Η λίμνη Κρεμαστών γεμίζει… με πανιά και ιστιοπλόους

Η λίμνη Κρεμαστών γεμίζει… με πανιά και ιστιοπλόους

Μπορεί η Ευρυτανία να μην έχει θάλασσα, αλλά έχει πλέον Ναυτικό Όμιλο – Μια ξεχωριστή εκδήλωση το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Μαΐου

limni1
Όταν υπάρχει θέληση και μεράκι, τίποτα δεν είναι αδύνατο. Αυτό αποδεικνύει η δημιουργία Ναυτικού Ομίλου στην Ευρυτανία.

Μπορεί να ξεκίνησε ως αστείο, αλλά έγινε πραγματικότητα και ξεκίνησε μάλιστα και τις πρώτες του δραστηριότητες.

« -Θα ιδρύσουμε Ναυτικό Όμιλο στην Ευρυτανία.

- Θα αστειεύεστε! Αυτό είναι απ΄ τ΄ Άγραφα!

- Ακριβώς! Στα Άγραφα!»

Κάπως έτσι εξελίχθηκε μια πρώτη συζήτηση μεταξύ ιστιοπλόων όταν πήραν την απόφαση να πάνε την ιστιοπλοΐα στα βουνά.
limni2

Στην αρχή ήταν ένα αστείο μεταξύ φίλων. Ύστερα, αφού διαπιστώθηκε πως όντως οι συνθήκες στη Λίμνη Κρεμαστών, το σύνορο των νομών Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας, είναι κατάλληλες για το άθλημα, ξεκίνησε ένα από τα πιο συναρπαστικά ιστιοπλοϊκά project.

«Η αγάπη για τη φύση και τον αθλητισμό φέρνει κάθε χειμώνα τους ιστιοπλόους από τη θάλασσα στο βουνό. Το χειμώνα οι ναύτες, αφήνουν για λίγο το νερό για να γίνουν ορειβάτες και χιονοδρόμοι. Είναι όμως η ιστιοπλοΐα αποκλειστικό προνόμιο των παραθαλάσσιων περιοχών; Εμείς πιστεύουμε πως όχι», λέει ο Κωνσταντίνος Σοφρώνης,  ιδρυτικό μέλος του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Ευρυτανίας.

Κλείσιμο
IMG-4247

Μιλώντας για την πρωτοβουλία τους αναφέρει «ως Ευρυτάνας και ιστιοπλόος είμαι το ζωντανό παράδειγμα σύνδεσης βουνού και θάλασσας. Μεγάλωσα στο Καρπενήσι κάνοντας σκι από τα έξι μου, αλλά όταν μετακόμισα στην Αθήνα έμαθα ιστιοπλοΐα από έναν από’ τους μεγαλύτερους εν ενεργεία δασκάλους το αθλήματος, τον Δημήτρη Γεροντάρη. Ιστιοπλόος-ναύτης και ταυτόχρονα Καρπενησιώτης. Συνεπώς, ήταν φυσικό και επόμενο, αυτό το οξύμωρο σχήμα να εκφραστεί μέσα από έναν ορεινό Ναυτικό Όμιλο.

Ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Ευρυτανίας, είναι το υπό σύσταση σωματείο, που στόχο θα έχει τη δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων για την ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας στο νομό Ευρυτανίας και την ανάδειξη της λίμνης Κρεμαστών ως τουριστικό προορισμό. Η λίμνη Κρεμαστών, η μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας, δημιουργήθηκε το 1965 με την κατασκευή του φράγματος των Κρεμαστών και τα νερά των ποταμών Αχελώου, Αγραφιώτη, Ταυρωπού και Τρικεριώτη. Ενταγμένη στο δίκτυο Natura, είναι το στολίδι της περιοχής, ενώ στα βάθη της βρίσκονται ολόκληρα χωριά που εγκαταλείφθηκαν για χάρη της ενεργειακής ανάπτυξης της χώρας και της προόδου».

Η πρώτη εκδήλωση

Με τη στήριξη του μεγαλύτερου ναυτικού ομίλου της χώρας, του ιστορικού Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος και συγκεκριμένα μέσω του νέου προγράμματος Αίολος, για την ανάδειξη της ιστιοπλοΐας σε όλα τα μήκη της Ελλάδος που δεν έχουν γνωρίσει την ιστιοπλοΐα, ο Όμιλος απέκτησε τα 5 πρώτα σκάφη του.

Ταυτόχρονα σε συνδιοργάνωση με το Ν.Ο.Ε. και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η πρώτη ιστιοπλοϊκή εκδήλωση στο νομό Ευρυτανίας θα γίνει πραγματικότητα και στις 27 και 28 Μαΐου η λίμνη κρεμαστών θα γεμίσει πανιά.

Κατά τη διάρκεια του διήμερου αυτού οι διοργανωτές καλούν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής να πάνε στον προβλήτα Αγίου Γεωργίου το μεσημέρι του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής σε μια γιορτή για την ιστιοπλοΐα. Κάτοικοι και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιδείξεις πλοών και να μάθουν για το άθλημα από Ολυμπιονίκες και κορυφαίους ιστιοπλόους αθλητές της χώρας μας.

limni3

«Με την ίδρυση του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Ευρυτανίας το μέλλον της λίμνης κρεμαστών αποκτά και μια ιστιοπλοϊκή διάσταση. Με την αγωνιστική και προπονητική δράση του ο Όμιλος θα δώσει μια αθλητική διέξοδο στους νέους των κοντινών χωριών, ενώ μέσω της ιστιοπλοΐας αναψυχής οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν ένα άκρως ορεινό τοπίο με έναν αξέχαστο τρόπο», αναφέρει ο Κωνσταντίνος Σοφρώνης.


Ειδήσεις σήμερα:

Νέα τροπή στις έρευνες για τον φόνο στη Βαρβάκειο - Η γυναίκα βρέθηκε με κομμένο λουράκι τσάντας

Βίντεο: Ο «Γύπας της Θεσσαλονίκης» ανεμίζει μέσα σε Porsche Cayenne €50.000 από τα «δανεικά»

Δραματικό βίντεο: Εργάτης έκανε live στο Facebook ενώ τον περικύκλωναν οι φλόγες - Τελικά έχασε τη ζωή του 
----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης