Δείτε πώς θα ζεσταθείτε οικονομικά ομορφαίνοντας τον χώρο σας

Δείτε πώς θα ζεσταθείτε οικονομικά ομορφαίνοντας τον χώρο σας

Αν και ο χειμώνας δεν έχει φτάσει ακόμη ο περισσότερος κόσμος αναζητά από τώρα λύσεις εναλλακτικής θέρμανσης

Δείτε πώς θα ζεσταθείτε οικονομικά ομορφαίνοντας τον χώρο σας

Μπορεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να έπεσε πάνω από 20 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο σε σύγκριση με πέρυσι, όμως, οι περικοπές στους μισθούς και η αύξηση των φόρων, καθιστούν και πάλι απαγορευτική την αγορά του για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των νοικοκυριών στη χώρα μας. 

Μία εναλλακτική και πιο οικονομική λύση σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους θέρμανσης είναι τα υπέρυθρα θερμαντικά σώματα ή αλλιώς τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης.  Πέρα από την οικονομία που προσφέρουν θα ομορφύνουν και τον χώρο σας, καθώς διατίθενται σε διάφορα σχήματα και σχέδια, ενώ μοιάζουν με έργα τέχνης. 

Τα θερμαντικά πάνελ είναι από τις συσκευές που λειτουργούν με τον πλέον φυσικό τρόπο, διότι ουσιαστικά μας ζεσταίνουν όπως και ο ήλιος. Η θερμότητα που εκπέμπουν μεταδίδεται μέσω ακτινοβολίας στα σώματα και τα αντικείμενα, τα οποία με αυτό τον τρόπο παραμένουν στεγνά και μεταδίδουν επίσης θερμότητα. Ακόμη ο χώρος που θερμαίνεται είναι πιο «καθαρός» και υγιεινός, αφού δεν λειτουργούν με αέρα και έτσι δεν μεταφέρουν τη σκόνη. 

Τα υπέρυθρα πάνελ θέρμανσης συν τοις άλλοις εξοικονομούν και ενέργεια, καθώς εκπέμπουν θερμότητα ακόμη και όταν είναι σβηστά. Μάλιστα, όταν το θερμαντικό σώμα φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία, τότε σβήνει μέχρι να χρειαστεί να ξαναγεμίσει τον συσσωρευτή. Οσο για το κόστος, αυτό εξαρτάται από την κατανάλωση κιλοβατώρων. Ετσι, για ένα σπίτι με πέντε υπέρυθρα σώματα, εμβαδού ενδεικτικά 75 τ.μ., σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, απαιτείται ένα ποσό περίπου 400 ευρώ το εξάμηνο. Το κόστος των ίδιων των σωμάτων εξαρτάται από την ισχύ τους και φτάνει μέχρι και τα 400 ευρώ ανά σώμα.

Κλείσιμο

Μερικά μυστικά για μεγαλύτερη οικονομία


Οποια μέθοδο θέρμανσης κι αν επιλέξετε υπάρχουν μερικά μυστικά, που θα σας γεμίσουν το πορτοφόλι. Αν θέλετε να έχετε ζέστη τον χειμώνα και ψύξη το καλοκαίρι, τότε μονώστε τη σκεπή, την πυλωτή, τον λέβητα, τις σωληνώσεις κεντρικής θέρμανσης και τοποθετήσετε καλά κουφώματα και διπλά τζάμια.

Αν δεν θέλετε να έχετε διαρροές, φροντίστε να «σφραγίσετε» τις χαραμάδες σε πόρτες και παράθυρα και φυσικά να κλείνετε τα παράθυρα την ώρα που τα θερμαντικά σώματα ζεσταίνονται. Επίσης, για να επιτύχετε μέγιστη απόδοση, να έχετε πάντα ακάλυπτα τα θερμαντικά σώματα και να θυμάστε να μην ρυθμίζετε τον θερμοστάτη πάνω από τους 20 βαθμούς, καθώς για κάθε επιπλέον βαθμό σπαταλάτε 10% περισσότερα χρήματα.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης