Η Σίκινος «μαγεύει» Γερμανούς, Νορβηγούς και Σουηδούς

Η Σίκινος «μαγεύει» Γερμανούς, Νορβηγούς και Σουηδούς

Πόλος έλξης για πολλούς τουρίστες αποτελεί η Σίκινος, η οποία προσελκύει επισκέπτες που αποζητούν ήρεμες και γαλήνιες διακοπές, ενώ πολλοί από αυτούς αγοράζουν σπίτια στο όμορφο νησί των Κυκλάδων

Η Σίκινος «μαγεύει» Γερμανούς, Νορβηγούς και Σουηδούς

H Σίκινος φαίνεται πως έχει μαγέψει Γερμανούς, Νορβηγούς και Σουηδούς, καθώς αποφάσισαν να αγοράσουν εγκαταλελειμμένα σπίτια και να τα αναπαλαιώσουν ώστε να απολαμβάνουν την ηρεμία του νησιού κατά την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Οι περίπου 15 οικογένειες ξένων νιώθουν ντόπιοι, ενώ η ησυχία και οι ομορφιές του τόπου έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του συγκεκριμένου Κυκλαδίτικου νησιού.

«Δεν μένουν μόνιμα στο νησί οι ξένοι ιδιοκτήτες των σπιτιών. Έρχονται συνήθως την άνοιξη και το φθινόπωρο, ενώ αποφεύγουν τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, οπότε και έχουμε αρκετούς τουρίστες. Συντηρούν τα σπίτια που έχουν αγοράσει, χωρίς να αλλάζουν την αρχική τους μορφή», δηλώνει ο Δήμαρχος κύριος Γιάννης Συρίγος.

Η Σίκινος αποτελεί ένα ξεχωριστό νησί, το οποίο απέχει από την πολυκοσμία και την «φασαρία» που προσφέρουν άλλα νησιά. Μέσα στον Αύγουστο, βέβαια, τα γραφικά σοκάκια του νησιού μετρούν έως και 2000 επισκέπτες,

«Είμαστε ένας παραδοσιακός οικισμός που σιγά - σιγά τον ανακαλύπτουν οι τουρίστες. Μπορούν οι επισκέπτες να δουν στον τόπο μας πώς ήταν οι Κυκλάδες πριν από 40 - 50 χρόνια. Ο τουρισμός μας αυξάνεται σταδιακά, όμως εμείς θέλουμε να διατηρήσουμε τον τρόπο ζωής μας», προσθέτει ο Δήμαρχος, ο οποίος αποτελεί την κεφαλή της τοπικής αυτοδιοίκησης τα τελευταία 18 χρόνια.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης