Apple: Τι πραγματικά νέο φέρνει το iPhone 15;

Apple: Τι πραγματικά νέο φέρνει το iPhone 15;

Διαθέσιμα από τις 22 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα τα καινούργια iPhone - Από $799 η απλή έκδοση, $999 το Pro και $1.199 το Pro Max στις ΗΠΑ - Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

iphone_15_xr
Οι χλιαρές -κατά το πλείστον- αντιδράσεις του κοινού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την παρουσίαση του καινούργιου iPhone 15 θα μπορούσαν να αποδοθούν στο ότι η προσμονή μιας επανάστασης, ανάλογης εκείνης του 2007 από την Apple, είναι μάταιη. Το iPhone 15 είναι αρκετά βελτιωμένο σε σύγκριση με το 14, πιο εύχρηστο σε κάποια επιμέρους χαρακτηριστικά του, διατηρώντας τον ξεχωριστό χαρακτήρα και την κομψότητά του, σαν ένα αντικείμενο που καθιερώθηκε παγκοσμίως σαν σύμβολο status και υλιστικού πόθου.





Ενδεικτικά, τα πιο αξιοπρόσεκτα σχόλια στο X (Twitter) εστιάζουν με σκωπτική διάθεση -όπως συνήθως τα τελευταία χρόνια- κυρίως στις ελάχιστα εντυπωσιακές διαφορές μεταξύ της απερχόμενης και της επερχόμενης γενεάς iPhone ή διακωμωδούν την iPhone-mania:



Κλείσιμο



















Κάποια περισσότερο εξειδικευμένα μέσα, όπως πχ το cnet.com, ύστερα από την παρουσίαση του καινούργιου iPhone την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023 κατέληξαν στο γενικό συμπέρασμα ότι η νέα συσκευή αποτελεί το μεγαλύτερο άλμα βελτίωσης μεταξύ δύο διαδοχικών γενεών της τελευταίας πενταετίας. Κι αυτό διότι στην τελευταία έκδοσή του, το iPhone στο βασικό μοντέλο διαθέτει στοιχεία που προηγουμένως απαντώνταν μόνο στις κορυφαίες εκδόσεις Pro. Όπως πχ το Dynamic Island, δηλαδή το widget με ένα τμήμα της οθόνης όπου εμφανίζονται χρήσιμες ενδείξεις για τη λειτουργία της συσκευής.



Πολύ καλή εντύπωση φαίνεται να έχει προκαλέσει επίσης η εμφάνιση του iPhone 15, με την υφή του ματ κρυστάλλου πάνω από την αλουμινένια κάσα στην πίσω πλευρά -και ιδιαίτερα στη ροζ απόχρωση.

Εν περιλήψει, το καινούργιο iPhone 15 διατίθεται σε μεγέθη οθόνης 6,1 και 6,7 ιντσών (στην έκδοση Plus) και είναι πλέον εφοδιασμένο με θύρα για φόρτιση και μεταφορά δεδομένων τύπου USB-C αντί της Lightning που είχε επιβάλει η Apple στα προηγούμενα μοντέλα της. Η USB-C όμως είναι πλέον κοινή για όλα τα smartphone, ανεξαρτήτως κατασκευαστή, σύμφωνα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Apple δεν θα μπορούσε παρά να συμμορφωθεί με αυτή την απαίτηση, ειδάλλως θα «αυτοκτονούσε» εμπορικά. Αυτή τη στιγμή και ύστερα από 15 χρόνια iPhone, η Apple μονομαχεί διαρκώς με τη Samsung για την πρωτιά στις παγκόσμιες πωλήσεις smartphone. Με μερίδιο που ξεπερνά το 25% -άρα τουλάχιστον 1 στα 4 smartphone που αγοράζονται ανά την υφήλιο φέρει το σήμα του δαγκωμένου μήλου.



Σε ό,τι αφορά στην κάμερα, το iPhone 15 είναι εφοδιασμένο με μηχανή λήψης 48 Megapixel, ενώ εκείνη του iPhone 14 ήταν «μόλις» 12 Megapixel. Και ενώ στην πράξη ελάχιστοι χρήστες θα αντιληφθούν ή θα αξιοποιήσουν αυτή τη σημαντική ποιοτική διαφορά, η Apple δικαιούται να υπερηφανεύεται ότι το iPhone είναι μια από τις καλύτερες μηχανές λήψης εικόνας (στατικής, κινούμενης, selfie κ.λπ) στην παγκόσμια αγορά.



Το ίδιο αλλά σε ακόμη υψηλότερο βαθμό ισχύει για τα κορυφαία μοντέλα στη γκάμα του iPhone 15, το Pro και το Pro Max, επίσης με οθόνη 6,1 και 6,7 ιντσών. Στην κατασκευή του πλαισίου του έχει χρησιμοποιηθεί τιτάνιο, για αύξηση της αντοχής και μείωση του βάρους, ενώ η κάμερα στο Max είναι μεν 48 Megapixel, διαθέτει όμως πιο ισχυρό αισθητήρα και μια σειρά από τεχνικές καινοτομίες για τις διαφορετικές εστιακές αποστάσεις μεταξύ των φακών (24, 28 και 35 mm, συν τον τηλεφακό των 120 mm).



To iPhone 15 Pro και Pro Max εφοδιάζεται επίσης με μια ενισχυμένη θύρα USB-3 χάρη στην οποίαν εξασφαλίζεται αστραπιαία μετάδοση δεδομένων, ενώ με τον νέο κεντρικό επεξεργαστή A17 Bionic, η απόδοση του iPhone στο gaming απογειώνεται. Καθόλου τυχαία, άλλωστε, η Apple διαφημίζει το iPhone 15 Max σαν την κορυφαία κονσόλα για video game που μπορεί να αποκτήσει κάποιος σήμερα.



Ως προς τις τιμές διάθεσης, στις ΗΠΑ το iPhone 15 θα πωλείται από 799 δολ. (899 δολ. για το Plus) και το iPhone 15 Pro από 999 δολ. (1.199 για το Pro Max). Στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της η iStorm, τα καινούργια iPhone θα είναι διαθέσιμα από 22 Σεπτεμβρίου, ταυτόχρονα με τις ΗΠΑ.


Ειδήσεις σήμερα:

Τα στάσιμα ύδατα, η λάσπη και τα νεκρά ζώα απειλούν κατοίκους και διασώστες στη Θεσσαλία

Τραγικός θάνατος για γυναίκα στις ΗΠΑ: Λάστιχο αγροτικού καρφώθηκε στο παρμπρίζ του ΙΧ της - Δείτε φωτογραφίες

Η κυβέρνηση πατάει «γκάζι» για να έρθουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια - Συσκέψεις για τη ΔΕΘ στο Μαξίμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης