Θέρμανση

Πώς να συνδεθείτε με φυσικό αέριο με επιδότηση

Eπιδότηση από 1.000 έως 5.500 ευρώ θα λάβουν τα ελληνικά νοικοκυριά σε Αθήνα, Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αντικαταστήσουν τους κεντρικούς καυστήρες πετρελαίου με αερίου, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος που ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ύψους 15 εκατ. ευρώ.

Ενημερωθείτε για τις αντλίες θερμότητας και γνωρίστε τον πιο αποδοτικό, οικολογικό και προσιτό πλέον τρόπο θέρμανσης

Σύμφωνα με μελέτη και έρευνα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι αντλίες θερμότητας προσφέρουν οικονομία: 33% από τα pellets, 44% από το κλειστό ενεργειακό τζάκι, 38-45% από το φυσικό αέριο, 61% από το πετρέλαιο και 71% από τους ηλεκτρολέβητες.

Ηλεκτρικά θερμαντικά

Ο ηλεκτρικές συσκευές όπως σόμπες αλογόνου, καλοριφέρ και κλιματιστικά μπορεί να εξασφαλίζουν εξοικονόμηση έναντι του πετρελαίου, αλλά μπορεί να εξελιχθούν σε παγίδα.  

Επιδότηση φυσικού αερίου

«Γκάζι»  έχει πατήσει η ζήτηση για νέες συνδέσεις φυσικού αερίου, η οποία έχει αυξηθεί 300% λόγω της εξαγγελίας του προγράμματος του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για επιδότηση από 1.000 έως 5.500 ευρώ σε νοικοκυριά προκειμένου να αντικαταστήσουν κεντρικούς καυστήρες πετρελαίου με αερίου. 

Τζάκι, σόμπες  Πέλλετ

Το τζάκι με ξύλο ή pellet  ή με βιοαιθανόλη αποτελούν αποτελεσματικούς τρόπους για να θερμανθεί ένα σπίτι. 

Ενεργειακή αναβάθμιση

Το υπουργείο Περιβάλλoντος και Ενέργειας σχεδιάζει ένα πακέτο πακέτου μέτρων ύψους 800 εκατ. ευρώ για την αναθέρμανση της οικοδομής, η οποία θα γίνει μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων, το οποίο αποτελείται από τρεις δράσεις, συμπεριλαμβανομένου το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον».