Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο: Οι 3 καλύτεροι -και πιο οικονομικοί- τρόποι να πας στη δουλειά σου

Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο: Οι 3 καλύτεροι -και πιο οικονομικοί- τρόποι να πας στη δουλειά σου

Σε ευρωπαϊκή κλίμακα γιορτάζεται η Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

young-handsome-man-riding-scooter-park
Το αυτοκίνητο για τους περισσότερους από εμάς είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Χωρίς αυτό πλέον δεν μπορούμε να κάνουμε τα πιο απλά. Από το να πάμε στο περίπτερο ή έως στο φούρνο, μέχρι τη δουλειά μας.

Και μπορεί να θεωρούμε ότι το αυτοκίνητο είναι εκείνο το μέσο που κάνει πιο εύκολη τη ζωή μας αφού το χρησιμοποιούμε καθημερινά, αγνοούμε όμως πόσες ώρες χάνουμε για τις μετακινήσεις μας αλλά και πόσο επιβαρύνουμε με τη χρήση του το περιβάλλον.

Κάνοντας δεύτερες σκέψεις θα καταλήξουμε στο ότι η κυκλοφοριακή συμφόρηση, η αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης αλλά και της ηχορύπανσης καθώς και η δυσκολία προσβασιμότητας στους δρόμους και τα πεζοδρόμια των μεγάλων πόλεων είναι ενδεικτικά των όσων αντιμετωπίζουμε όλοι καθημερινά.

Και όμως σήμερα σε ευρωπαϊκή κλίμακα γιορτάζεται η Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο. Οι Αρχές πολλών πόλεων κλείνουν το κέντρο τους για τα αυτοκίνητα και ενθαρρύνουν τους πολίτες τους να μετακινηθούν με μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα, αλλά και πεζή.

Είναι, στην πραγματικότητα, η 22α Σεπτεμβρίου μία ημέρα ή μήπως είναι κάτι παραπάνω;

Για την ιστορία αυτή η «ημέρα» διοργανώνεται από το 2000 σε ευρωπαϊκή κλίμακα. Την ημέρα αυτή, οι Αρχές πολλών πόλεων κλείνουν το κέντρο τους για τα αυτοκίνητα.

Κλείσιμο
Είναι βέβαιο πως η απόκτηση και η συντήρηση ενός αυτοκίνητου, εκτός από τις συνέπειες που έχει στο περιβάλλον είναι και ένα ακριβό σπορ.

Μήπως ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις και να εξετάσεις εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης;

«Πράσινες λύσεις»

Μια ιδιαίτερα «πράσινη» λύση για τις μετακινήσεις σου έρχεται από τον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Έχοντας να επιλέξεις ανάμεσα σε ηλεκτρικά μηχανάκια – scooters, πατίνια και ποδήλατα, μπορείς να ζήσεις πιο οικολογικά και να συμβάλλεις στη μείωση των ρύπων της πόλης σου.

Ήδη η παρουσία των εναλλακτικών ηλεκτρικών μέσων μετακίνησης στους δρόμους, έχει γίνει αισθητή με όλο και περισσότερους ανθρώπους να καταφεύγουν σε αυτά για τις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Ενα από αυτά και το ηλεκτρικό πατίνι, το ιδανικό σκούτερ πόλης. Για παράδειγμα με το ηλεκτρικό πατίνι Xiaomi Mi 3, μπορείς να διανύσεις 30 χιλιόμετρα με μια μόνο φόρτιση γεγονός που σου δίνει τη δυνατότητα να προσεγγίσεις κοντινές αποστάσεις γρήγορα και αποδοτικά.

3805085


Ηλεκτρικό Πατίνι Xiaomi Mi 3 με 25km/h max Ταχύτητα και 30km Αυτονομία Μαύρο, 419€

Είναι ελαφρύ αφού το συνολικό του βάρος είναι μόλις 13 κιλά ενώ διπλώνει εύκολα σε 3 βήματα για γρήγορη αποθήκευση.

Στα συν του ηλεκτρικού πατινιού είναι ότι ξεχνάς τα βενζινάδικα αφού δεν χρειάζεται να το βάλεις μπροστά με βενζίνη, καθώς στήριζεται αποκλειστικά στη δύναμη της ηλεκτροκίνησης.

Στα βασικά πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρικού πατινιού είναι ότι δεν απαιτείται η έκδοση διπλώματος. Και φυσικά έχει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

20210902140457_xiaomi_mi_3_bhr4853gl_gri_ilektriko_patini_me_25km_h_max_tachytita_kai_30km_aytonomia-450x450


Ηλεκτρικό Πατίνι Xiaomi Mi 3 Γκρι με 25km/h max Ταχύτητα και 30km Αυτονομία, 419€

Κάνοντας ποδηλατάδα
Η πόλη στα… πόδια σας, με ένα αναδιπλούμενο ποδήλατο. Αλλωστε η μετακίνηση με ποδήλατο προς την εργασία μπορεί να υπολογισθεί ως άσκηση ή είναι απλώς ένας οικονομικός τρόπος μεταφοράς.

Το ηλεκτρικό ποδήλατο διατηρεί όλα τα πλεονεκτήματα ενός ποδηλάτου καθώς κινείται πιο ευέλικτα από το αυτοκίνητο ή τα ΜΜΕ. Φυσικά και δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, ενώ επίσης δεν απαιτείται άδεια οδήγησης και κυκλοφορίας.

Η μέση ταχύτητα κίνησης μέσα στην πόλη με ηλεκτρικό ποδήλατο είναι συνήθως τα 23 χλμ./ώρα. Το ηλεκτρικό ποδήλατο της Xiaomi έχει μέγιστη ταχύτητα τα 25 χλμ/ ανά ώρα, ενώ από πλευράς αυτονομίας, φτάνει τα 45 χλμ., χάρη στην μπαταρία ιόντων λιθίου τύπου 18650Ah.

20181017144803_xiaomi_mi_qicycle_folding_electric_bike_16


Ποδήλατο Ηλεκτρικό Xiaomi 16» Mi Smart Folding Μαύρο, 798,96€

Είναι εφοδιασμένο με τεχνολογία αισθητήρα ροπής TMM4, ο οποίος μπορεί να ανιχνεύσει αυτόματα την πίεση των ποδιών και στα δύο πεντάλ, προσφέροντας την κατάλληλη ηλεκτρική ισχύ για επιτάχυνση.

Καθημερινό περπάτημα

Μπορείς πάντα να στηριχθείς στα πόδια σου… και τι εννοούμε; Απλά κλείδωσε το αυτοκίνητό σου και κάνε πεζή τις δουλειές σου. Αν πάλι η εργασία είναι κοντά στο σπίτι σου, τόλμησέ το. Αλλωστε τα οφέλη για την υγεία σου από το καθημερινό περπάτημα είναι πολλά, αφού εκτός ότι επιταχύνει τον μεταβολισμό, έχει ευεργετική επίδραση στο νευρικό σύστημα και συμβάλλει στη μείωση του θυμού και της εχθρότητας.

Αφησε λοιπόν τα κλειδιά του αυτοκινήτου σπίτι και επέλεξε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης που δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον. Βρες λοιπόν κι εσύ το μέσο μετακίνησης που σου ταιριάζει μέσα από την πλατφόρμα του SHOPFLIX.gr και ανακάλυψε όλα τα ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα. Κάνε την παραγγελία σου και αυτά θα φτάσουν την πόρτα σου έγκαιρα σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεσαι.


Ειδήσεις σήμερα:

Πόρτα-πόρτα και με απειλές ξεκίνησαν τα δημοψηφίσματα στις κατεχόμενες περιοχές στην Ουκρανία


Βγήκαν τα αποτελέσματα για τα 200.000 voucher διακοπών του «Τουρισμός για όλους»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης