Έλον Μασκ: Τρόλαρε τον Ζούκερμπεργκ για την κατάρρευση Facebook και Instagram - «Μας διαβάζετε γιατί οι σέρβερ μας λειτουργούν»

Έλον Μασκ: Τρόλαρε τον Ζούκερμπεργκ για την κατάρρευση Facebook και Instagram - «Μας διαβάζετε γιατί οι σέρβερ μας λειτουργούν»

Δεν άφησε ασχολίαστα τα τεχνικά προβλήματα στη Meta ο επικεφαλής του X

elon_musk
Ένα μικρό «πόλεμο» ανάμεσα στον ιδιοκτήτη του X, Έλον Μάσκ, και του Facebook προκάλεσε το πρόβλημα που εμφανίστηκε την Τρίτη σε υπηρεσίες της Meta (Facebook, Instagram, Messenger) σε όλο τον κόσμο, αλλά και στην Ελλάδα.

Ο Μασκ δεν έχασε την ευκαιρία να αστειευτεί με τους αντιπάλους του, λέγγοντας και πόσο καλά πάει η δική του πλατφόρμα.

Λίγη ώρα μετά την εμφάνιση των προβλημάτων το απόγευμα της Τρίτης, ο Άντι Στόουν, εκπρόσωπος της Meta, έγραψε: «Είμαστε ενήμεροι ότι οι χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόσβασης στις υπηρεσίες μας. Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό».



Το σχόλιο του Μασκ ήρθε λίγο αργότερα. «Αν διαβάζετε αυτό το μήνυμα, είναι γιατί οι διακομιστές μας λειτουργούν», αστειεύτηκε ο Έλον Μασκ.


Και σε λίγο «απάντησε» με ένα ειρωνικό σκίτσο που δείχνει τις εφαρμογές της Meta να χαιρετούν στρατιωτικά το Χ του Μασκ.

Κλείσιμο

Υπενθυμίζεται πως επανήλθαν μετά από μία ώρα κατά την οποία είχαν «πέσει» Facebook, Instagram, Messenger και Therads.

Συγκεκριμένα, τα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα ήταν «πεσμένα» από τις 17:15 αποσυνδέοντας αυτόματα όλους τους χρήστες, οι οποίοι δεν μπορούσαν να επανασυνδεθούν.

Δείτε την αναφορά προβλήματος του Down Detector λίγο μετά τις 17:00

facebook-pesimo-1


Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση του Facebook

«Το Facebook θα είναι σύντομα και πάλι κοντά σας» ειδοποίησε η πλατφόρμα τους χρήστες της, περίπου μισή ώρα μετά τα πρώτα προβλήματα που παρατηρήθηκαν. «Προς τον παρόν το Facebook είναι εκτός λειτουργίας, για λόγους συντήρησης» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η εταιρεία και συνεχίζει:

«Σε λίγα λεπτά, όμως, θα μπορείτε και πάλι να συνδεθείτε. Στο μεταξύ, διαβάστε περισσότερα για το λόγο που βλέπετε αυτό το μήνυμα. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή που δείχνετε όσο κάνουμε βελτιώσεις στον ιστότοπο».



«Είμαστε ενήμεροι ότι οι χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόσβασης στις υπηρεσίες μας. Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό», έγραψε στην πλατφόρμα Χ ο Άντι Στόουν, εκπρόσωπος του ομίλου.

Ωστόσο περίπου στις 17:50, ώρα Ελλάδας, το facebook ειδοποίησε τους χρήστες πως «θα είναι σύντομα και πάλι κοντά σας. Προς το παρόν, το Facebook είναι εκτός λειτουργίας, για λόγους συντήρησης. Σε λίγα λεπτά, όμως, θα μπορείτε και πάλι να συνδεθείτε. Στο μεταξύ, διαβάστε περισσότερα για το λόγο που βλέπετε αυτό το μήνυμα. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή που δείχνετε όσο κάνουμε βελτιώσεις στον ιστότοπο».

Τελικά στις 18:30 ολοένα και περισσότεροι χρήστες καταφέρνουν να συνδεθούν με το πρόβλημα να επιδιορθώνεται.

Ο Down Detector κατέγραψε έως 580.000 αναφορές χρηστών για το Facebook και έως 92.000 για το Instagram, ωστόσο ο ιστότοπος έδειχνε αξιοσημείωτη μείωση των αναφορών λιγότερο από μία ώρα μετά την έναρξη της διακοπής λειτουργίας.

Σχεδόν 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν τουλάχιστον μία από τις πλατφόρμες του κολοσσού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp) κάθε μήνα.


Ειδήσεις σήμερα:

«Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε»: Επίθεση Κασσελάκη στη Δικαιοσύνη μετά την έρευνα για την εταιρεία του - ΝΔ: Νόμος ΣΥΡΙΖΑ από το '16

Κέιτ Μίντλετον: Νέα σενάρια για την υγεία της - Γιατί ήταν τόσο διαφορετική στην πρώτη δημόσια εμφάνισή της

Σάλος στη Γαλλία: Εξαφάνισαν τη σημαία από τις επίσημες αφίσες των Ολυμπιακών Αγώνων, αντί για σταυρό έβαλαν… βέλος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης