Η Amazon έρχεται στην Ελλάδα - Στρατηγικής σημασίας επένδυση

Η Amazon έρχεται στην Ελλάδα - Στρατηγικής σημασίας επένδυση

Ο «κολοσσός» της τεχνολογίας και του online εμπορίου θα δημιουργήσει τοπικές υποδομές, αναβαθμίζοντας την Ελλάδα σε μία από τις 30 «τοπικές ζώνες» που θα φτιάξει την επόμενη χρονιά ανά τον κόσμο, φέρνοντας αποκρίσεις κάτω από 10 milliseconds - Σύμφωνα με πληροφορίες, η επένδυση της Amazon στην Ελλάδα θα είναι ύψους 150-200 εκατ. ευρώ - Στις 9:30 το πρωί της Παρασκευής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχθεί στελέχη της Amazon Web Services στο Μέγαρο Μαξίμου

amazon-las-vegas3
Στους δρόμους “ψηφιακής ταχείας κυκλοφορίας” βάζει πλέον την Ελλάδα η Amazon Web Services, συμπεριλαμβάνοντάς την στις χώρες όπου θα “χτίσει” από την επόμενη χρονιά 30 νέες τοπικές υποδομές, που θα συνδεθούν στο παγκόσμιο δίκτυο της AWS.

Την ανακοίνωση για τις 30 νέες “τοπικές ζώνες” -“local zones”, όπως αποκαλούνται- έκανε πριν από λίγο από το βήμα του παγκόσμιου συνεδρίου της Amazon Web Services, reInvent, όπου το protothema.gr έχει παρουσία, o αντιπρόεδρος και Chief Technology Officer της amazon.com, Werner Vogels.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Vogels, με αυτό τον τρόπο η AWS δίνει λύση στις τεράστιες ανάγκες και τη ζήτηση που υπάρχει για τη μετάβαση στο cloud, αλλά και ακόμα πιο γρήγορες αποκρίσεις (latency). Όπως υπογράμμισε, μάλιστα, στις συγκεκριμένες local zones η απόκριση θα πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

“Είμαι πολύ ενθουσιασμένος να ανακοινώσω ότι θα διευρύνουμε διεθνώς τις ‘τοπικές ζώνες’ μας σε όλο τον κόσμο, στην Ευρώπη, τη Ν. Αφρική, την Ασία και την Αυστραλία”, είπε ο κ. Vogels κατά τη διάρκεια του event.

amazon__2_


Κλείσιμο
Όπως έγινε γνωστό, οι τοπικές ζώνες της AWS είναι ένας είδος υποδομής που συμπεριλαμβάνουν αποθήκευση, υπολογιστική, αλλά και μία ευρεία γκάμα υπηρεσιών προς τους πελάτες της εταιρείας, δίνοντάς τους την ικανότητα να “τρέχουν” εφαρμογές της AWS, που απαιτούν αποκρίσεις ακόμα και κάτω από 10 milliseconds!

Οι 30 νέες τοπικές ζώνες θα αναπτυχθούν σε 21 χώρες ανά τον κόσμο. Στην Ευρώπη, πέραν της Ελλάδας, θα γίνουν επενδύσεις στην Αυστρία, το Βέλγιο, την Τσεχία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Πολωνία και την Πορτογαλία.

Σήμερα λειτουργούν 16 τοπικές ζώνες μόνο στις ΗΠΑ. Σημειωτέον, θα υπάρξει και επέκτασή τους εκεί.

Μετά τις σημερινές ανακοινώσεις, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει, στις 9:30 αύριο το πρωί, συνάντηση με στελέχη της Amazon Web Services, με αντικείμενο τη μεγάλη επένδυση της εταιρείας στη χώρα μας.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος.

Στη διάρκεια της σύσκεψης θα γίνει και τηλεδιάσκεψη με κορυφαία στελέχη της Amazon, που βρίσκονται στο Λας Βέγκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επένδυση της Amazon στην Ελλάδα θα είναι ύψους 150-200 εκατ. ευρώ.


amazon__1_


Ειδήσεις σήμερα:

Η Μαίρη Συνατσάκη απαντά με εξώδικο στον Κώστα Τσουρό - «Δεν χρωστάω συγγνώμη σε κανέναν»

Παράταση της χρήσης μάσκας σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς μέχρι το Μάρτιο θα ανακοινώσει ο Μπάιντεν

«Ελπίζει» σε συνάντηση Μπάιντεν - Πούτιν τις επόμενες μέρες το Κρεμλίνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης