Τουρισμός: Πώς επηρεάζει ο κορωνοϊός την πληρότητα 70.000 ξενοδοχείων παγκοσμίως

Τουρισμός: Πώς επηρεάζει ο κορωνοϊός την πληρότητα 70.000 ξενοδοχείων παγκοσμίως

Οι CEO του ξενοδοχειακού κλάδου υποστηρίζουν ότι μέχρι το 2023 δεν αναμένεται νέα «χρυσή εποχή» του τουρισμού - Ωστόσο στην Ευρώπη ξεκίνησε να διαφαίνεται ανάκαμψη στον ξενοδοχειακό κλάδο - Πώς διαμορφώνονται τα επίπεδα των κρατήσεων

reception_hotel
Πότε θα ανακάμψουν τα επίπεδα πληρότητας στις ξενοδοχειακές μονάδες παγκοσμίως καθώς με την πανδημία της νόσου Covid-19, οι περισσότερες χώρες έκλεισαν τα σύνορα τους, έθεσαν σε «καραντίνα» στους πολίτες βάζοντας τον τουρισμό στον «πάγο».

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι CEO του ξενοδοχειακού κλάδου ανά την υφήλιο είναι ότι μέχρι το 2023 δεν αναμένεται να δούμε την «χρυσή εποχή» του τουρισμού σε επίπεδα 2019.

Πόσο καιρό θα χρειαστεί η Ευρώπη για την ανάκαμψη σε επίπεδα πληρότητας της τάξης του 40% με 50%;

Πριν από τρεις μήνες, η Κίνα έφτασε σε επίπεδο πληρότητας στις ξενοδοχειακές μονάδες το 15%, αν και στις 30 Μαΐου, το αντίστοιχο ποσοστό στην πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη εκτοξεύτηκε στο 47%.

Την ίδια ημέρα, η πληρότητα στα ξενοδοχεία των ΗΠΑ ανήλθε στο 38% όπως και στη Μέση Ανατολή (38%). Ωστόσο, στην Ευρώπη, το αντίστοιχο ποσοστό έφθανε μόλις το 15%.

Τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης

Το Σαββατοκύριακο 30-31 Μαΐου άρχισαν να διαφαίνονται τα πρώτα θετικά σημάδια στον ξενοδοχειακό κλάδο ευρωπαϊκών χωρών όπως της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ελβετίας και της Ολλανδίας.

Κλείσιμο
Στον φορολογικό παράδεισο -την Ελβετία- καταγράφηκε αύξηση σε ότι αφορά την πληρότητα των ξενοδοχείων της τάξης του 29%, ενώ σε Γερμανία και Ολλανδία, το αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεπέρασε το 23%.

Για όλο τον μήνα Μάιο καταγράφηκε αύξηση στην πληρότητα των ξενοδοχείων που ήταν ανοικτά, όπως επισημαίνουν οι συντάκτες της έρευνας.

Την ίδια ώρα, τα νησιά της Ισπανίας, μιας εκ των ευρωπαϊκών χωρών που επλήγη σοβαρά από τον νέο κορωνοϊό, όπως τα Κανάρια Νησιά και οι Βαλεαρίδες, δείχνουν να προσελκύσουν πολύ περισσότερους τουρίστες σε σχέση με τις μεγαλουπόλεις της ιβηρικής χώρας , όπως την Μαδρίτη και την Βαρκελώνη.

Στις 20 Ιουνίου, η πληρότητα των ξενοδοχείων στις Βαλεαρίδες Νήσους αναμένεται να φθάσει το 11%, στα Κανάρια Νησιά το 8%, ενώ στην Βαρκελώνη και την Μαδρίτη μόλις το 2,5%.

Αντιθέτως, τον Μάιο του 2021, οι προβλέψεις είναι απογοητευτικές με τα επίπεδα πληρότητας και στις τέσσερις περιοχές της ιβηρικής χώρας να αναμένονται πολύ μικρότερα.

Το 76% των ξενοδοχείων στην Ευρώπη είχε βάλει λουκέτο στις 30 Απριλίου

Στις 30 Απριλίου, το 76% των ξενοδοχείων στην Ευρώπη (που συμμετείχαν στην έρευνα) είχαν βάλει «λουκέτο» εξαιτίας του νέου κορωνοϊού. Στη Μέση Ανατολή, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 36%, στην Ασία 38% στην Κεντρική Αμερική 72%.

Από την 1η Ιουνίου και για τους επόμενους έντεκα μήνες υπήρξαν ακυρώσεις σε ξενοδοχεία του Άμστερνταμ, των Βρυξελλών, του Ντουμπάι, του Δουβλίνου, του Εδιμβούργου, του Λονδίνου και της Ζυρίχης.

Σύμφωνα πάντως με τα συμπεράσματα της έρευνας του STR, στην Ευρώπη μόλις άρχισε να διαφαίνεται ανάκαμψη στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν αρχίσει να δίνουν το «πράσινο φως» στα ταξίδια και τον τουρισμό.

Τα ξενοδοχεία της γηραιάς ηπείρου ανοίγουν μαζικά τον Ιούνιο και τον Ιούλιο με την κατάσταση να βελτιώνεται μέσα στους επόμενους μήνες.

Ποια είναι η STR

Η STR παρέχει κορυφαία συγκριτική αξιολόγηση δεδομένων, αναλυτικά στοιχεία και πληροφορίες αγοράς για τον ξενοδοχειακό κλάδο παγκοσμίως.

Ιδρύθηκε το 1985 και σήμερα έχει παρουσία σε 15 χώρες.

Η έδρα της εταιρείας στη Βόρεια Αμερική βρίσκεται στο Τενεσί, η διεθνή της έδρα είναι στο Λονδίνο και η έδρα της στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού είναι στη Σιγκαπούρη.


Η STR εξαγοράστηκε τον Οκτώβριο του 2019 από την CoStar Group, Inc. τον κορυφαίο πάροχο εμπορικών πληροφοριών ακινήτων, αναλυτικών στοιχείων και διαδικτυακών αγορών.

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΕ: «Καμία πρόοδος» στις συνομιλίες με τη Βρετανία για τη μετα-Brexit εποχή

Υπόθεση μικρής Μαντλίν: Ύποπτος για την εξαφάνιση και άλλου κοριτσιού ο Γερμανός παιδόφιλος

Βόλος: Ζευγάρι φίλων της 30χρονης εγκύου θετικό στον κορωνοϊό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης