MWC 2024: Μια «γεύση» από το μέλλον παρουσίασε η Telekom

MWC 2024: Μια «γεύση» από το μέλλον παρουσίασε η Telekom

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ελληνικού δημόσιου τομέα παρουσιάστηκε σε όλο τον κόσμο.

Telekom_kedriki
Το Mobile World Congress (MWC), η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως ολοκληρώθηκε έπειτα από ένα ακόμα επιτυχημένο τετραήμερο στη Βαρκελώνη. Και φέτος, η έκθεση κατέγραψε εντυπωσιακά νούμερα συμμετοχής, με περισσότερα από 100.000 στελέχη και επαγγελματίες από περίπου 200 χώρες. Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή των εκθετών, αφού πάνω από 2.500 εταιρείες από όλο τον κόσμο έλαβαν μέρος στο MWC 2024, για να παρουσιάσουν τις καινοτομίες τους. Μεταξύ των εκθετών ήταν και η Telekom, ένας από τους κορυφαίους ομίλους τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως, μέλος του οποίου είναι και η COSMOTE. Το περίπτερο της Telekom στο MWC 2024 ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό, με πάνω από 27.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο, να μαθαίνουν τα πάντα γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών.
MWC-2
Πρωταγωνιστικό ρόλο στο περίπτερο είχε η Ελλάδα, καθώς εκεί πραγματοποιήθηκε ένα ειδικό session με θέμα «Το ταξίδι της Ελλάδας σε έναν ψηφιακό δημόσιο τομέα». Στο session συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μαζί με την κα. Dominique Leroy, Μέλος του Συμβουλίου Διεύθυνσης της Telekom, Υπεύθυνη για την Ευρώπη και τον κ. Γρηγόρη Χριστόπουλο, Chief Commercial Officer Business Segment Ομίλου ΟΤΕ. Εκεί, ο κ. Κυρανάκης μίλησε για την εξαιρετική συνεργασία με την COSMOTE στην υλοποίηση μεγάλων έργων τεχνολογίας προς όφελος των πολιτών, όπως ο «Ψηφιακός Βοηθός» - «mAigov», ενώ αναφέρθηκε στα μελλοντικά πλάνα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την περαιτέρω αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης. Η κα. Leroy σχολίασε την εντυπωσιακή πρόοδο της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι η χώρα αποτελεί παράδειγμα ψηφιακού μετασχηματισμού στην Ευρώπη. Ο κ. Χριστόπουλος δήλωσε αισιόδοξος για την ψηφιακοποίηση του δημοσίου τομέα τα επόμενα χρόνια, χάρη στη δύναμη της τεχνολογίας και την αξιοπιστία της COSMOTE και της Telekom.

Καθοριστικά έργα για την ψηφιακοποίηση της Ελλάδας
Από το περίπτερο της Telekom δεν έλειψαν μεγάλα έργα ICT που έχουν υλοποιηθεί από την COSMOTE και συμβάλλουν καθοριστικά στην ψηφιακοποίηση της Ελλάδας. Μεταξύ αυτών ήταν έργα που αφορούν στον τομέα του e-health, όπως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής (ΕΔΙΤ) και το myhealth app.
AI_Phone
Καινοτόμες τεχνολογίες για μια καλύτερη ζωή
Με κεντρικό μήνυμα την υπόσχεση του brand της, “Connecting Your World”, η Telekom παρουσίασε στο MWC 2024 καινοτομίες που θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών. Στο επίκεντρο του booth της, ήταν η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ), με την εταιρεία να παρουσίαζει το όραμά της για τα AI smartphones. Σε αυτά τα smartphones, ένας ψηφιακός βοηθός, αντικαθιστά τις αμέτρητες εφαρμογές, φέρνοντας με μια απλή φωνητική εντολή του χρήστη το αποτέλεσμα που θέλει. Στο περίπτερο της εταιρείας υπήρχε και ένας φορητός σταθμός βάσης κινητής τηλεφωνίας για την ανταπόκριση σε έκτακτες ανάγκες κάλυψης 4G και 5G, το οποίο θα αξιοποιηθεί και στο EURO 2024. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things), με την Telekom να παρουσιάζει αυτόνομα ρομπότ, που καθοδηγούνται από απόσταση, και μπορούν να αξιοποιηθούν σε γεωργικές καλλιέργειες, καθαρισμό πόλεων, θαλασσών κ.ά.

Ένα παγκόσμιο super brand
Η Telekom είναι ένας από τους κορυφαίους ομίλους τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως, με παρουσία σε 50 χώρες και 200.000 εργαζόμενους. Διαθέτει περισσότερους από 252 εκατομμύρια πελάτες κινητής τηλεφωνίας, 25 εκατομμύρια συνδέσεις σταθερής και 22 εκατομμύρια ευρυζωνικές συνδέσεις. Παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες σταθερού ευρυζωνικού δικτύου, κινητών επικοινωνιών, Internet και τηλεόρασης για ιδιώτες, καθώς και λύσεις τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών (ICT) για επιχειρήσεις και εταιρικούς πελάτες. Το 2023 είχε έσοδα 112 δισ. ευρώ, ενώ οι δραστηριότητές της επεκτείνονται διαρκώς σε νέους τομείς.

Το brand «T» της Telekom, αποτελεί το πολυτιμότερο brand τηλεπικοινωνιών στον κόσμο και το κορυφαίο brand στην Ευρώπη, σύμφωνα με τη μελέτη “Brand Finance Global 500” για το 2024, που δημοσιεύτηκε από το βρετανικό ινστιτούτο έρευνας αγοράς Brand Finance, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. Το brand «T» βρίσκεται στην ένατη θέση ανάμεσα στα δέκα πολυτιμότερα brands στον κόσμο, αποτελώντας τη μοναδική ευρωπαϊκή εταιρεία στο top 10 της παγκόσμιας κατάταξης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης