Τουρισμός: Νέα πρωτοβουλία για τη στήριξη των Ξενοδοχείων

Τουρισμός: Νέα πρωτοβουλία για τη στήριξη των Ξενοδοχείων

Ο ΣΔΞΑ αποφάσισε να παρέχει όλα τα webinars δωρεάν - Ξεκίνησαν τα πρώτα διαδικτυακά προγράμματα για τα ζητήματα πρακτικής εφαρμογής των νέων υγειονομικών κανόνων

3057502
Σε μια ισχυρή συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) και το τμήμα αντιμετώπισης βιολογικών κινδύνων της AG ADVENT, προχώρησε ο ΣΔΞΑ.

Κοινός στόχος της σύμπραξης αυτής όπως ανακοινώθηκε, είναι η υλοποίηση των στόχων των ξενοδοχείων, η παροχή δηλαδή φιλοξενίας σε συνδυασμό με την μέριμνα για την ασφάλεια εργαζομένων και πελατών.

Λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο πλήγμα που έχει υποστεί ο κλάδος, ο Σύνδεσμος ανακοίνωσε επίσης ότι αποφάσισε να παρέχει όλα τα webinars δωρεάν. 

παράλληλα, σε ευθυγράμμιση με την προσπάθεια του ΞΕΕ σχετικά με την πρακτική εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα πρώτα διαδικτυακά προγράμματα ξεκίνησαν την περίοδο της καραντίνας, ενώ συνεχίστηκαν για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.

Ειδικότερα, η ομάδα της AG ADVEΝT υπό την επίβλεψη του διευθύνοντος συμβούλου της, κ. Νίκου Γδοντέλη, εξέτασε και παρουσίασε αρχικά ζητήματα πρακτικής εφαρμογής των νέων υγειονομικών κανόνων (χρήση μάσκας και λοιπών ΜΑΠ, προγράμματα καθαρισμών, νέος τρόπος λειτουργίας buffet, πρόληψη λεγιονελλα, κλπ)

Στη συνέχεια στα μέσα Ιουλίου 2020 έγινε webinar με ανασκόπηση των δεδομένων των πρώτων 5 εβδομάδων λειτουργίας των ξενοδοχείων και προτάσεων για βελτίωση συνθηκών εργασίας κατά την εφαρμογή των μέτρων, την εξοικονόμηση κόστους, την περιβαλλοντική προστασία, την καλύτερη διασφάλιση υγείας προσωπικού, την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους πελάτες παρά τα μέτρα, κλπ.

Κλείσιμο
Τα webinars που οργάνωσε ο ΣΔΞΑ με τη βοήθεια και τεχνογνωσία του επιστημονικού συνεργάτη του, AG ADVENT, προσέφεραν εκτός από τεχνογνωσία και διευκρινήσεις επί των πρωτοκόλλων και μια λεπτομερή καταγραφή  παρατηρήσεων και κρίσιμων συμπερασμάτων που συλλέχθηκαν από την πρώτη περίοδο της επανεκκίνησης του Τουρισμού, προκειμένου οι επιχειρήσεις να είναι καλυμμένες σε ελέγχους και νομικές απαιτήσεις δημοσίων φορέων, πελατών αλλά και προσωπικού. 

Έτσι ο ΣΔΞΑ ανακοίνωσε την συνέχιση των webinars και της διαδικτυακής δράσης του το ερχόμενο φθινόπωρο, με την συμμετοχή και υποστήριξη τόσο του ΞΕΕ, όσο και της AG ADVENT.

Ο Δημήτρης Κάκαρης πρόεδρος του  ΣΔΞΑ και  Γενικός Διευθυντής των AKS HOTELS σχολίασε σχετικά:

«Σε αυτούς τους δύσκολους και πρωτόγνωρους καιρούς που βιώνουμε ο ΣΔΞΑ προσπαθεί να βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων διευθυντών και να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις ώστε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές υγειονομικό πλαίσιο λειτουργίας, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες με ευελιξία και προσαρμοστικότητα στα νέα δεδομένα λαμβάνοντας υπόψη και τις ανάγκες του προσωπικού και των πελατών για μία ασφαλή και υγιεινή λειτουργία των ξενοδοχείων. Σε αυτή την προσπάθεια βασικοί αρωγοί βρίσκονται η εταιρεία AG ADVENT με το κ. Νίκου Γδοντέλη, Διευθύνοντα Σύμβουλο και η κ. Αγνή Χριστίδου Γενική Διευθύντρια του ΞΕΕ, με την καθοδήγηση του προέδρου κ. Αλέξανδρου Βασιλικού»

Από την πλευρά της η διευθύντρια του ΞΕΕ κα Αγνή Χριστίδου δήλωσε: 

«Η περίοδος της πανδημίας συνιστά για τα ξενοδοχεία μεγάλη δοκιμασία ευθύνης, ετοιμότητας και υγειονομικής συγκρότησης. Η δυνατότητα επικοινωνίας μέσω webinars με το ΣΔΞΑ, όπως και με τους υπόλοιπους συλλόγους διευθυντών ξενοδοχείων σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, μας καθιστά κοινωνούς των προβλημάτων εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων, προτάσεων βελτίωσής τους, αλλά και θεμάτων ευρύτερου προβληματισμού από επαγγελματίες υψηλών καθηκόντων, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μάχης για την προάσπιση του προσώπου της ελληνικής ξενοδοχίας σε ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον».

Ο κ. Νίκος Γδοντέλης, CEO της AG ADVENT είπε:

«Είδαμε στην πρωτοβουλία του ΣΔΞΑ την αγνή θέληση για υποστήριξη των συνάδελφων διευθυντών. Βλέπαμε την αγωνία των διευθυντών αλλά και τον δυναμισμό του Έλληνα διευθυντή ξενοδοχείου που βρίσκεται στο τιμόνι αυτή την εποχή και θελήσαμε να βοηθήσουμε. Έχοντας την εμπειρία των δικών μας πρωτοβουλιών όπως του POSI SHIELD και του «ΑΣΦΑΛΩΣ ΑΝΟΙΧΤΑ» και συνεργασία με πολλά ξενοδοχεία για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων και την επαναλειτουργία τους, η ομάδα της AG ADVENT αποτύπωσε και μοιράστηκε με τον ΣΔΞΑ και το ΞΕΕ, σημεία - προτάσεις βελτίωσης του ισχύοντος κανονιστικού πλαισίου. Πιστεύουμε στην συνεργασία ξενοδόχων, διευθυντών ξενοδοχείων, κλαδικών φορέων και επιστημόνων. Εργαζόμαστε στην βάση της ειλικρινούς ανταλλαγής εμπειρίας για να ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτόν τον κάβο. Ευχαριστούμε θερμά τον ΣΔΞΑ και τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Κάκαρη καθώς επίσης και την γενική διευθύντρια του ΞΕΕ για την εμπιστοσύνη και την συνεργασία τους».

Ειδήσεις σήμερα:

Χάρης Βαρθακούρης & Γιάννης Πάριος: Ο διάλογος πατέρα - γιου για τα... ριάλιτι

Αύριο η πιο ζεστή ημέρα του καλοκαιριού με 42άρια - Δείτε χάρτες με τις «κόκκινες» περιοχές

Λευκωσία: Θέλουμε μία πιο αποφασιστική στάση της ΕΕ για το «Μπαρμπαρός»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης