Νότια Κορέα: Επιστήμονες δημιούργησαν μεταλλαγμένο ρύζι από… κρέας που είναι «φιλικό» προς το περιβάλλον

Νότια Κορέα: Επιστήμονες δημιούργησαν μεταλλαγμένο ρύζι από… κρέας που είναι «φιλικό» προς το περιβάλλον

Πιστεύουν πως θα αποτελέσει μία άμεση και ανώδυνη λύση για την λήψη πρωτεΐνης - Είναι πιο σκληρό από το κανονικό και περιέχει πρωτεΐνες κρέατος και λίπος

rizi-arthrou
Διασταύρωση κρέατος και ρυζιού κατασκεύασαν επιστήμονες στη Νότια Κορέα, παράγοντας ένα υβρίδιο που θα μπορέσει να γίνει μια προσιτή και φιλική προς το περιβάλλον πηγή πρωτεΐνης.

Στους κόκκους του ρυζιού εγχέονται κύτταρα από μοσχαρίσιο κρέας και κύτταρα λίπους. Στη συνέχεια το μείγμα καλλιεργείται για λίγες ημέρες. Ειδικότερα, όπως σημειώνει το BBC, το ρύζι καλύπτεται με ζελατίνη από ψάρι ώστε να «κολλήσουν» πάνω του οι ζωικές πρωτεΐνες. Το ρύζι γίνεται «σκαλωσιά» για να αναπτυχθούν τα κύτταρα του κρέατος και τους παρέχει θρεπτικά συστατικά.

Το μείγμα χρειάζεται μέχρι και 11 ημέρες για να είναι έτοιμο. Όπως λένε οι δημιουργοί του, η τροφή μπορεί να γίνει όπλο κατά του λιμού, να χρησιμοποιηθεί από στρατιώτες, ακόμη και σε διαστημικά ταξίδια. Απομένει όμως να φανεί αν θα το υιοθετήσουν και οι καταναλωτές όταν βγει στην αγορά.

Το υβριδικό ρύζι είναι λίγο πιο σκληρό από το κανονικό ρύζι, αλλά σπάει πιο εύκολα. Περιέχει 8% περισσότερες πρωτεΐνες και 7% περισσότερα λιπαρά από το κανονικό, αναφέρει το περιοδικό Matter. Πάντως, σε σύγκριση με το μοσχαρίσιο κρέας, έχει μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα, γιατί δεν χρειάζεται η εκτροφής πολλών ζώων.

Για κάθε 100 γραμμάρια παραγόμενης πρωτεΐνης, το υβριδικό ρύζι εκτιμάται ότι απελευθερώνει λιγότερο από 6,27 κιλά διοξειδίου του άνθρακα, ενώ η παραγωγή βοδινού κρέατος απελευθερώνει 49,89 κιλά. Οι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι για το υβριδικό τους ρύζι καθώς το πείραμα με την προσθήκη ζωικών πρωτεϊνών πήγε καλύτερα από όσο περίμεναν.

Πολλές ερευνητικές ομάδες σε όλο τον κόσμο αναζητούν τρόπους να καλλιεργήσουν κρέας στο εργαστήριο που θα είναι ασφαλές και με προσιτή τιμή. Πρόσφατα πάντως η Ιταλία ψήφισε για την απαγόρευση του κρέατος που παράγεται σε εργαστήριο, προκειμένου να διαφυλαχθούν οι διατροφικές παραδόσεις της χώρας.

Ειδήσεις σήμερα:

Ποιοι ήταν οι δύο πυροσβέστες που έδωσαν τα ονόματά τους στα νέα πλοία της πυροσβεστικής

Κλείδωσε τη Δέσποινα Καρνέση στο γραφείο και πήγε για την αδερφή της - «Μου είπαν ότι θα με κάψουν μέσα στο σπίτι αν δεν βγω» φώναζε ο Αιγύπτιος

To παρασκήνιο της εκδήλωσης Τεμπονέρα, Χριστοδουλάκη και Αχτσιόγλου - Πώς αποφάσισε να κάνει έφοδο ο Κασσελάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης