ΗΠΑ: 19χρονος εκβιάζει μεγιστάνες απειλώντας με ψηφιακή παρακολούθηση - Το «deal» με τον Έλον Μασκ

ΗΠΑ: 19χρονος εκβιάζει μεγιστάνες απειλώντας με ψηφιακή παρακολούθηση - Το «deal» με τον Έλον Μασκ

Η εφαρμογή του που εντοπίζει τα ιδιωτικά τζετ των δισεκατομμυριούχων - Αναρτά τις τοποθεσίες τους στο Twitter - Τον προσέγγισε ο Mr Tesla αλλά βρήκε… σκληρό διαπραγματευτή – Τα ανταλλάγματα που ζητά

1800
Με το άπιαστο μυαλό του, ένας έφηβος από τη Φλόριντα χορεύει στο... ταψί τους μεγιστάνες της τεχνολογίας... και όχι μόνο!  Ξεκίνησε με τον «Mr Tesla», Έλον Μασκ και συνεχίζει ακάθεκτος ανεβάζοντας στο λογαριασμό του στο Twitter πληροφορίες για τις εναέριες κινήσεις πλούσιων και διασημοτήτων.

O 19χρονος Τζακ Σουίνι , πρωτοετής φοιτητής του Πανεπιστημίου της Κεντρικής Φλόριντα, ξεκίνησε να ενημερώνει τους χρήστες των social media για το στίγμα του ιδιωτικό τζετ του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, Έλον Μασκ. Ο λογαριασμός του Σουίνι απαριθμεί ήδη πάνω από 90.000 ακόλουθους, όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian.

Όταν ο Έλον Μασκ του ζήτησε να κατεβάσει το λογαριασμό, εκείνος αρνήθηκε. Στη συνέχεια, του είπε ότι θα του δώσει το ποσό των  5.000 δολαρίων για να καταστρέψει την ιστοσελίδα του και εκείνος απέρριψε την πρόταση ζητώντας 50.000 δολάρια.




Σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα, ο Τζακ Σουίνι δεν δίστασε να δηλώσει ότι έχει δημιουργήσει και την ιστοσελίδα, υπό τον τίτλο: «Επίγειος Έλεγχος (Ground Control) για να βγάλει χρήματα από την υπηρεσία που προσφέρει, παρέχοντας υπηρεσίες παρακολούθησης υψηλού επιπέδου αλλά και ως εναλλακτική σε περίπτωση που το Twitter διαγράψει τους λογαριασμούς του για λόγους ιδιωτικότητας.

Αρχικά, ο Αμερικανός έφηβος άρχισε να παρακολουθεί το τζετ του Μασκ και βλέποντας ότι το πείραμά του έχει απήχηση στο Διαδίκτυο, έβαλε στο μάτι και εκείνα των Μπιλ Γκέιτς και Τζεφ Μπέζος.

«Παρακολουθεί, όπως λέει, είτε εξέχουσες προσωπικότητες είτε πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους» και τονίζει ότι, πλέον έχει αρχίσει να προσθέτει και άτομα που του πρότειναν οι ακόλουθοί του».

Κλείσιμο


Κατά τη γνώμη του, πιο ενδιαφέρον από όλους έχει ο Αμερικανός ράπερ Ντρέικ. «Έχει το μεγαλύτερο αεροπλάνο από όλους τους, είναι ένα τεράστιο Boeing». Το αεροπλάνο του ράπερ, «Air Drake», κοστίζει 185 εκατομμύρια δολάρια και είναι ένα Boeing 767-200ER 18 μέτρων που μπορεί να μεταφέρει 216 επιβάτες.

Το πείραμα με τον Έλον Μασκ του έδειξε το δρόμο της κερδοφορίας

Ο Τζακ Σουίνι, που δημιούργησε τον λογαριασμό @ElonJet τον Ιούνιο του 2020, ευελπιστεί ότι ο Έλον Μασκ θα επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο του λογαριασμού μετά την άρνησή του να του προσφέρει το ποσό των 50.000 δολαρίων.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία που εκτιμάται στα 220 δισεκατομμύρια δολάρια, ζήτησε ευγενικά από τον Σουίνι να κλείσει τον λογαριασμό του, όπως ο ίδιος υποστηρίζει. «Μπορείς να το κατεβάσεις αυτό; Είναι κίνδυνος για την ασφάλειά μου», είχε γράψει σε μήνυμα προς τον έφηβο. «Δεν τρελαίνομαι στην ιδέα να με πυροβολήσει κανένας τρελάρας».

Ο Σουίνι είπε ότι, το να λαμβάνει μήνυμα από τον ίδιο τον Μασκ, ήταν σουρεαλιστική εμπειρία. «Ήμουν έτοιμος να πέσω για ύπνο να σου πω την αλήθεια και ξαφνικά είδα το μήνυμα. Ω Θεέ μου, ο Έλον μόλις μου έστειλε μήνυμα να κατεβάσω τον λογαριασμό μου. Ήταν τρελό», υπογραμμίζει. «Και μετά μου προσέφερε 5.000  δολάρια για να δυσκολέψω τους ανθρώπους που θα ήθελαν να τον εντοπίσουν και να κατεβάσω το λογαριασμό μου. Κι εγώ του έκανα την αντιπρότασή μου».

Ο Σουίνι προσπάθησε να διαπραγματευτεί με τον Μασκ ανεβάζοντας αρκετά το ποσό: «Υπάρχει περίπτωση να το ανεβάσουμε στα 50.000 δολάρια; Θα ήταν πολύ χρήσιμο για να πληρώσω το κολέγιο και ίσως μπορούσα να αγοράσω κι ένα αυτοκίνητο – ακόμη κι ένα Tesla Model 3».

Ο Μασκ όμως του απάντησε ότι δεν αισθάνεται άνετα να του δώσει χρήματα. Τότε ο Σουίνι του είπε ότι αν δεν θέλει να πληρώσει, είναι πρόθυμος να διαγράψει τον λογαριασμό υπό τον όρο ότι θα κάνει πρακτική στην Tesla. «Αυτό ήταν το τελευταίο πράγμα που του είπα», όπως υποστηρίζει. «Και μετά με μπλόκαρε», προσθέτει.

Ειδήσεις σήμερα:

Σταϊκούρας: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο ΕΝΦΙΑ και σε πόσες δόσεις - Αναλυτικά οι αλλαγές

Τα κινητά τηλέφωνα και το DNA θα «μιλήσουν» τώρα μετά τις αρνητικές τοξικολογικές της Γεωργίας Μπίκα

Τζουμέρκα: Συγκλονίζει ο πατέρας του 21χρονου που σκοτώθηκε - Ξεψύχησε στα χέρια μου, δεν μπόρεσα να σώσω το αγόρι μου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης