Κικίλιας: Έτοιμοι οι ξενοδόχοι στο Ρέθυμνο να υποδεχθούν πρώτοι τους Γερμανούς τον χειμώνα

Κικίλιας: Έτοιμοι οι ξενοδόχοι στο Ρέθυμνο να υποδεχθούν πρώτοι τους Γερμανούς τον χειμώνα

Στόχος του υπουργείου Τουρισμού είναι η Κρήτη να γίνει δωδεκάμηνος προορισμός, ιδιαίτερα στα στοιχεία της TUI – Δυναμική η πορεία που δείχνουν τα στοιχεία από τις μέχρι τώρα αφίξεις στο Ρέθυμνο

kikilias_kriti
Έτοιμοι, οργανωμένοι και ενθουσιασμένοι για να υποδεχθούν πρώτοι τους Γερμανούς συνταξιούχους που θέλουν να περάσουν τον χειμώνα στη χώρα μας, δηλώνουν οι ξενοδόχοι στο Ρέθυμνο στη συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη περιοδεία στην Κρήτη.

Ο υπουργός Τουρισμού, με χθεσινές του δηλώσεις στη γερμανική Bild, απηύθυνε πρόσκληση στους συνταξιούχους της Γερμανίας, καλώντας τους να περάσουν στην Ελλάδα με το ήπιο και μεσογειακό κλίμα, τον δύσκολο – λόγω της ενεργειακής κρίσης – χειμώνα που έρχεται.

«Ο χειμώνας στην Κρήτη διαρκεί το πολύ δύο με τρεις μήνες. Ο καιρός εδώ είναι πολύ πιο ήπιος από ότι στη βόρεια Ευρώπη. Και, από την πλευρά μας, είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε τους Γερμανούς πολίτες που θα θελήσουν να έρθουν και να μείνουν στο νησί μας, προσφέροντάς τους υπηρεσίες υψηλής ποιότητας», ανέφεραν οι ξενοδόχοι του Ρεθύμνου στον υπουργό.



Η Κρήτη να γίνει δωδεκάμηνος τουριστικός προορισμός

Ο κ. Κικίλιας, επανέλαβε τον στρατηγικό στόχο του Υπουργείου Τουρισμού, προκειμένου η Κρήτη να γίνει δωδεκάμηνος τουριστικός προορισμός και στάθηκε ιδιαίτερα στα στοιχεία της TUI, που είναι και ο μεγαλύτερος tour operator, που μιλούν για πρωτοφανές ρεκόρ όσον αφορά και στους τέσσερις νομούς του νησιού.

Κλείσιμο
Ξεχωριστή μνεία έκανε στις συντονισμένες προσπάθειες που έγιναν όλους τους προηγούμενους μήνες και που έχουν ως αποτέλεσμα οι σημαντικότερες αεροπορικές εταιρείες της Γερμανίας – όπως η Condor – να προσθέτουν συνεχώς περισσότερες απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και για ολοένα και περισσότερους προορισμούς.

kikilias_kriti1


«Έχουμε τη μοναδική κρητική φιλοξενία»

«Η προσπάθειά μας δεν σταματά εδώ. Η Κρήτη – και ο νομός Ρεθύμνου – έχει όλες τις δυνατότητες και τα εχέγγυα, προκειμένου να γίνει προορισμός και για τους δώδεκα μήνες του χρόνου. Εδώ, έχουμε ξενοδοχειακές μονάδες ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου. Έχουμε νοσοκομεία, έχουμε κέντρα υγείας. Έχουμε πρωτογενή παραγωγή. Και, φυσικά, έχουμε τη μοναδική κρητική φιλοξενία. Είναι μία εξαιρετική ευκαιρία που δεν θα πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη», τόνισε ο Υπουργός Τουρισμού.

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε, επίσης, τη δυναμική πορεία που καταδεικνύουν τα στοιχεία από τις μέχρι τώρα αφίξεις στο Ρέθυμνο, όπου η πληρότητα στα καταλύματα -όπως σημείωσε- αγγίζει, αυτή τη στιγμή, το 90%, ενώ οι επιδόσεις από το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου ξεπερνούν -όπως είπε- τα αντίστοιχα μεγέθη του 2019.

Τις εξαιρετικές αυτές επιδόσεις επιβεβαίωσαν – από την πλευρά τους – και οι φορείς του τουρισμού στο Ρέθυμνο, αναφερόμενοι τόσο στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων που βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα, όσο και στα στοιχεία των ξεναγών.




Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ντράγκι δεν δείχνει να «θέλει να το ξανασκεφτεί» για την πρωθυπουργία, λέει η Rai


Καλύπτουμε το 60% των αυξήσεων, είπε με αφορμή την ενεργοποίηση του Power Pass ο Μητσοτάκης


Συνελήφθη η κοκκινομάλλα λογίστρια που είχε καταδικαστεί για υπεξαίρεση 880.000 ευρώ και διέφευγε για 10 χρόνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης