6+1 διευθύνσεις για καλό φαγητό στο Παγκράτι

6+1 διευθύνσεις για καλό φαγητό στο Παγκράτι

Kορυφαία σημεία για φαγητό, σνακ ή ποτό σε μία από τις πιο ζωηρές και δραστήριες περιοχές της Αθήνας.

spondi_restaurant
Μια γειτονιά του κέντρου, μια περιοχή με χίλια πρόσωπα. Με ντόπιους που δεν την αλλάζουν εδώ και δεκαετίες, με νεοφερμένους που την λατρεύουν, με τουρίστες που την ανακαλύπτουν και ονειρεύονται να γίνει η γειτονιά τους.

Το Παγκράτι είναι η εμβληματική Πλατεία Προσκόπων, μια ανάσα από τον Εθνικό Κήπο, είναι η πιάτσα της Αρχελάου, είναι η περιβόητη περιοχή «πίσω από το Χίλτον», είναι η μικροσκοπική Πλατεία Μεσολογγίου, είναι η καθησυχαστική γειτονιά πίσω από το Καλλιμάρμαρο. Κάθε σημείο με το δικό του μικροκλίμα, τα δικά του στέκια, τον κατάδικό του χαρακτήρα. Πάμε να δούμε τα σημεία που οι ποιοτικές γεύσεις έχουν την τιμητική τους.

Σπονδή

Είναι ένας μύθος. Εδώ και σχεδόν 30 χρόνια, ένας δον Κιχώτης της γαστρονομίας, ο επίμονος και εμπνευστικός κ. Απόστολος Τραστέλης, βάζει διαρκώς στοιχήματα και τα κερδίζει με το σπαθί του και με τις κουτάλες των συνεργατών του. Οι περισσότεροι από εμάς, διαβήκαμε το κατώφλι της Σπονδής σε πολύ ειδικές στιγμές της ζωής μας και γευτήκαμε για πρώτη φορά αστεράτη κουζίνα στην Ελλάδα. Εδώ μάθαμε, το μακρινό 1996, τι εστί σομελιέ, εδώ πρωτοδοκιμάσαμε μοριακή κουζίνα, εδώ είδαμε μεσογειακές γεύσεις να μεταμορφώνονται σε κάτι καινούριο.


Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ