Δρέττα: Φέτος, ο ελληνικός τουρισμός οδεύει σε νέα άνοδο των μεγεθών του

Δρέττα: Φέτος, ο ελληνικός τουρισμός οδεύει σε νέα άνοδο των μεγεθών του

Κερδίζει σε ανταγωνιστικότητα και αποτελεί την υπερδύναμη της ελληνικής οικονομίας ανέφερε στη γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ - Νέος πρόεδρος του Συνδέσμου ο Γιάννης Παράσχης

5899226
Στις ευοίωνες προοπτικές που διαγράφονται για τον ελληνικό τουρισμό τα επόμενα χρόνια, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού, Ιωάννα Δρέττα, στην γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ.

Η κ. Δρέττα τόνισε ότι «φέτος ο ελληνικός τουρισμός οδεύει σε νέα άνοδο των μεγεθών του. Βελτιώνει τις υπηρεσίες του. Εμπλουτίζει το προϊόν του, κερδίζει σε ανταγωνιστικότητα και αποτελεί την υπερδύναμη της ελληνικής οικονομίας». Η ίδια αναφέρθηκε στην συμβολή του ΣΕΤΕ στην ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού και χαρακτήρισε τον τουρισμό ως «υπερδύναμη που βρίσκει τρόπο να αναπτύσσεται όταν όλα γύρω υποχωρούν και συρρικνώνονται, και διαχρονικά συνεισφέρει στην εθνική και στις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες». Παράλληλα, επισήμανε τις αναγκαίες αλλαγές και την προσαρμογή σε νέα δεδομένα, και ανέδειξε την σημασία των συνεργειών. Ακόμα, έθεσε μια νέα παράμετρο λέοντας ότι «η βιώσιμη ανάπτυξη από εδώ και πέρα, θα πρέπει να αποτελέσει κεντρική προτεραιότητα και οφείλουμε να επανατοποθετήσουμε το τουριστικό προϊόν γύρω από τη βιωσιμότητα και πώς θα προσφέρουμε με βάση τις αρχές της αειφορίας, στην οικονομία και την κοινωνία».

 «Η συμβολή του ΣΕΤΕ στην ανοδική πορεία του τουρισμού ήταν και είναι καθοριστική. Η συμβολή στο δημόσιο διάλογο με μία ατζέντα ψύχραιμη, ρεαλιστική, σταθμισμένη, έβαλε και εξακολουθεί να βάζει ισχυρά θεμέλια για να πάει μπροστά ο τομέας μας» επεσήμανε η υπουργός Τουρισμού.

 Τέλος, αναφερόμενη στα στελέχη του ΣΕΤΕ, δήλωσε πως «θα μοιράζομαι πάντα το όραμα και τις αξίες σας. Και θα είμαι πάντα περήφανη και βέβαιη, ότι ο ελληνικός τουρισμός, θα κάνει ανατροπές και θα μας εκπλήσσει με την απίστευτη, την ανεξάντλητη δυναμική του». 

Νέος πρόεδρος του ΣΕΤΕ ο Γιάννης Παράσχης

Νέα εποχή ξεκίνησε για τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων με την εκλογή του Γιάννη Παράσχη στη θέση του προέδρου.

Ο κ. Παράσχης εξελέγη από το διοικητικό συμβούλιο που προέκυψε κατά τις αρχαιρεσίες της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης του ΣΕΤΕ που συγκλήθηκε σήμερα. Διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο κ. Παράσχης πήρε τη σκυτάλη από τον Γιάννη Ρέτσο, ο οποίος συμπλήρωσε δύο θητείες στην θέση του προέδρου του συνδέσμου.


Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023 - ΠΑΣΟΚ: Έμπλεξαν... τις γραμμές τους με τους φόρους - Οι δηλώσεις και οι ανασκευές

Ηράκλειο: Τα πρώτα λόγια της 33χρονης που εγκατέλειψε τα τρία παιδιά της - «Τους είπα να καθίσουν λίγο μόνα»

Πέθανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος: Ο μεγάλος αιρετικός - «Ρώτησε κανείς την αγελάδα πώς αισθάνεται που χύνει το γάλα»;

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.

   

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης