SpaceX: Εκτοξεύθηκε η κάψουλα με τέσσερις αστροναύτες προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

SpaceX: Εκτοξεύθηκε η κάψουλα με τέσσερις αστροναύτες προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Χειροκροτήματα στην αίθουσα ελέγχου της SpaceX για την απογείωση του πυραύλου Falcon-9 – Αναμένεται ότι θα φτάσουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό αύριο και θα παραμείνουν για έξι μήνες

spacex-main
Με επιτυχία έγινε η εκτόξευση της διαστημικής κάψουλας της SpaceX από τον διαστημικό κέντρο Κένεντι της NASA στην Καλιφόρνια. Η κάψουλα, με πλήρωμα τέσσερις αστροναύτες, έχει προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Τα πρώτα λεπτά της πτήσης εξελίχθηκαν ομαλά.

Στην αίθουσα ελέγχου της SpaceX οι εργαζόμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα αμέσως μόλις απογειώθηκε ο πύραυλος Falcon-9. Το πλήρωμα της αποστολής Crew-2 αποτελείται από τον Γάλλο Τομά Πεσκέ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), τους Αμερικανούς Σέιν Κίμπρο και Μέγκαν Μακάρθουρ και τον Ιάπωνα Ακιχίκο Χοσίντε.

Crew-2 Mission | Launch


24085562


spacex1


Πρόκειται για την τρίτη επανδρωμένη πτήση της SpaceX, που έχει ιδρύσει ο Έλον Μασκ και μεταφέρει τους αστροναύτες της NASA στο διάστημα. Τα τελευταία χρόνια, οι ΗΠΑ στο κομμάτι της μεταφοράς, είχαν εξάρτηση από τους ρωσικούς πυραύλους Σογιούζ.

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης