Δείτε βίντεο: Εξερράγη το Starship της Space X του Έλον Μασκ λίγα λεπτά μετά την εκτόξευσή του

Δείτε βίντεο: Εξερράγη το Starship της Space X του Έλον Μασκ λίγα λεπτά μετά την εκτόξευσή του

«Σαν να μην ήταν αρκετά συναρπαστική η δοκιμαστική πτήση, το Starship παρουσίασε μια γρήγορη απρογραμμάτιστη αποσυναρμολόγηση πριν από τον διαχωρισμό» έγραψε η SpaceX στο Twitter

ekriksi_mak
Η SpaceX, του Έλον Μασκ μπορεί να προχώρησε στην εκτόξευση του πυραύλου Starship στην πρώτη του δοκιμαστική πτήση ωστόσο, όπως μεταδίδουν ξένα ΜΜΕ η απόπειρα στέφθηκε με αποτυχία. Και αυτό διότι σύμφωνα με το Reuters σχεδόν τέσσερα λεπτά μετά την απογείωσή του ακολούθησε έκρηξη.

Το Γαλλικό πρακτορείο μεταδίδει ότι το Starship της SpaceX, εκτοξεύθηκε από την Starbase, το ιδιωτικό διαστημοδρόμιο της SpaceX στην Μπόκα Τσίκα του Τέξας ενώ η κάψουλα Starship είχε προγραμματιστεί να αποχωριστεί από τον προωθητικό πύραυλο πρώτου σταδίου τρία λεπτά μετά την πτήση, αλλά ο διαχωρισμός δεν έγινε και ο πύραυλος ανατινάχθηκε.





Κλείσιμο
«Σαν να μην ήταν αρκετά συναρπαστική η δοκιμαστική πτήση, το Starship παρουσίασε μια γρήγορη απρογραμμάτιστη αποσυναρμολόγηση πριν από τον διαχωρισμό», έγραψε η SpaceX στο Twitter.

Ακόμη επισημαίνει ότι «με μια δοκιμή όπως αυτή, η επιτυχία έρχεται από αυτά που μαθαίνουμε, και η σημερινή δοκιμή θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την αξιοπιστία του Starship, καθώς η SpaceX επιδιώκει να κάνει τη ζωή πολυπλανητική».


Νωρίτερα η Daily Mail έγραφε πως «το Starship του Έλον Μασκ, αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων – ένα όχημα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα για τα διαστημικά ταξίδια μεγάλων αποστάσεων – πρόκειται να εκτοξευθεί αργότερα προς τα αστέρια, αφού η πρώτη προσπάθεια εκτόξευσής του τη Δευτέρα αναβλήθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων». Να σημειωθεί ότι το ύψος του πυραύλου είναι 120 μέτρα.

Δείτε βίντεο με την προσπάθεια εκτόξευσης:
Starship Flight Testf

Τι προηγήθηκε

Νωρίτερα ο Έλον Μασκ με μία ανάρτησή του στα social media έγραφε ότι το Starship βρισκόταν σε τροχιά εκτόξευσης. Η ανάρτησή του έγινε αφότου η SpaceX επιβεβαίωσε ότι ο ανεφοδιασμός του με καύσιμα βρισκόταν σε εξέλιξη. Μάλιστα η SpaceX μετέδωσε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις μέσα από τον λογαριασμό της στο Twitter.





Ειδήσεις σήμερα:

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στη δημοσιότητα το πόρισμα της Επιτροπής για την τραγωδία

Τζίρο εκατομμυρίων είχε η οργάνωση επιπέδου «μαφίας» - Το «αφεντικό» παρείχε... μπράβους στους διεφθαρμένους αστυνομικούς

Υπόθεση Γεωργούλη: «Καταδικάζουμε… αλλά αν είναι στημένο πριν τις εκλογές;» - Νέο «χτύπημα» από υποψήφια ΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης