Και η HTC στο παιχνίδι με τα smartwatch

Και η HTC στο παιχνίδι με τα smartwatch

Θέμα χρόνου είναι, σύμφωνα με πηγές πολύ κοντά στην ταϊβανέζικη εταιρεία, η είσοδος και της HTC στην αγορά των “έξυπνων” ρολογιών

Και η HTC στο παιχνίδι με τα smartwatch
Θέμα χρόνου είναι, σύμφωνα με πηγές πολύ κοντά στην ταϊβανέζικη εταιρεία, η είσοδος και της HTC στην αγορά των “έξυπνων” ρολογιών. Ηδη, στη φετινή IFA, η Samsung με το νέο Galaxy Gear και η Sony με το αναβαθμισμένο SmartWatch 2 έδειξαν ότι πιστεύουν και επενδύουν σε μια νέα και ιδιαίτερα δυναμική αγορά.

Οσο οι φορητές συσκευές και κυρίως τα smartphones μεγαλώνουν σε μέγεθος, τα “έξυπνα” ρολόγια προβλέπεται να βρίσκουν τη θέση τους στον καρπό όλο και περισσοτέρων καταναλωτών, προσφέροντας την ευκολία μιας δεύτερης μικρής οθόνης αφής και της άμεσης ενημέρωσης για εισερχόμενα μηνύματα, κλήσεις, ειδοποιήσεις στα social media και άλλες πληροφορίες μέσω μικροεφαρμογών. Ακόμα, δε, και τις διαχείρισης φωνητικών κλήσεων, όπως με το Galaxy Gear που ενσωματώνει μικρόφωνο και ακουστικό ανοικτής ακρόασης
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι μέσα στο 2014 η HTC θα παρουσιάσει τη δική της πρόταση, θέλοντας να διευρύνει τη γκάμα των προϊόντων της που μέχρι πρόσφατα περιοριζόταν αποκλειστικά στα smartphones, με συσκευές κυρίως στη μεσαία και υψηλή κατηγορία τιμών.
Κλείσιμο

Σημειώνεται ότι πριν από τρία χρόνια η HTC είχε επιχειρήσει- χωρίς τελικά τη ζητούμενη εμπορική επιτυχία -την είσοδό της στην αγορά των tablets. Επίσης, πίσω στον Οκτώβριο του 2008, το HTC Dream ήταν το πρώτο κινητό τηλέφωνο που βγήκε στην αγορά με λειτουργικό σύστημα Android.

Προς την κατεύθυνση της διεύρυνσης του portfolio προϊόντων της, η HTC παρουσίασε στο Βερολίνο μια σειρά από αξεσουάρ για smartphones.

To BoomBass είναι ένα μικρό επαναφορτιζόμενο subwoofer το οποίο συγχρονίζει μέσω NFC και συνδέεται μέσω Bluetooth με το κινητό τηλέφωνο, ενισχύοντας την ακουστική αναπαραγωγή των χαμηλών συχνοτήτων.



Το HTC Fetch είναι ένα αισθητήρας που μπορεί να τοποθετηθεί στα κλειδιά, το πορτοφόλι, την τσάντα και επικοινωνεί με το κινητό τηλέφωνο. Οταν οι δυο συσκευές απομακρυνθούν σε απόσταση μεγαλύτερη των 15 μέτρων ο αισθητήρας στέλνει ειδοποίηση στο κινητό τηλέφωνο και καταγράφει τον σημείο όπου έγινε η τελευταία σύνδεση. Ετσι, ο χρήστης μπορεί να δει αργότερα στον χάρτη του smartphone που έχει αφήσει για παράδειγμα τα κλειδιά ή το πορτοφόλι του.

Τέλος, το HTC Mini+ είναι ένα βοηθητικό τηλέφωνο, κυρίως για συσκευές τύπου phablet. Πολύ λεπτό, κατασκευασμένο από αλουμίνιο και με μονόχρωμη οθόνη τεσσάρων γραμμών (θα μπορούσε να είναι και το ακουστικό ενός καλαίσθητου ασύρματου τηλεφώνου), εξασφαλίζει μέσω Bluetooth πρόσβαση στη διαχείριση των τηλεφωνικών κλήσεων και των εισερχόμενων μηνυμάτων της κύριας συσκευής -στη λογική των ρολογιών- και θεωρητικά λύνει το εργονομικό πρόβλημα χρήσης των μεγάλων φορητών συσκευών (κυρίως με οθόνες μεγαλύτερες των 5 ιντσών) ως τηλέφωνα.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης