Νέο «άλμπουμ» από τον πλανήτη Άρη έστειλε το InSight: Είστε όλοι επίτιμοι Αρειανοί

Νέο «άλμπουμ» από τον πλανήτη Άρη έστειλε το InSight: Είστε όλοι επίτιμοι Αρειανοί

Τις φωτογραφίες τράβηξε ο ρομποτικός βραχίονας του InSight που έχει μήκος 2 μέτρων προκειμένου να δώσει στους επιστήμονες μια εικόνα του εδάφους στο οποίο έχει προσγειωθεί

nasa-aris3
Το φωτογραφικό «άλμπουμ» από τον πλανήτη Άρη εμπλούτισε την Παρασκευή το διαστημικό επιστημονικό σκάφος InSight που βρίσκεται εδώ και ημέρες στον «κόκκινο» πλανήτη.

Τις φωτογραφίες τράβηξε ο ρομποτικός βραχίονας του InSight που έχει μήκος 2 μέτρων προκειμένου να δώσει στους επιστήμονες μια εικόνα του εδάφους στο οποίο έχει προσγειωθεί.

nasa-aris8
nasa-aris7
nasa-aris6
nasa-aris5
nasa-aris4
nasa-aris3


Οι εικόνες αυτές είναι απαραίτητες στους ειδικούς της NASA προκειμένου να αποφασίσουν πού θα τοποθετήσουν τα επιστημονικά όργανα που μεταφέρει το InSight, μια διαδικασία που αναμένεται να πάρει 2-3 μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί.

«Σήμερα βλέπουμε τις πρώτες εικόνες του χώρου εργασίας μας. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα δούμε περισσότερες λεπτομέρειες ώστε να σχηματίσουμε ένα πλήρες μωσαϊκό του χώρου» δήλωσε επιστήμονας της NASA.

Κλείσιμο
Ανάμεσα στις φωτογραφίες βρίσκεται και μια που «ανήρτησε» το InSight στο λογαριασμό του στο Twitter και στην οποία επικεντρώνεται σε δύο μικρά τσιπ στα οποία αναγράφονται τα ονόματα των 2,4 εκατομμυρίων ανθρώπων που υπέγραψαν ένα κείμενο για να «πετάξουν» μέσα στο διάστημα. «Είμαστε στον Άρη φίλοι μου. Είστε όλοι επίτημοι Αρειανοί» αναφέρεται στην ανάρτηση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης