Ρομπότ «μαθαίνουν» να κάνουν τα δικά τους πειράματα

platina11

Απώτερος στόχος της Toyota, είναι η εύρεση νέων υλικών για τη λειτουργία των μπαταριών υψηλής απόδοσης, προκειμένου να αντικατασταθεί η πλατίνα με άλλα υλικά

Σε ποιο βαθμό μπορούν στο μέλλον τα ρομπότ να αντικαταστήσουν τον άνθρωπο και ποια επαγγέλματα είναι εκείνα που κινδυνεύουν; Πριν λίγο καιρό, αν απαντούσε κάποιος ότι ο άνθρωπος θα υποσκελιζόταν ακόμη και στο πεδίο της... έρευνας, μάλλον θα χαρακτηριζόταν... τρελός. Και όμως, το παραπάνω σενάριο δεν αποτελεί πλέον θεωρία, αλλά βρίσκεται ένα βήμα από το να γίνει πράξη. Ρομπότ «μαθαίνουν» να κάνουν τα δικά τους πειράματα και σύντομα θα είναι σε θέση να «ηγούνται» των δικών τους ερευνών.

Οι ειδικοί ερευνητές της Toyota δουλεύουν πάνω σε ένα εξαιρετικά εξελιγμένο πρότζεκτ, μέσω του οποίου «μαθαίνουν» τα ανθρωποειδή ρομπότ να διεξάγουν πειράματα δίχως την ανθρώπινη καθοδήγηση ή παρουσία. Στην παρούσα φάση, ο στόχος είναι να δημιουργηθούν «ερευνητές» που θα διεξάγουν πειράματα επικίνδυνα για τον άνθρωπο.

Μία από τις εφαρμογές του προγράμματος, αφορά πειράματα με χημικά και ραδιενεργά υλικά, κυρίως στον τομέα της ενέργειας και της ιατρικής έρευνας. Σύμφωνα με τους επικεφαλής του προγράμματος της Toyota, τα ρομπότ ή οι μηχανές, όπως αποκαλούνται από τους ειδικούς, θα έχουν αναπτύξει τις διανοητικές τους ικανότητες σε τέτοιο επίπεδο, που θα διαθέτουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης πειραμάτων.

Όπως τόνισαν οι ερευνητές της Toyota, τα πάντα θα είναι αυτόματα και όταν ολοκληρωθεί το πρότζεκτ, θα προσφέρει σημαντική βοήθεια στον άνθρωπο και ιδιαίτερα στους ερευνητές.

Απώτερος στόχος, είναι η εύρεση νέων υλικών για τη λειτουργία των μπαταριών υψηλής απόδοσης, προκειμένου να αντικατασταθεί η πλατίνα, καθώς τα αποθέματα που διαθέτει ο πλανήτης από το συγκεκριμένο υλικό, δεν θα είναι επαρκή τα επόμενα χρόνια.

Η Toyota έχει διαθέσει ήδη 25 εκατ. δολάρια για τη μεγάλη αυτή έρευνα, αποσκοπώντας σε ένα μέλλον που θα διασφαλίσει τη λειτουργία των μπαταριών με άλλα υλικά και βέβαια, σε τεράστια κέρδη μέσω της πατέντας που θα έχει χρηματοδοτήσει.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ElonMusk_1

«Αυτό το προϊόν θα επιτρέψει σε όποιον θέλει... να έχει υπεράνθρωπη γνώση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πολυπράγμων CEO της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων Tesla Motors και της SpaceX  

16
zennsd_arthro

Εκτός από το κορυφαίο hardware που η ASUS κατάφερε να στριμώξει στο λεπτότατο (για τα… κυβικά του) ZenBookPro UX580, κατάφερε επίσης να τοποθετήσει και μια δεύτερη οθόνη. Το ZenBookPro UX580, είναι το πρώτο laptop της εταιρείας που διαθέτει το ScreenPad, έναν συνδυασμό touchpad και οθόνη αφή και μάλιστα τεχνολογίας IPS, ανάλυσηςFull HD και διαγωνίου 5,5 ιντσών.

1