Κύπρος: Βάση στη Λάρνακα δημιουργεί η αεροπορική εταιρεία Wizz Air

Κύπρος: Βάση στη Λάρνακα δημιουργεί η αεροπορική εταιρεία Wizz Air

Αναμένονται 600.000 τουρίστες τον Αύγουστο στη Μεγαλόνησo, σύμφωνα με τον Κύπριο Υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Καρούσο

WIZZ AIR: New daily flight Athens – London
Αναμένεται ότι τον Αύγουστο θα φτάσουν στην Κύπρο περίπου 600 χιλιάδες επιβάτες, δήλωσε σήμερα ο Κύπριος Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος προσθέτοντας πως ο κορωνοϊός δεν ξεχωρίζει εάν κάποιος φτάνει στο νησί με ιδιωτική ή με επιβατική πτήση.

Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο κ. Καρούσος είπε ότι «ξεκινούμε την προσπάθεια αποκατάστασης συνδεσιμότητας της χώρας μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αφού έχουμε συμφωνήσει με μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης την WIZZ AIR, να δημιουργήσει βάση στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Αρχικά θα υπάρχουν δύο αεροσκάφη και στη συνέχεια τα αεροσκάφη θα αυξηθούν και θα προσθέσει στα ήδη υφιστάμενα δρομολόγια της και προορισμούς ακόμα 11 πτήσεις προς 11 αεροδρόμια και επτά χώρες». Η εταιρεία θα πετάει από και προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πρόσθεσε ότι «τα οφέλη για την Κύπρο είναι πάρα πολύ σημαντικά, τόσο τουριστικά όσο και οικονομικά, αφού θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας ενώ σημαντική είναι και η πρόθεση της εταιρεία ότι δεν θα κλέψει από τον ανταγωνισμό αλλά να δημιουργήσει επιπρόσθετη επιβατική κίνηση».

Ταυτόχρονα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «το εγχείρημα της WIZZ AIR θα πετύχει και θα αυξήσει περαιτέρω τα αεροσκάφη της και την επιβατική κίνηση προς το αεροδρόμιο Λάρνακας και την Κύπρο γενικότερα».

Ο κ. Καρούσος ανέφερε πως «υπάρχει μια σταδιακή άρση των μέτρων, ξεκινούμε από τις 9 Ιουνίου και από τις 20 του μήνα για συγκεκριμένο αριθμό χωρών δεν θα απαιτείται το σχετικό πιστοποιητικό (για κορωνοϊό). Η τάση είναι και άλλες χώρες να αναβαθμίζονται σε κατηγορία και έτσι θα έχουμε περισσότερες χώρες από τις οποίες δεν θα χρειάζεται το συγκεκριμένο πιστοποιητικό». Σημείωσε πως όσο περνά ο καιρός και τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα, ιδιαίτερα στην Ευρώπη και από προορισμούς που μας ενδιαφέρουν.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουμε κάνει και με βάση τα δεδομένα που έχουμε μέχρι σήμερα, συνέχισε «τον Αύγουστο θα έχουμε περίπου 600 χιλιάδες επιβάτες στη Κύπρο».

Κλείσιμο
Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι εν καιρώ lockdown πραγματοποιήθηκαν ιδιωτικές πτήσεις Ρώσων επιχειρηματιών προς την Κύπρο, ο Υπουργός Μεταφορών είπε πως «όποιες πτήσεις έχουν προγραμματιστεί είναι πτήσεις που έχουν την άδεια τόσο του Υπουργείου Εξωτερικών όσο και του Υπουργείου Μεταφορών, ενώ δεν απαγορευόταν η πραγματοποίηση καμίας πτήσης, ιδιωτικής ή επιβατικής, εάν είχε άδεια. Κύπριοι πολίτες ή νόμιμα διαμένοντες στο νησί, εάν είχαν την άδεια μπορούσαν να επιστρέψουν πίσω στην Κύπρο είτε με ιδιωτικό τζετ, με επιβατική πτήση ή με πτήση επαναπατρισμού».

Ειδήσεις σήμερα: 

Κύπρος: Το υπουργικό συμβούλιο εγκρίνει σήμερα τη συμφωνία για τον EastMed

Αναρμόδια τα δικαστήρια της ΕΕ να κρίνουν αγωγές κατά του Eurogroup

Ελέγχθηκε για κορωνοϊό το 12% του πληθυσμού της Κύπρου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης