iPhone 11: Πίσω από τις καινοτομίες, οι κατηγορίες για τους «δουλοπάροικους» της Apple

iPhone 11: Πίσω από τις καινοτομίες, οι κατηγορίες για τους «δουλοπάροικους» της Apple

Οι μεγάλες ανατροπές έχουν ήδη σχεδιαστεί και -υποτίθεται- πως θα προκαλέσουν σάλο με την είσοδο της μεθεπόμενης γενιάς του αρχέτυπου smartphone, ήτοι το iPhone του 2020

γκ1-660x394
Το τι ακριβώς νέο φέρνει το καινούργιο μοντέλος iPhone η υφήλιος θα το γνωρίζει μετά από τα επίσημα αποκαλυπτήρια της συσκευής, την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στις 20:00. Η κατασκευάστρια Apple είναι μια εταιρεία που εν πολλοίς εξαργυρώνει τη φήμη της ως καινοτόμου, επομένως οι εκπλήξεις δεν μπορούν να αποκλειστούν. Ωστόσο, οι «καλά πληροφορημένες πηγές», οι διασταυρωμένες διαρροές και οι βιομηχανικοί κατάσκοποι, επιμένουν ότι ο διάδοχος του iPhone X δεν πρόκειται να εισάγει τίποτα το επαναστατικό. Οι μεγάλες ανατροπές έχουν ήδη σχεδιαστεί και -υποτίθεται- πως θα προκαλέσουν σάλο με την είσοδο της μεθεπόμενης γενιάς του αρχέτυπου smartphone, ήτοι το iPhone του 2020.

Σε ό,τι αφορά στο iPhone XI ή iPhone 11, εικάζεται ότι η μεγαλύτερη τεχνολογική του καινοτομία θα αφορά στη φωτογραφική μηχανή. Το πιθανότερο είναι ότι το νέο iPhone θα είναι εφοδιασμένο με τριπλή καμέρα, τοποθετημένη σε ένα προεξέχον τετράγωνο στην πίσω πλευρά της συσκευής. Βελτιωμένη σε ποιότητα λήψης αλλά και με διευρυμένες δυνατότητες ευρυγώνιας φωτογράφησης, η φωτογραφική μηχανή του iPhone θα ριχτεί στον ανταγωνισμό με τις συσκευές Android, οι οποίες ήδη προβάλουν τα προηγμένα φωτογραφικά τους προσόντα σαν state of the art και, επί του παρόντος, ακαταμάχητα.

Γενικότερα, η Apple την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στην καθιερωμένη εκδήλωση για την παρουσίαση των νέων της προϊόντων, τόσο σε μορφή συσκευών όσο και λογισμικού, θα αποκαλύψει τρεις εκδοχές του νέου iPhone. Ακολουθώντας την τάση που καθιερώθηκε με το προηγούμενο μοντέλο, κατά πάσα πιθανότητα θα αποκαλυφθούν οι διάδοχοι των iPhone XS, XS Max και XR με την κωδική ονομασία που θα επιλέξει τελικά η Apple. Ενδέχεται πάντως η ναυαρχίδα της τριάδας να βαπτιστεί σαν iPhone XI Pro, κατά το πρότυπο των κορυφαίων μοντέλων φορητών και μη υπολογιστών της Apple.

Όπως και να 'χει, η πολυαναμενόμενη εκδήλωση στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, απευθείας από το κεντρικό αμφιθέατρο στη διαστημική έδρα της Apple στην Καλιφόρνια, θα δώσει όλες τις απαντήσεις. Με ζωντανή μετάδοση είτε μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας είτε, για πρώτη φορά, μέσω YouTube.

Οι καταγγελίες για «σκλαβιά»

Ενώ ο πυρετός της προσμονής για το νέο iPhone ανεβαίνει εν όψει της παρουσίασης, η Apple αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες για μια σειρά από παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στα εργοστάσιά της στην Κίνα. Το τοπικό Εργατικό Παρατηρητήριο, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, καταγγέλλει βάσει τεκμηρίων ότι η Apple δεν αποδίδει τα οφειλόμενα μπόνους στους εργαζόμενους, αμελεί την εκπαίδευσή τους επί ζητημάτων ασφαλείας και ότι απασχολεί πολύ περισσότερους συμβασιούχους υπαλλήλους από όσους επιτρέπει η κείμενη νομοθεσία της χώρας. Οι παρατυπίες αυτές έχουν εντοπιστεί στο μεγαλύτερο εργοστάσιο της Apple στην Κίνα, στην πόλη Ζενγκζού.

Εκ μέρους της Apple, η εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας διαψεύδει τις καταγγελίες, παρόλο που παραδέχεται ότι ο κινεζικός νόμος παραβιάζεται εσκεμμένα στην περίπτωση των συμβασιούχων. Οι προσωρινώς εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Apple υπερβαίνουν σε αριθμό το 10% του συνόλου το οποίο και προβλέπεται ως ανώτατο όριο από το νόμο. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι προφανής: Οι συμβασιούχοι δεν απολαύουν των ίδιων δικαιωμάτων και προνομίως όπως οι μόνιμοι εργαζόμενοι, επομένως συμφέρουν, εφόσον τα δικά τους χέρια -που μεταξύ άλλων μοντάρουν τα iPhone του κόσμου- είναι πολύ πιο φθηνά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης