Σε έναν χρόνο αποχωρεί ο Τζακ Μα από την Alibaba

jack-ma-alibaba

Θα τον διαδεχθεί, όπως ανακοινώθηκε, ο σημερινός 46χρονος διευθύνων σύμβουλος Ντάνιελ Ζανγκ

Τελικά σε ένα ακριβώς χρόνο, στις 10 Σεπτεμβρίου 2019, θα αποχωρήσει από το πόστο του ο εκτελεστικός πρόεδρος και συνιδρυτής του κινεζικού κολοσσού Alibaba. Αυτό ανακοίνωσαν επίσημα ο γιγάντιος όμιλος τεχνολογίας και ηλεκτρονικού εμπορίου και ο ίδιος ο Μα με προσωπική ανοιχτή επιστολή του, διαψεύδοντας έτσι τα πρόσφατα δημοσιεύματα ότι η αποχώρησή του θα είναι άμεση.

Θα τον διαδεχθεί, όπως ανακοινώθηκε, ο σημερινός 46χρονος διευθύνων σύμβουλος Ντάνιελ Ζανγκ, απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Σαγκάης, ο οποίος βρίσκεται στην εταιρεία εδώ και 11 χρόνια και ανέλαβε CEO το 2015 (τίτλο που θα κρατήσει και μετά την ανάληψη των καθηκόντων του εκτελεστικού προέδρου). Η μεταβατική περίοδος διάρκειας ενός έτους έως το φθινόπωρο του 2019 κρίθηκε αναγκαία για να γίνει ομαλά η διαδοχή από τον Μα στον Ζανγκ.

Ο Μα, πρώην δάσκαλος αγγλικών, χωρίς κανένα τεχνολογικό υπόβαθρο, είχε ιδρύσει, μαζί με 17 άλλα άτομα το 1999 την Alibaba. Η μικρή εταιρεία, υπό ην καθοδήγησή του εξελίχθηκε σε ένα διεθνή επιχειρηματικό κολοσσό, εισηγμένο από το 2014 στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, από όπου άντλησε 25 δισ. δολάρια (η μεγαλύτερης αξίας εισαγωγή εταιρείας διεθνώς). Το 2017 ο όμιλος Alibaba Group είχε έσοδα περίπου 50 δισ. δολαρίων, απασχολεί πλέον πάνω από 66.000 άτομα και σήμερα η χρηματιστηριακή αξία του αγγίζει τα 420 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο ίδιος ο Μα, ο οποίος κατέχει το 6,4% των μετοχών της Alibaba, είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Κίνα, με εκτιμώμενη περιουσία σχεδόν 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο 54χρονος χαρισματικός Μα -που όχι σπάνια ντύνεται σαν ροκ σταρ και αντιμετωπίζεται κάπως έτσι από τα μέσα ενημέρωσης και από το κοινό- θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας έως το 2020.

Όπως δήλωσε, «ένα πράγμα μπορώ να υποσχεθώ σε όλους: η Alibaba ποτέ δεν ήταν μόνο ο Τζακ Μα, αλλά ο Τζακ Μα θα ανήκει πάντα στην Alibaba". Στο μέλλον το έργο του θα εστιασθεί σε φιλανθρωπίες στο χώρο της εκπαίδευσης, κατά το πρότυπο του Μπιλ Γκέιτς της Microsoft.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Υπάλληλος από τα Lidl

Φεύγει από την Alibaba, αλλά θα πάει στην άλλη εταιρεία... Την SarantaKleftes

Μιγιάγκι

Ο Ντάνιελ Σαν θα είναι πολύ καλός. Ολόκληρη αυλή τον έβαλα κάποτε και μου έβαψε για τον μάθω καράτε.

We are back

Respect στο μαχητη!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kristina

H αστροναύτης θα παρατείνει την παραμονή της στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) έως το Φεβρουάριο του 2020, πράγμα που θα της επιτρέψει να καταρρίψει το ρεκόρ των 288 ημερών της συμπατριώτισσας της Πέγκι Γουίτσον

1
molecule

Το εν λόγω μόριο σχηματίστηκε περίπου 100.000 χρόνια μετά την αρχική «Μεγάλη Έκρηξη» - H «υπογραφή» του ανιχνεύθηκε στον γαλαξία μας με τη βοήθεια του μεγαλύτερου στον κόσμο αερομεταφερόμενου επιστημονικού εργαστηρίου

20