Η Κεφαλονιά καλύτερο ελληνικό νησί για τους Βρετανούς

Η Κεφαλονιά καλύτερο ελληνικό νησί για τους Βρετανούς

Η Μύκονος στην τελευταία θέση εξαιτίας των απλησίαστων τιμών

kefalonia-fiskardo
H Κεφαλονιά κατέκτησε φέτος τη πρώτη θέση των προτιμήσεων των Βρετανών ως το καλύτερο ελληνικό νησί. Ο μεγαλύτερος οργανισμός καταναλωτικών ερευνών «Which?» ζήτησε σε πάνω από 1000 Βρετανούς, οι οποίοι έχουν επισκεφτεί τη χώρα την τελευταία διετία, να αξιολογήσουν τα 10 δημοφιλέστερα ελληνικά νησιά.
kefalonia-argostoli

Συγκεκριμένα, η έρευνα είχε 8 κατηγορίες προς αξιολόγηση: παραλίες, φαγητό και ποτό, ποιότητα καταλυμάτων, τουριστικά αξιοθέατα, φυσική ομορφιά, shopping, ηρεμία και γαλήνη και τέλος σχέση ποιότητας-τιμής. Tα νησιά που συμμετείχαν με σειρά προτίμησης ήταν: η Κεφαλονιά, η Λευκάδα, η Σκιάθος, η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Κως, η Ζάκυνθος, η Ρόδος, η Σαντορίνη και η Μύκονος.
kefalonia-melissani

Κλείσιμο
Το νησί που έγινε ευρέως διάσημο από το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι ξεπέρασε μάλιστα την Λευκάδα, η οποία πέρυσι βρισκόταν στη πρωτιά, με συνολική βαθμολογία 85%, με την έρευνα να επισημαίνει ότι ήταν το μόνο νησί που έπιασε 5/5 στη κατηγορία ‘ηρεμία’. Η «ξέφρενη» Μύκονος βρέθηκε στη τελευταία θέση με 55%, κυρίως λόγω πολυκοσμίας και απλησίαστων τιμών.

Πηγή Deutsche Welle
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης