Ηλεκτρικά θερμαντικά

Ηλεκτρικά θερμαντικά

Ο ηλεκτρικές συσκευές όπως σόμπες αλογόνου, καλοριφέρ και κλιματιστικά μπορεί να εξασφαλίζουν εξοικονόμηση έναντι του πετρελαίου, αλλά μπορεί να εξελιχθούν σε παγίδα.  

Ηλεκτρικά θερμαντικά
Για ένα χώρο  80 τετραγωνικών μέτρων απαιτούνται τρεις μονάδες υψηλής ενεργειακής απόδοσης με κόστος 1.500-2.000 ευρώ. Άρα, με μία μέση κατανάλωση 2.500 kWh - 3.800kWh το ετήσιο κόστος θέρμανσης ανέρχεται στα 500 ευρώ-700 ευρώ.

Τα αερόθερμα συμφέρουν σε μικρούς χώρους, ενώ ζεσταίνουν γρήγορα. Το κόστος είναι υψηλότερο από του κλιματιστικού γύρω στα 0,40 λεπτά την ώρα, με τιμή αγοράς από 16 ευρώ.
Υπάρχει βέβαια και η υπέρυθρη θέρμανση – πανελ και είναι πολύ  συμφέρουσα επιλογή.  
Τοποθετούνται στον τοίχο και η  τιμή τους ξεκινάει από τα 85 ευρώ. Οι ηλεκτρικοί θερμοπομποί λειτουργούν περισσότερο με τη φυσική ροή από το περιβάλλον. Ένα υπνοδωμάτιο 12 τ.μ. απαιτεί ένα θερμοπομπό 1500W και καταναλώνει 0,10 ευρώ την ώρα. Τιμή αγοράς για επιτοίχιο θερμοπομό από 126 ευρώ.

Τα ηλεκτρικά καλοριφέρ λαδιού ζεσταίνουν  30 τ.μ. με κατανάλωση ρεύματος γύρω στα 800 w, με τιμή αγοράς γύρω στα 100 ευρώ.

Οι ηλεκτρικές σόμπες χαλαζία θερμαίνουν χώρους γύρω στα 50 τετραγωνικά μέτρα με  κατανάλωση 400-2.800w.
Κλείσιμο

Το αερόθερμο τζακιού εγκαθίσταται στην εστία του παραδοσιακού και επιστρέφει στο χώρο ζεστό αέρα, αυξάνοντας τη θερμοκρασία. Το κόστος κατανάλωση θεωρείται υψηλό και η τιμή τους ξεκινάει από τα 190 ευρώ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης