Nokia με Android στη Βαρκελώνη

Nokia με Android στη Βαρκελώνη

Την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο του Mobile World Congress της Βαρκελώνης, η Nokia θα παρουσιάσει ένα smartphone με Android, εκτιμά η Wall Street Journal

Nokia με Android στη Βαρκελώνη
Η φήμη πως η φινλανδική εταιρεία ετοιμάζει ένα χαμηλού κόστους smartphone με μια τροποποιημένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google έχει ήδη κυκλοφορήσει τους τελευταίους μήνες. Αν, λοιπόν, οι πληροφορίες της WSJ έχουν βάση, τότε και καθώς η εξαγορά του τομέα κινητών τηλεφώνων από τη Microsoft αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου, η Nokia θα προχωρήσει άμεσα στο λανσάρισμα του Normandy –όπως έχει ονομαστεί μέχρι σήμερα η συσκευή, παραπέμποντας στην ιστορική απόβαση.

Τα τελευταία τρία χρόνια και μετά την αρχική συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με τη Microsoft, η Nokia υποχρεώθηκε στην υιοθέτηση των Windows Phone, εγκαταλείποντας κάθε άλλη προσπάθεια ανάπτυξης ενός νέου λειτουργικού συστήματος για smartphones, όπως το πολλά υποσχόμενο MeeGo σε συνεργασία τότε με την Intel (εξέλιξη του οποίου θεωρείται το Sailfish, ένα ανοικτού κώδικα OS για φορητές συσκευές).

Κλείσιμο
Κατασκευαστικά, το Nokia Normandy εικάζεται ότι θα μοιράζεται πολλά κοινά μέρη με το Lumia 520 και η τιμή του θα κυμαίνεται μεταξύ 50 και 99 δολαρίων, δηλαδή σε μια κατηγορία τιμής όπου η Nokia διατηρεί μέχρι σήμερα υψηλά μερίδια με τις συσκευές της σειράς Asha. Θα «τρέχει» μια τροποποιημένη έκδοση του Android, χωρίς πρόσβαση στο Google Play, αλλά με προεγκατεστημένο ένα πακέτο εφαρμογών (προϊόν της συνεργασίας Nokia και Microsoft). Επίσης, λέγεται ότι θα παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης σε ένα online κατάστημα της Nokia με εφαρμογές που θα «πατάνε» στο Android, όπως έχει κάνει η Amazon με τα tablets της σειράς Kindle Fire.

Στους λόγους αυτής της κίνησης από την πλευρά της Nokia, η οποία λειτουργεί σε συνεργασία με τη Microsoft, η WSJ συγκαταλέγει την αντικειμενική δυσκολία δημιουργίας πολύ χαμηλού κόστους Windows Phone συσκευών, λόγω των υψηλότερων τεχνικών απαιτήσεων του εν λόγω λειτουργικού συστήματος, την προσπάθεια της Microsoft να αυξήσει του όγκους πωλήσεων φτηνών συσκευών και στη θέλησή της να προσανατολίσει την ανάπτυξη του λειτουργικού της συστήματος σε φορητές συσκευές της μεσαίας και υψηλής τάξης τιμών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης