ΗΠΑ: Κατηγορούν τη Ρωσία για τα διαστημικά συντρίμμια που έθεσαν σε κίνδυνο το πλήρωμα του ISS

ΗΠΑ: Κατηγορούν τη Ρωσία για τα διαστημικά συντρίμμια που έθεσαν σε κίνδυνο το πλήρωμα του ISS

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς μια αντιδορυφορική πυραυλική δοκιμή που διεξήγαγε η Ρωσία ευθύνεται για τα συντρίμμια που ανάγκασε τα  επτά μέλη πληρώματος του ISS - τέσσερις Αμερικανούς, έναν Γερμανό και δύο Ρώσους - να καταφύγουν στις κάψουλες ασφαλείας - ΄«Ο κίνδυνος δεν έχει ξεπεραστεί» λέει το Στειτ Ντιπάρτμεντ

δδσ
Οι ΗΠΑ καταδίκασαν τη Ρωσία για τη διεξαγωγή μιας «επικίνδυνης και ανεύθυνης» δοκιμής πυραύλων που, όπως λένε, έθεσε σε κίνδυνο το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS). Ο διαστημικός σταθμός περιφέρεται σε απόσταση περίπου 420 km από τη Γη.

Το Πεντάγωνο γνωστοποίησε σήμερα ότι ερευνά ένα "συμβάν που δημιούργησε συντρίμμια" στο διάστημα και ανάγκασε τους αστροναύτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό να καταφύγουν στο σκάφη τους, προκειμένου να μπορέσουν να απομακρυνθούν σε περίπτωση ανάγκης.

"Η αμερικανική διοίκηση για το διάστημα έχει ενημερωθεί για ένα συμβάν που προκάλεσε συντρίμμια στο διάστημα. Εργαζόμαστε ενεργά προκειμένου να χαρακτηρίσουμε το πεδίο των συντριμμιών", δήλωσε ένας εκπρόσωπος τύπου, ο οποίος ανέφερε επίσης πως ο στρατός συνεργάζεται με το υπουργείο Εξωτερικών και τη Nasa στο θέμα αυτό.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς μια αντιδορυφορική πυραυλική δοκιμή που διεξήγαγε η Ρωσία ευθύνεται για τα συντρίμμια που ανάγκασε τα επτά μέλη πληρώματος του ISS - τέσσερις Αμερικανούς, έναν Γερμανό και δύο Ρώσους - να καταφύγουν στις κάψουλες ασφαλείας.

ISS astronauts scramble to safety after Russian weapons test


Νωρίτερα, η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos είχε από την πλευρά της δηλώσει πως οι αστροναύτες στο ISS δεν βρίσκονται σε κίνδυνο, χωρίς να κάνει αναφορά σε μια πιθανή πυραυλική δοκιμή. «Ο σταθμός βρίσκεται στην πράσινη ζώνη», ανέφερε στο Twitter .



Κλείσιμο
«Η Ρωσική Ομοσπονδία διεξήγαγε απερίσκεπτα μια καταστροφική δοκιμή ενός αντιδορυφορικού πυραύλου. Η δοκιμή έχει δημιουργήσει μέχρι στιγμής πάνω από 1.500 κομμάτια συντριμμιών που απειλούν τα συμφέροντα όλων των εθνών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Νεντ Πράις, ο οποίος σημείωσε πως ο κίνδυνος δεν έχει ξεπεραστεί.

Η LeoLabs, μια εταιρεία παρακολούθησης διαστημικών απορριμμάτων, είπε ότι η εγκατάσταση ραντάρ της στη Νέα Ζηλανδία είχε συλλάβει πολλά αντικείμενα όπου θα έπρεπε να βρίσκεται ένα διαστημικό σκάφος που δεν λειτουργεί εδώ και καιρό. Πρόκειται για τον Kosmos-1408, έναν κατασκοπευτικό ρωσικό δορυφόρο που εκτοξεύτηκε το 1982, ζύγιζε πάνω από έναν τόνο και είχε σταματήσει να λειτουργεί πριν από πολλά χρόνια.


Ειδήσεις σήμερα:

Το άρθρο... ράπισμα του ηγούμενου της Μονής Εσφιγμένου στους αντιεμβολιαστές ρασοφόρους που διαδίδουν ψέματα

GNTM: Η φωτογράφιση... καραντίνας, η δοκιμασία του κύβου και η αποχώρηση - Δείτε βίντεο

Ιστορική 10άρα για Αγγλία, κάζο για Ιταλία - Οι 9 Ευρωπαίοι που πάνε Κατάρ - Δείτε τα γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης