Θέρμανση

Δείτε τους εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης για ζεστό σπίτι σε χειμώνα κρίσης

Η υπερφορολόγηση έχει οδηγήσει μια μεγάλη μερίδα του ελληνικού πληθυσμού σε εναλλακτικές μεθόδους θέρμανσης, φέρνοντας στο προσκήνιο άλλες πηγές θέρμανσης για να αντιμετωπιστούν οι τσουχτερές ημέρες της χειμερινής περιόδου

2
Ενημερωθείτε για τις αντλίες θερμότητας και γνωρίστε τον πιο αποδοτικό, οικολογικό και προσιτό πλέον τρόπο θέρμανσης

Σύμφωνα με μελέτη και έρευνα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι αντλίες θερμότητας προσφέρουν οικονομία: 33% από τα pellets, 44% από το κλειστό ενεργειακό τζάκι, 38-45% από το φυσικό αέριο, 61% από το πετρέλαιο και 71% από τους ηλεκτρολέβητες.

1
Ηλεκτρικά θερμαντικά

Ο ηλεκτρικές συσκευές όπως σόμπες αλογόνου, καλοριφέρ και κλιματιστικά μπορεί να εξασφαλίζουν εξοικονόμηση έναντι του πετρελαίου, αλλά μπορεί να εξελιχθούν σε παγίδα.  

Επιδότηση φυσικού αερίου

«Γκάζι»  έχει πατήσει η ζήτηση για νέες συνδέσεις φυσικού αερίου, η οποία έχει αυξηθεί 300% λόγω της εξαγγελίας του προγράμματος του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για επιδότηση από 1.000 έως 5.500 ευρώ σε νοικοκυριά προκειμένου να αντικαταστήσουν κεντρικούς καυστήρες πετρελαίου με αερίου. 

1
Τζάκι, σόμπες  Πέλλετ

Το τζάκι με ξύλο ή pellet  ή με βιοαιθανόλη αποτελούν αποτελεσματικούς τρόπους για να θερμανθεί ένα σπίτι. 

1
Ενεργειακή αναβάθμιση

Το υπουργείο Περιβάλλoντος και Ενέργειας σχεδιάζει ένα πακέτο πακέτου μέτρων ύψους 800 εκατ. ευρώ για την αναθέρμανση της οικοδομής, η οποία θα γίνει μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων, το οποίο αποτελείται από τρεις δράσεις, συμπεριλαμβανομένου το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον».

4