Halloween 2019: Το Google Doodle και η γιορτή στην Ελλάδα

Halloween 2019: Το Google Doodle και η γιορτή στην Ελλάδα

Google Doodle -  Η λέξη «Halloween» φέρεται να προέρχεται από το «All-hallow-even» και δηλώνει την παραμονή («eve») της γιορτής των Αγίων Πάντων («All Hallows Day»)

haloween
Το Halloween, που είναι το θέμα του σημερινού Google Doodle, έχει ως χαρακτηριστικό τα αναμμένα φαναράκια και τις κολοκύθες, θεωρείται πως είναι εξέλιξη της αρχαίας κελτικής γιορτής Σαμχάιμ.

Το Halloween, που εορτάζεται το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου, είναι το θέμα του σημερινού Google Doodle και το λογότυπο της εταιρείας διακοσμείται με τις περιβόητες κολοκύθες.

Το Ηalloween έγινε μόδα στην Ευρώπη και τα τελευταία χρόνια έγινε τάση και στην Ελλάδα  αλλά με διαφορετικό τρόπο από τις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα δεν γιορτάζεται με χτυπήματα στις πόρτες για κέρασμα. Ωστόσο, όλο και περισσότεροι το γιορτάζουν με μεταμφιέσεις, εκδηλώσεις, happenings και σίγουρα πολλά γλυκίσματα.

doodle_hallo


Τι είναι το Halloween

Το Halloween έχει πλέον παγανιστική χροιά και οι μεταμφιεσμένοι αναζητούν γλυκά με τη γνωστή φράση «trick or treat?» («φάρσα ή κέρασμα;). Είναι, επί της ουσίας, εξέλιξη της αρχαίας κελτικής γιορτής Σαμχάιμ.

Κλείσιμο
Η λέξη «Halloween» φέρεται να προέρχεται από το «All-hallow-even» και δηλώνει την παραμονή («eve») της γιορτής των Αγίων Πάντων («All Hallows Day»). Χαρακτηριστικά σύμβολα του Halloween είναι τα αναμμένα φαναράκια και οι μεγάλες κολοκύθες.

Δείτε περισσότερα ενδιαφέροντα Google Doodle ΕΔΩ

Πολλοί θεωρούν ότι το Halloween είναι το πέρασμα στον χειμώνα και αρκετοί λαοί υποστηρίζουν ότι, την 31η Οκτωβρίου, μπορεί να επιτευχθεί η σύνδεση με έναν υπερφυσικό κόσμο.

Επίσης, η γιορτή του Halloween συνδέεται με τον ιρλανδικό μύθο του Τζακ, που ήταν τσιγκούνης και πειραχτήρι, αλλά παγίδευσε τον διάβολο δύο φορές.

Όταν εκείνος πέθανε, ο διάβολος δεν αποδέχθηκε την ψυχή του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης