Τα πιο φωτογενή σημεία της Σαντορίνης

Τα πιο φωτογενή σημεία της Σαντορίνης

Αυτό το ελληνικό νησί βρίσκεται στη λίστα κάθε ταξιδιώτη σε όλον τον κόσμο

santorini43
Κρέμεται, κυριολεκτικά, από την άκρη ενός γκρεμού και φημίζεται για τα συγκλονιστικά ηλιοβασιλέματα, τα μικροσκοπικά λευκά σπιτάκια, τις εκκλησίες με τους γαλάζιους τρούλους, τα πιο μικρά ντοματάκια και τις μοναδικές ποικιλίες κρασιού. Μιλάμε, βέβαια, για τη Σαντορίνη, το νησί των Κυκλάδων που έχει καταφέρει να κερδίσει τις καρδιές ακόμα και των πιο απαιτητικών. Αυτός ο “επίγειος Παράδεισος” για πολλούς, βρίσκεται πλέον μόλις μία ώρα από την Αθήνα, αφού με τις απευθείας πτήσεις της VOLOTEA, από 9€, δεν θα χάσεις χρόνο να τη θαυμάσεις από κοντά.

Όπου κι αν περπατήσεις, όπου κι αν κοιτάξεις, αυτό το νησί σού δίνει αφορμές να αρπάξεις τη φωτογραφική σου μηχανή ή το κινητό σου και να κρατήσεις τη στιγμή. Θα θες να φωτογραφήσεις το ηλιοβασίλεμα, τα ολόλευκα στενάκια, τη ροζ μπουκαμβίλια που φωλιάζει δίπλα σε ένα μπλε παράθυρο, ένα παλιό ποδήλατο πάνω στον ασβεστωμένο τοίχο, ένα καμπαναριό με θέα τη θάλασσα. Όλα γύρω σου σε καλούν να τα φωτογραφήσεις.

The Greece that we love / Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ. - Volotea TV campaign 2020


Επειδή η Σαντορίνη είναι γεμάτη κόσμο, το μυστικό είναι να αποφύγεις τα πρωινά και τα απογεύματα στις φωτογραφικές σου περιπλανήσεις. Γι' αυτό, βάλε ξυπνητήρι από τις 5 έως τις 7 το πρωί για να μπορέσεις να απαθανατίσεις τα χρώματα της αυγής ενώ όλοι κοιμούνται. Αν όμως δεν είσαι πρωινός τύπος, κάνε μια βόλτα 2 με 4 το μεσημέρι, όταν οι περισσότεροι επισκέπτες τρώνε το μεσημεριανό τους ή παίρνουν έναν υπνάκο.

Αλλά ποια είναι τα σημεία που θα κατακτήσουν το Instagram και πώς θα τα εντοπίσεις;

Οία

Η εκκλησία της Αναστάσεως

Κλείσιμο
Ξεκινώντας από την Οία, το πασίγνωστο χωριό, το ιδανικό σημείο για την τέλεια φωτογραφία είναι ο ναός της Αναστάσεως με το ροζ καμπαναριό του. Θα βρεις ένα μικροσκοπικό στενάκι ακριβώς πριν το καφενείο Μελένιο: ακολούθησέ το και μπροστά σου θα δεις μια μικρή, ξύλινη πόρτα που θα σε οδηγήσει πάνω από την εκκλησία. Αυτό είναι το καλύτερο σημείο για φωτογράφηση.
https://www.instagram.com/p/BTlVwx8gI31/

Η εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνα

Λίγο πριν την προηγούμενη εκκλησία βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγ. Σπυρίδωνα, με το εξίσου εντυπωσιακό καμπαναριό του. Από εδώ, μπορείς επίσης να φωτογραφήσεις τον ναό της Αναστάσεως βάζοντας στο κάδρο και τις δύο εκκλησίες. Για να εντοπίσεις αυτό το σημείο, πάρε τον κεντρικό δρόμο και όταν δεις το κατάστημα Bulgari στα αριστερά σου, μπες στο στενό και διάσχισέ το, στρίβοντας πρώτα αριστερά και μετά δεξιά.
https://www.instagram.com/p/BTn_2b6gXPm/

Φηρά

Η εκκλησία του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου

Από την Πλατεία Θεοτοκόπουλου και έχοντας τον ναό της Υπαπαντής στα αριστερά σου, θα φτάσεις σε έναν κατηφορικό δρόμο με σκαλοπάτια. Από εκεί θα μπορέσεις να δεις τον χαρακτηριστικό γκρι και λευκό τρούλο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Βγάλε φωτογραφίες από πάνω αλλά μην ξεχάσεις να επισκεφτείς και την ίδια την εκκλησία για να τη φωτογραφήσεις από κοντά. Είναι μια από τις λίγες εκκλησίες που σου προσφέρει, κυριολεκτικά, πρόσβαση στον τρούλο της.
https://www.instagram.com/p/BTeFE1BlnRm/

Ημεροβίγλι

Ο τρούλος της Αναστάσεως

Ο θαυμάσιος τρούλος της Αναστάσεως στο Ημεροβίγλι μαζί με την υπέροχη θέα του μικρού νησιού της Νέας Καμένης και της Καλντέρας είναι άλλο ένα πανέμορφο φωτογενές σημείο απ' όπου μπορείς να πάρεις φωτογραφίες.
https://www.instagram.com/p/BToo5QzlZyE/

Το μαγευτικό νησί της Σαντορίνης σε περιμένει να το ανακαλύψεις.
Αυτό το καλοκαίρι, πέταξε από 9€ με τη VOLOTEA στην Ελλάδα.

Κάνε τώρα την κράτησή σου: https://www.volotea.com/el/flight-offers/aqnna/santorinh/
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης