Εξέγερση στους Τόρις για τα μέτρα ταξιδιωτικής καραντίνας που προωθεί η κυβέρνηση Τζόνσον

Εξέγερση στους Τόρις για τα μέτρα ταξιδιωτικής καραντίνας που προωθεί η κυβέρνηση Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι από τις 29 Ιουνίου θα μπορούν ενδεχομένως να ταξιδέψουν με «αερογέφυρες» οι Βρετανοί σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία, χωρίς να χρειάζεται να μπουν σε 14ημερη καραντίνα επιστρέφοντας

boris_johnson_1
Την ώρα που 40 βουλευτές, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων του κυβερνώντος κόμματος, των Τόρις, εξεγείρονται με αφορμή τα μέτρα περί ταξιδιωτικής καραντίνας που προωθεί η κυβέρνηση του Λονδίνου, χθες, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι θα μπορούσαν να ξεκινήσουν οι «αερογέφυρες» σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία με τους Βρετανούς που επισκέπτονται τις χώρες αυτές να απαλλάσσονται της 14ημερης καραντίνα κατά την επιστροφή στην πατρίδα τους.

UK imposes 14-day traveler quarantine as Europe eases restrictions | DW News


Υπενθυμίζεται ότι, η Βρετανία έχει ανακοινώσει καραντίνα δύο εβδομάδων από τις 8 Ιουνίου για τις αφίξεις από το εξωτερικό, ενώ άλλες χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, ανακοίνωσαν σχέδια για χαλάρωση της δικής τους καραντίνας.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», μία διακομματική ομάδα 40 βουλευτών - ανάμεσά τους επτά πρώην υπουργοί- ζητούν επείγουσα δράση για επανεξέταση της 14ημερης καραντίνας την οποία θα είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν όλοι οι ταξιδιώτες που φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Χθες το βράδυ, ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι «αερογέφυρες» που θα μπορούσαν να επιτρέψουν ταξίδια χωρίς καραντίνα σε χώρες όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα, μπορούν να ξεκινήσουν από τις 29 Ιουνίου. Όπως ανακοίνωσαν δύο πορτογαλικές πηγές, Πορτογαλία και Βρετανία διεξάγουν συνομιλίες σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν έναν αεροδιάδρομο για τουρίστες που θα επιτρέψει στους Βρετανούς επισκέπτες να αποφύγουν την καραντίνα για την Covid-19 όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Boris Johnson says he's 'sorry for the pain, anguish and heartbreak'


Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βρετανία είναι η κύρια πηγή τουριστών για την Πορτογαλία. Το 2019, περισσότεροι από 16 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες επισκέφθηκαν την Πορτογαλία και σχεδόν το 20% ήταν Βρετανοί.

Στο μεταξύ, η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Πρίτι Πάτελ, δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από την τουριστική βιομηχανία και τις βρετανικές αερογραμμές ζητώντας από την κυβέρνηση του Λονδίνου να απορρίψει τα «ανεφάρμοστα, ανεπαρκή και καταστροφικά» σχέδια σε ότι αφορά τα μέτρα ταξιδιωτικής καραντίνας με τις αεροπορικές εταιρείες, όπως η Virgin Atlantic και η British Airways, να ανακοινώνουν τεράστιες περικοπές προσωπικού εξαιτίας εξαιτίας της πανδημίας της νόσου Covid- 19.

Πριν από λίγες ώρες, η αεροπορική εταιρεία EasyJet ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε μειώσεις του εργατικού της δυναμικού τουλάχιστον κατά 30% - θα απολυθούν δηλαδή πάνω από 4.500 εργαζόμενοι- εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως αναφέρει το επίμαχο βρετανικό δημοσίευμα.


Ειδήσεις σήμερα:

Σιγκαπούρη: Τέσσερις μήνες φυλάκιση σε άνδρα που «ανέβασε» fake news για τον κορωνοϊό

Δείτε βίντεο: Η προσομοίωση που θα μας πείσει να φοράμε μάσκες στα Μέσα Μεταφοράς

Το 40% των ασθενών με κορωνοϊό είναι ασυμπτωματικοί, σύμφωνα με κινεζική έρευνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης