόρινθο με τα λαμπρά απομεινάρια της Δόξας της, το εκπληκτικό τεχνητό λιμάνι του Λεχαίου με την μεγαλύτερη Βασιλική της Ελλάδας, τις Κεγχρεές με την καταγάλανη και κρυστάλλινη θάλασσα, να επιλέξει τη διαμονή του στα πολυτελή ξενοδοχεία και τις εκδρομές του στα καταπράσινα και δροσερά ΔΔ των Εξαμιλίων, της Ξυλοκέριζας του Σολωμού, γεμάτα από παραδοσιακές ταβέρνες.» (Πηγή: επίσημη ιστοσελίδα δήμου Κορινθίων)

Σε μια εκδρομή σας στην Κόρινθο σας συστήνουμε να καταφύγετε σε δύο εξαιρετικές επιλογές ξενοδοχείων της ευρύτερης περιοχής: το "Poseidon Palace Resort" στο Λουτράκι και το "Alkyon Resort Hotel & Spa" στο Βραχάτι.



Το "Poseidon Palace Resort" ένα συγκρότημα με κεντρικό κτίριο, bungalows και βίλες, χτισμένο αμφιθεατρικά, δίπλα στη θάλασσα, σε ένα μαγευτικό σημείο, όπου «οι μπλε ορίζοντες του Κορινθιακού κόλπου συναντούν την ιδιαίτερη ομορφιά της Πελοποννήσου». Με τα πολυτελή δωμάτιά του, διασκορπισμένα στους πευκόφυτους κήπους σε συνδυασμό με ένα πλήθος προσφερόμενων υπηρεσιών (5 εστιατόρια με διαφορετικό χαρακτήρα και κουζίνα, Spa, γυμναστήριο, παιδικό πρόγραμμα "Mini-Club" με παιδαγωγό, γήπεδα τένις, πινγκ πονγκ, κ.α.), είναι σίγουρο ότι θα σας προσφέρει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα "Alkyon Resort Hotel & Spa", μόλις 80 μ. από τη θάλασσα του Κορινθιακού κόλπου, αποτελεί μία όαση γαλήνης και πολυτέλειας για τους επισκέπτες του. Χτισμένο σε μια έκταση 23.000 τ.μ., μέσα σε καταπράσινους κήπους, προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες πολυτελούς διαμονής, εστίασης, υγείας & ευεξίας. Ξεχωρίζει το νέο πολυτελές του ‘Spa Center’, με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη πρόταση για όσους το επιθυμούν υψηλές υπηρεσίες χαλάρωσης, ομορφιάς, αντιγήρανσης, αναζωογόνησης και ευεξίας.

* Επισκεφτείτε το travelplan.gr και ετοιμάστε τις βαλίτσες σας! 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης