Η iHeartMedia εξαγόρασε την ελληνική start-up Radiojar

Η iHeartMedia εξαγόρασε την ελληνική start-up Radiojar

H RadioJar θα ελέγχεται εφεξής από την RCS, τη θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας iHeartMedia, η οποία κατέχει ηγετική θέση στον χώρο των media, του ήχου και της ψυχαγωγίας town-hall-main-lobby
Στους κόλπους της αμερικανικής εταιρείας iHeartMedia περνάει η ελληνική Radiojar. Πρόκειται για μια εξαγορά την οποία ανακοίνωσε το Venture Capital fund, PJ Tech Catalyst, στο οποίο συμμετέχουν ως επενδυτές η Τράπεζα Πειραιώς και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και με την οποία θέτονται οι βάσεις για την διεύρυνση των εργαλείων και των υπηρεσιών που προσέφερε μέχρι σήμερα η ελληνική start-up στους διαδικτυακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Πιο συγκεκριμένα η RadioJar θα ελέγχεται εφεξής από την RCS, τη θυγατρική της iHeartMedia, η οποία κατέχει ηγετική θέση στον χώρο των media, του ήχου και της ψυχαγωγίας.  H RCS  αποτελεί τον μεγαλύτερο προμηθευτή λογισμικού εκπομπής και μετάδοσης μέσω webcast, εξυπηρετώντας περισσότερες από 14.000 εταιρείες εκπομπής, ψηφιακής, τηλεοπτικής, καλωδιακής και δορυφορικής μουσικής παγκοσμίως.

«H Radiojar ήρθε σε επαφή με την iHeartΜedia μέσω του εκτεταμένου δικτύου του PJ Tech Catalyst Fund στην αγορά της Αμερικής και δη του Κώστα Μάλλιου, μέλους της Επενδυτικής Επιτροπής του Fund και τέως στελέχους της Microsoft. H Radiojar, αξιοποίησε αυτή την ευκαιρία δουλεύοντας, βελτιώνοντας και κάνοντάς το προϊόν το ελκυστικό για μια μεγάλη εταιρεία όπως η RCS, θυγατρική του ομίλου iHeart» εξηγεί στο protothema.gr, o Ίων Τσάκωνας, CEO του PJ Tech Catalyst Fund. «Με την χρηματοδοτική και στρατηγική υποστήριξη του PJ Τech Catalyst από το 2013, η Radiojar κατάφερε να αναπτύξει καινοτόμα προϊόντα υψηλής αξίας και να τα διαθέσει με επιτυχία τόσο στη ελληνική αγορά όσο και σε αγορές του εξωτερικού και κυρίως στις ΗΠΑ. Η Radiojar αποτελεί απόδειξη ότι με επιμονή στη καινοτομία, όραμα, και σκληρή δουλειά οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να διαπρέψουν στις διεθνείς αγορές» συμπληρώνει.

«Μας εντυπωσίασε η πρωτοποριακή σκέψη αλλά και το όραμα της ομάδας για την αγορά του ιντερνετικού ραδιοφώνου και γι’ αυτό αποφασίσαμε να επενδύσουμε στηRadiojar. Η εξέλιξη των γεγονότων απέδειξε ότι υπάρχει ελληνικό ταλέντο στο λογισμικό και την εφευρετικότητα. Πιστέψαμε στην ομάδα και την στηρίξαμε σε όλη την διαδρομή της. Και η ομάδα μας το ανταπέδωσε. Το ότι η Radiojar ενσωματώνεται τώρα στον παγκόσμιο ηγέτη της αγοράς του ραδιοφώνου αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για το πόσα μπορεί να πετύχει μια ελληνική καινοτόμος εταιρεία» αναφέρει από την πλευρά του ο Χρήστος Τσάγκος, Μέλος Επενδυτικής Επιτροπής του PJ Tech Catalyst Fund.

Ποια είναι η Radiojar

Η Radiojar είναι μία από τις πρώτες ελληνικές startup τις οποίες στήριξε το PJ Tech Catalyst. Πρόκειται για μία πλατφόρμα ολοκληρωμένης διαχείρισης και λειτουργίας διαδικτυακών ραδιοφωνικών σταθμών με εύκολο και μοντέρνο τρόπο. Συνδυάζει ένα σύνολο υπηρεσιών όπως, αυτοματισμό ροής, διαχείριση παραγωγών, λογισμικό παραγωγής εκπομπών, streaming, στατιστικά, αναφορές, εργαλεία προβολής του σταθμού στο διαδίκτυο με πρόσβαση μόνο μέσα από ένα απλό PC ή tablet.

Με τα εξελιγμένα cloud-based assets και την τεχνολογία της Radiojar, η iHeartMedia και οι πελάτες της RCS θα έχουν πλέον στη διάθεσή τους μια πλατφόρμα για να συνδυάζουν ή να αναλύουν εύκολα μεμονωμένα στοιχεία ήχου όπως φωνητικά κομμάτια από DJs, μουσική και ραδιοφωνικές εκπομπές για τη δημιουργία, τη διαχείριση, τη διανομή και τη δημιουργία εσόδων από ροές, podcasts και άλλο περιεχόμενο ήχου σε πραγματικό χρόνο από οπουδήποτε.

Κλείσιμο
Στο πλαίσιο της εξαγοράς, η Radiojar θα εξακολουθήσει να παρέχει εργαλεία που επιτρέπουν σε ανεξάρτητους ραδιοφωνικούς παραγωγούς και ιδιώτες να δημιουργούν άμεσα τους δικούς τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και να μεταδίδουν από οπουδήποτε στον κόσμο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης