Οι εντυπωσιακές εφαρμογές του 5G στο σπίτι και την ψυχαγωγία

Οι εντυπωσιακές εφαρμογές του 5G στο σπίτι και την ψυχαγωγία

Τι είναι η επαναστατική τεχνολογία του 5G, ποιες είναι οι εφαρμογές της και πώς θα βελτιώσει τη ζωή μας στο σπίτι και την ψυχαγωγία; Μέσα από το τέταρτο θεματικό επεισόδιο της πρωτότυπης σειράς μίνι ντοκιμαντέρ της COSMOTE, που προβάλλεται στο YouTube κανάλι της, μαθαίνουμε, τις απεριόριστες δυνατότητες κι εφαρμογές του 5G μέσα από αφηγήσεις και συνεντεύξεις ειδικών, απλά παραδείγματα και τη βοήθεια animation και γραφικών.

κεντρικη5G

Sponsored Content

Ας υποθέσουμε ότι μπορούμε να ταξιδέψουμε λίγα χρόνια μπροστά. Θα έχει αλλάξει άραγε η καθημερινότητά μας; Θα κάνει η τεχνολογία τη ζωή μας ευκολότερη και τι σημαίνει αυτό; Πώς θα είναι μια μέρα σε ένα έξυπνο και συνδεδεμένο με 5G σπίτι; Μήπως το γνωρίζουμε ήδη; Η απάντηση είναι καταφατική. Αυτό που αναμένεται να συμβεί είναι συναρπαστικό.

Θα μπορούμε να ξυπνάμε το πρωί σε έναν προκαθορισμένο χρόνο και με τον τρόπο που έχουμε ορίσει. Μόλις ξυπνάμε, θα μας παρέχονται πληροφορίες, όπως εάν πρέπει να ξεκινήσουμε νωρίτερα για τη δουλειά, γιατί έχει «κίνηση» στο δρόμο, τι καιρό θα κάνει, ποια είναι τα meetings της ημέρας, ποιες ελλείψεις έχει το ψυγείο, τι έχουμε ξεχάσει να παραγγείλουμε και τόσα άλλα. Ναι, το 5G θα αλλάξει τον κόσμο μέσα από τις εντυπωσιακές εφαρμογές του στο σπίτι, αλλά και την ψυχαγωγία. Κι όλα παρουσιάζονται στο τέταρτο θεματικό επεισόδιο της πρωτότυπης σειράς μίνι ντοκιμαντέρ της COSMOTE «Πώς το 5G θα αλλάξει τον κόσμο», το οποίο είναι πλέον διαθέσιμο στο YouTube κανάλι της.


girl1



Smart εξατομικευμένες λειτουργίες, παντού
Στον προσωπικό του χώρο, ο καθένας από εμάς έχει τις δικές του ανάγκες και προτιμήσεις, από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος μέχρι την ένταση του φωτισμού, ώστε να νιώθει άνετα και χαλαρά στον μικρόκοσμό του. Χάρη στο 5G, στο εγγύς μέλλον, θα υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας μιας ψηφιακής φυσαλίδας με παραμετροποιημένες τις λειτουργίες και τις ρυθμίσεις των συσκευών, η οποία θα μπορεί να μας «ακολουθεί» στο σπίτι, στο δρόμο, στη δουλειά, στα ταξίδια, δημιουργώντας ένα οικείο μικρόκοσμο.

Το νέο επεισόδιο της σειράς επικεντρώνεται στην εξατομικευμένη λειτουργία των «έξυπνων» οικιακών συσκευών, καθώς και στην αναβάθμιση της εμπειρίας ψυχαγωγίας στο σπίτι χάρη στις δυνατότητες των δικτύων πέμπτης γενιάς. Οι αλλαγές στο «έξυπνο» σπίτι, που αναμένονται μέσα στην επόμενη δεκαετία, θα βελτιώσουν θεαματικά την καθημερινότητα, με το 5G να συνδυάζει όλες τις διαφορετικές τεχνολογίες αιχμής, από τις ευρυζωνικές επικοινωνίες μέχρι την τεχνητή νοημοσύνη για να διασυνδέσει -σε πραγματικό χρόνο- δισεκατομμύρια ανθρώπους, συσκευές, υπηρεσίες κι αντικείμενα.

mats2


Η ψυχαγωγία περνά σε άλλη διάσταση
Κλείσιμο
Το 5G φέρνει μια πραγματική «επανάσταση» στην παρακολούθηση αθλητικών γεγονότων. Για παράδειγμα, και τι δεν θα δίναμε να ήμασταν σε έναν μεγάλο τελικό. Σύντομα, θα μπορούμε να επιλέξουμε τη θέση του γηπέδου απ’ όπου θα θέλαμε να δούμε το παιχνίδι, από τον καναπέ μας. Οι κάμερες θα βρίσκονται παντού σε κάθε σημείο του αγωνιστικού χώρου, δίνοντάς μας απίστευτες οπτικές. Εν τέλει, θα μπορούμε να «σκηνοθετούμε» εμείς οι ίδιοι τα events που παρακολουθούμε. Επιπλέον, στο άμεσο μέλλον, θα είναι εφικτή κι η εμπειρία εμβύθισης (immersive sport) με ολογραφική προβολή των αθλητών, των γηπέδων και των σταδίων μέσα στο σαλόνι, μπροστά στο τραπέζι μας.

Όλα αυτά δεν είναι τόσο μακρινά, καθώς ξεκινούν σταδιακά να αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας. Ήδη, η πρώτη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση μέσω δικτύου πέμπτης γενιάς στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του πρόσφατου τελικού Κυπέλλου Ελλάδος. Η COSMOTE TV προχώρησε σε πιλοτική εφαρμογή που περιελάμβανε την απομακρυσμένη διαχείριση 2 ρομποτικών καμερών και τη μετάδοση εικόνας και ήχου, μέσω COSMOTE 5G, σε απόλυτο συγχρονισμό, χωρίς καμία καθυστέρηση.

olog1



cosm1



Οι απεριόριστες δυνατότητες του 5G
Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Πώς το 5G θα αλλάξει τον κόσμο στο σπίτι και την ψυχαγωγία», οι experts μιλούν –μεταξύ άλλων- για το cloud gaming, τη δυνατότητα να παίξει κάποιος σε οποιαδήποτε συσκευή ένα game που δεν «τρέχει» τοπικά στο δίσκο του, το AR gaming, όπου ο πραγματικός κόσμος «μεταμορφώνεται» σε ψηφιακή πίστα, την δυνατότητα αυτονομίας που θα αποκτήσουν άτομα με αναπηρία, το online shopping με την live δοκιμή από το σπίτι σαν να βρίσκεται ο πελάτης στο κατάστημα, δοκιμάζοντας ρούχα και παπούτσια και νιώθοντας την υφή των υλικών αλλά και το Διαδίκτυο των Αισθήσεων (Internet of Senses), το οποίο φιλοδοξεί να μεταφέρει μυρωδιές, γεύσεις και την αίσθηση της επαφής. Θα μπορούμε δηλαδή αγγίζοντας το ολόγραμμα του σκύλου μας, να νιώσουμε το τρίχωμά του!
Ένας νέος υπέροχος κόσμος μάς περιμένει. Ανακαλύψτε τον

ΠΩΣ ΤΟ 5G ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤO ΣΠΙΤΙ & ΤΗΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | Επ. 4 | COSMOTE

COSMOTE 5G: Το μεγαλύτερο 5G δίκτυο στην Ελλάδα
Tο COSMOTE 5G είναι το μεγαλύτερο δίκτυο 5G στη χώρα (1) με πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη (2) που έχει ξεπεράσει το 50%, ενώ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το 90%. Τις απεριόριστες δυνατότητες του COSMOTE 5G απολαμβάνουν ήδη κάτοικοι κι επισκέπτες σε 29 πόλεις και νησιά της χώρας με ταχύτητες που ξεπερνούν το 1Gbps σε συγκεκριμένες περιοχές. Χάρη στις επενδύσεις της εταιρείας και την εντατική δουλειά των τεχνικών της, το δίκτυο συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά, με στόχο το 60% πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη, μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Πρόσβαση στο COSMOTE 5G, έχουν όλοι οι συνδρομητές COSMOTE, ιδιώτες κι επιχειρήσεις, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση κι ανεξαρτήτως προγράμματος. Μόνη προϋπόθεση είναι να διαθέτουν πιστοποιημένη 5G συσκευή από το δίκτυο COSMOTE. Η λίστα με τη μεγαλύτερη γκάμα πιστοποιημένων 5G συσκευών είναι διαθέσιμη στο cosmote.gr.

1 Σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία στις ιστοσελίδες των παρόχων
2 Η πληθυσμιακή κάλυψη αφορά σε Κάλυψη Εξωτερικών Χώρων (Outdoor Population Coverage)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης