Πρώτη ημέρα στο σχολείο: Το doodle της Google είναι αφιερωμένο στην επιστροφή στα θρανία

Πρώτη ημέρα στο σχολείο: Το doodle της Google είναι αφιερωμένο στην επιστροφή στα θρανία

Το σημερινό doodle της Google τιμά τους μαθητές  όλου κόσμου και είναι αφιερωμένο στην πρώτη μέρα στο σχολείο

GOOGLEDOODLE-PROTIMERASXOLEIO
Πρώτο κουδούνι σήμερα Δευτέρα στα σχολεία και η Google τιμά με doodle την επιστροφή στις τάξεις για τους μαθητές.

Νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια ανοίγουν για να υποδεχτούν τους μαθητές, σε άλλη μια «διαφορετική» και απαιτητική σχολική χρονιά,  λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην Ελλάδα, η πρώτη ημέρα στο σχολείο είναι η 11η Σεπτεμβρίου, εκτός και αν πέφτει Σαββατοκύριακο, οπότε μετατίθεται για λίγες ημέρες μετά.

Διαβάστε τα πιο ενδιαφέροντα Google Doodles, πατώντας ΕΔΩ

Συνήθως, το σχολικό έτος ξεκινά τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο στο Βόρειο Ημισφαίριο και τον Ιανουάριο ή Φεβρουάριο στο Νότιο Ημισφαίριο, κάτι που διαφέρει από χώρα σε χώρα.

Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης η σχολική χρονιά ξεκινά στις αρχές Σεπτεμβρίου. Στις ΗΠΑ, από την άλλη, η εκπαιδευτική πολιτική καθορίζεται κυρίως σε τοπικό επίπεδο, συνεπώς δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη ημέρα κατά την οποία αρχίζουν τα σχολεία.

Κλείσιμο
Στην Ασία, το σχολικό έτος εκκινεί συνήθως τον Ιούνιο σε Φιλιππίνες και Ινδία, ενώ στη Σιγκαπούρη τον Ιανουάριο και στην Ιαπωνία τον Απρίλιο, όταν ανθίζουν οι κερασιές.

Στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, τα σχολεία ανοίγουν τον Ιανουάριο.

Δείτε το σημερινό Google Doodle

protimerastosxoleio-googledoodle

O καθιερωμένος αγιασμός για περίπου 1.500.000 μαθητές όλων των βαθμίδων, και εφέτος θα γίνει με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων με τους μαθητές, εκτός από τα βιβλία που θα τους διανεμηθούν να λαμβάνουν και οδηγίες για την αποφυγή της διασποράς του ιού και την σωστή χρήση της μάσκας.

O αγιασμός θα γίνει στο προαύλιο, χωρίς την παρουσία γονέων εντός του χώρου και στη συνέχεια ο ιερέας θα περάσεις από όλες τις τάξεις να κάνει αγιασμό.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα προσέρχονται στις σχολικές μονάδες με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (self) τεστ, για τους μαθητές, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο, ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ για τους εκπαιδευτικούς, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), με ευθύνη και κόστος δικό τους.


Ειδήσεις σήμερα:

Λογαριασμοί ρεύματος: Το όφελος για τα νοικοκυριά από τα νέα μέτρα

Βραβεία MTV: Η «γυμνή» Μέγκαν Φοξ, ο καβγάς του Κόνορ ΜακΓκρέγκορ και η αειθαλής Τζένιφερ Λόπεζ

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Τι αλλάζει από σήμερα το πρωί για τους ανεμβολίαστους σε εργασία, εστίαση και μετακινήσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης