Επιδότηση φυσικού αερίου

Επιδότηση φυσικού αερίου

«Γκάζι»  έχει πατήσει η ζήτηση για νέες συνδέσεις φυσικού αερίου, η οποία έχει αυξηθεί 300% λόγω της εξαγγελίας του προγράμματος του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για επιδότηση από 1.000 έως 5.500 ευρώ σε νοικοκυριά προκειμένου να αντικαταστήσουν κεντρικούς καυστήρες πετρελαίου με αερίου. 

Επιδότηση φυσικού αερίου
Το πρόγραμμα είναι προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ, από το οποίο προβλέπεται να ωφεληθούν 46.000 νοικοκυριά.  

Η επιδότηση καλύπτει το 60% του συνολικού κόστους της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου. Για παράδειγμα, το κόστος εγκατάστασης σε μία πολυκατοικία 10 διαμερισμάτων είναι 5.000 ευρώ και για 20 το κόστος είναι 8.000 ευρώ. 

Παράλληλα με το νέο πρόγραμμα επιδότησης, η ΕΠΑ Αττικής παρέχει έκπτωση στα τέλη σύνδεσης έως και 100% για νέες κεντρικές θερμάνσεις και 50% στα τέλη σύνδεσης μεμονωμένων διαμερισμάτων. 

Κλείσιμο
Αν η πολυκατοικία επιλέξει να χρηματοδοτηθεί από την ΕΠΑ, τότε η μηνιαία δόση ανά διαμέρισμα είναι 15 ευρώ τον μήνα στην πρώτη περίπτωση και 11 ευρώ στη δεύτερη.
 Η  καμπάνια της ΕΠΑ Αττικής  προβλέπει δωρεάν τέλη σύνδεσης και χρηματοδότηση έως 12.300 ευρώ με μηδενικό επιτόκιο για αντικατάσταση κεντρικών θερμάνσεων. 

Μοναδικό κριτήριο για την ένταξη στ πρόγραμμα είναι η τιμή ζώνης και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με τις αιτήσεις να κατατίθενται μέχρι τις 30 Απριλίου 2015 και τα δικαιολογητικά να υποβάλλονται μέχρι τις 30 Ιουλίου 2015. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης