Τουρισμός: «Greek Travel Awards» για πρώτη φορά στο Λονδίνο - Οι 10 νικητές της ψηφοφορίας

Τουρισμός: «Greek Travel Awards» για πρώτη φορά στο Λονδίνο - Οι 10 νικητές της ψηφοφορίας

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του ΕΟΤ - Στόχος της απονομής βραβείων η προβολή και προώθηση τουριστικών προορισμών της Ελλάδας στα βρετανικά media

βρετανια12421
Στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού World Travel Market 2022 που έσπασε όλα τα ρεκόρ επισκεπτών προηγούμενων ετών και του 2019 (στοιχεία Reed), ο ΕΟΤ διοργάνωσε για πρώτη φορά στο Λονδίνο τα Greek Travel Awards 2022. Σε συνέχεια του πολύ θετικού κλίματος στη βρετανική αγορά για την Ελλάδα, όπου οι Βρετανοί ταξιδιώτες αναδείχθηκαν οι πρώτοι σε αφίξεις μετά την καλοκαιρινή σεζόν, το Γραφείο ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας σε συνεργασία με 7 σπεσιαλίστες Tour Operators, επικοινώνησε με τους πελάτες τους που είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα, ώστε να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία για τους ελληνικούς προορισμούς.

Στην πολυσύνθετη βρετανική αγορά, η Ελλάδα προσφέρεται ως ταξιδιωτικός προορισμός από περισσότερους από 75 Tour Operators και ειδικευμένους Tour Operators, όπως οι: Cyplon, CVVillas και Ionian & Aegean Island Holidays και Sunvil που προσφέρει τα τελευταία 50 έτη, πάνω από 70 ελληνικούς προορισμούς.

GTA-photo1
Στην πρώτη σειρά, Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Ν. Καλογερής, Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, κα. Α. Καλογεροπούλου, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κρήτης, κ. Κ. Κότσογλου, Εντεταλμένος Τουρισμού Περιφέρειας Αττικής κ. Θ. Κουτσογιαννόπουλος, Υπεύθυνη Τουρισμού Χίου Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κα Μ. Κόβα και Υπεύθυνη Τουρισμού Σάμου-Ικαρίας Περιφέρειας Β. Αιγαίου κ. Γ. Δρίνη.


Στα βραβεία, συμμετείχαν εξειδικευμένοι στο είδος τους Tour Operators, όπως ο Sovereign για τον τουρισμό πολυτέλειας, ο Barrhead, δημοφιλέστερος Τ/Ο στη Σκωτία και ο Broadway Τravel, ένας από τους μεγαλύτερους Τ/O που προσφέρει Ελλάδα και πρόσφατα γιόρτασε τα 70 χρόνια λειτουργίας του στη βρετανική αγορά.

Στην απονομή για τα πρώτα Ελληνικά Βραβεία παρευρέθηκαν 80 εκπρόσωποι των βρετανικών media, βρετανικών Tour Operators, επαγγελματίες του Τουρισμού, Έλληνες ανταποκριτές στο Λονδίνο και συνεκθέτες του ελληνικού περιπτέρου. Επαγγελματικές επαφές και networking έγιναν σε μία ατμόσφαιρα ελληνικής φιλοξενίας με ανάδειξη της μαστίχας Χίου μέσα από την ξεχωριστά κοκτέιλς και γευσιγνωσίας της ελληνικής γαστρονομίας, με δημιουργίες της σεφ Ειρήνης Τζώρτζογλου, νικήτριας του διαγωνισμού BBC Masterchef UK 2019, η οποία προετοίμασε ένα μοναδικό μενού για τους καλεσμένους.

GTA-photo-2
Πρόκειται για τους (από αριστερά) κα Ελένη Σκαρβέλη, Δ/ντρια Γραφείου ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας, κα Michelle Attard, influencer Coconut Odyssey, κ. Π. Βαφίνης, Δήμαρχος Αλοννήσου, κ. Γ. Μπουτίνας, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Θεσσαλίας, κ. Δημήτρης Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ.


Το τριήμερο 7-9 Νοεμβρίου, η World Travel Market, συγκεντρώνει στο Λονδίνο αντιπροσωπείες απ’ όλο τον κόσμο. Πρόκειται για περίοδο με πυκνό πρόγραμμα προ-οργανωμένων επαφών και εκδηλώσεων σε ανταγωνιστικό περιβάλλον για τους επαγγελματίες του Τουρισμού. Σε αυτό το πολυάσχολο πλαίσιο, ήταν μεγάλη επιτυχία να εκπροσωπούνται και να επιδεικνύουν ενδιαφέρον για την Ελλάδα media διεθνούς απήχησης, όπως: National Geographic Food Traveller, Wanderlust Magazine, TTG, Telegraph, Travel Weekly, Travel Gossip, αλλά και ταξιδιωτικών influencers που επέλεξαν την εκδήλωση της Ελλάδας μεταξύ δεκάδων προσκλήσεων. Αντιστοίχως, η εκπροσώπηση της ηγεσίας του Υπουργείου και του ΕΟΤ μοιράστηκε σε διαφορετικές εκδηλώσεις, ώστε η χώρα μας να έχει την πλέον εμφατική παρουσία στα περισσότερα events που πλαισίωναν την έκθεση.

GTA-photo-3
Οι εικονιζόμενοι (από αριστερά) κα Ελένη Σκαρβέλη, Δ/ντρια Γραφείου ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας, κ. Γιώργος Κηπουρός, ιδιοκτήτης του περιοδικού Wanderlust, κ. Θ. Κουτσογιαννόπουλος, Εντεταλμένος Τουρισμού Περιφέρειας Αττικής, κ. Δημήτρης Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ.


Νικητές από την ψηφοφορία των Βρετανών T/O, ανά κατηγορία είναι:

1. Best City Breaks Destination: Αθήνα
2. Best Walking Destination: Αρκαδία/Πελοπόννησος
Κλείσιμο
3. Best Sailing Destination: Λευκάδα
4. Best Gastronomy Destination: Χανιά
5. Best Luxury Destination: Σαντορίνη
6. Best Outdoors Destination: Κεφαλονιά
7. Best Culture Destination: Αθήνα
8. Best Sustainable Destination: Ικαρία
9. Best Diving Destination: Αλόννησος
10. Best Beach Holidays Destination: Κρήτη

Στόχος της εκδήλωσης απονομής Βραβείων ήταν η προβολή στα Βρετανικά Μέσα διαφορετικών προορισμών της Ελλάδας και η προώθηση των ελληνικών προορισμών σε συγκεκριμένες ομάδες στόχους που ενδιαφέρονται για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, καθώς και η εξειδικευμένη παρουσίαση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος για την ανάδειξη νέων προορισμών σε επαναλαμβανόμενους επισκέπτες της χώρας μας.

GTA-Photo-4
Εικονίζονται (από αριστερά) οι: κα Ειρήνη Τζώρτζογλου, Νικήτρια Masterchef UK 2019, κ. Γιάννης Φαράκλας, ιδιοκτήτης της πλατφόρμας All About Shipping, κα Yvonne Kinder, εκπρόσωπος την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων AITO, κα Μαρία Μαχαίρα, υπεύθυνη ξενοδοχείων Marbella στην βρετανική αγορά.Η ψηφοφορία λειτούργησε παράλληλα και ως βαρόμετρο για τις προτιμήσεις των Βρετανών σε ειδικές κατηγορίες και ως έναυσμα για τη μεγαλύτερη και εντονότερη προβολή του ΕΟΤ μέσω των στοχευμένων ετήσιων διαφημιστικών εκστρατειών απευθείας στα Media για τους ελληνικούς προορισμούς, τις δραστηριότητες και τις ξεχωριστές εμπειρίες των επισκεπτών στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η προτίμηση του κοινού για την Ικαρία, παγκοσμίως γνωστή ως μία από τις 5 blue zones στον κόσμο, σημειώνοντας το ενδιαφέρον για τη μακροζωία καθώς αποτελεί έναν από τους 17 στόχους του ΟΗΕ για τη βιωσιμότητα. Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Σκιάθος, Χαλκιδική, Άνδρος, Νάξος, Ρόδος, Κως, Λέσβος, Ζάκυνθος, Μύκονος ήταν φιναλίστ στις ανωτέρω κατηγορίες, επιβεβαιώνοντας την ποικιλία του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και την αγάπη του κοινού για την Ελλάδα.

Ειδήσεις σήμερα:

Σήμερα ο γάμος της μικρότερης κόρης του Τραμπ με τον δισεκατομμυριούχο Μάικλ Μπούλος

Απίθανες δικαιολογίες στο Αυτόφωρο από σπείρα γυναικών διαρρηκτών

Το οικογενειακό δράμα πίσω από την 6χρονη που υπέστη δύο ανακοπές - Πέρυσι αυτοκτόνησε ο πατέρας της
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης