Αποστολή της NASA στον Άρη: Η selfie του Perseverance με το ελικόπτερο Ingenuity

Αποστολή της NASA στον Άρη: Η selfie του Perseverance με το ελικόπτερο Ingenuity

Το διαστημικό ελικόπτερο της NASA θα γίνει στις 11 Απριλίου το πρώτο «γήινο» όχημα που θα πετάξει στην ατμόσφαιρα του Άρη

selfie_aris
Τις τελευταίες ετοιμασίες πριν γράψει ιστορία, κάνοντας το πρώτο του «ταξίδι» μέσα στην ατμόσφαιρα του Άρη, πραγματοποιεί το ελικόπτερο της NASA, Ingenuity.

Λίγες ώρες πριν την απογείωσή του, το ρομποτικό όχημα Perseverance «τράβηξε» μια selfie και των δυο «μελών» της «αρειανής» αποστολής των ΗΠΑ, ώστε να «τιμήσει» τις τελευταίες στιγμές που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο.

Η NASA έδωσε στην κυκλοφορία την εικόνα την Τετάρτη, η οποία αποτελεί μια συλλογή 62 μεμονωμένων φωτογραφιών που τραβήχτηκε από το Perseverance, με το ελικόπτερο να βρίσκεται σε απόσταση περίπου τεσσάρων μέτρων.



elikoptero1
Κλείσιμο


Το Ingenuity πρόκειται να πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση στις 11 Απριλίου: θα απογειωθεί, θα αιωρηθεί και θα επιχειρήσει να προσγειωθεί έπειτα από 90 δευτερόλεπτα, σε μια διαδικασία που, αν και σύντομη, μπορεί να καθορίσει το σύνολο όλης της αποστολής.

ptisi_aris


Το Ingenuity - το πρώτο «γήινο» όχημα που θα πετάξει σε έναν άλλο πλανήτη - έκανε το ταξίδι των 239 εκατομμυρίων μιλίων μέχρι τον Άρη, ευρισκόμενο μέσα στο Perseverance, μέχρι να πέσει στο έδαφος του «κόκκινου πλανήτη» στις 4 Απριλίου.

Η NASA ανακοίνωσε την επόμενη μέρα ότι το ελικόπτερο, αξίας 85 εκατομμυρίων δολαρίων, «επέζησε» της πρώτης νύχτας έξω από τον ταξιδιωτικό του σύντροφο, επιτρέποντας στην αμερικανική διαστημική υπηρεσία να προχωρήσει με την οργάνωση των σχεδίων της πτήσης του.

Ειδήσεις σήμερα: 

Επίσκεψη του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στο νέο Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας

Γεραπετρίτης (ΘΕΜΑ 104,6): Λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα οι αποφάσεις για το Πάσχα

Επίδομα 534 ευρώ: Έως 12 Απριλίου οι δηλώσεις για τις αναστολές Απριλίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης