Πριγκιπικές «γουρουνιές»

Πριγκιπικές «γουρουνιές»

Η Μαρί-Σαντάλ μόλις υιοθέτησε ένα χαδιάρικο καφετί γουρούνι της περίφημης νεοζηλανδέζικης ράτσας Kunekune. Να της ζήσει!

Πριγκιπικές «γουρουνιές»
Ο Ελβις είχε μια μαϊμού, ο Μάικλ Τζάκσον έναν χιμπατζή, ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Λιντς είχε εμφανιστεί ένα φεγγάρι να περιδιαβαίνει τους δρόμους του Λος Αντζελες με μια κατσίκα. Ποιος είπε ότι η επιλογή οικόσιτων ζώων (aka ζώων συντροφιάς) πρέπει νομοτελειακά να περιορίζεται ανάμεσα στο κλισέ δίλημμα «σκύλος ή γάτα;», ή να ταλαντεύεται μεταξύ χρυσόψαρου, καναρινιού, άντε και κουνελιού; To 2006 το Χόλιγουντ θρηνούσε για τον χαμό του Μαξ. Ο 19χρονος Μαξ ήταν ο επί χρόνια σύντροφος του Τζορτζ Κλούνεϊ, η πιο μακροχρόνια σχέση του, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει. Επρόκειτο για ένα μαύρο γουρούνι της περίφημης ράτσας Kunekune, η σκούφια της οποίας κρατά από τη μακρινή παρθένα Νέα Ζηλανδία. 

Ο θάνατος του υπέργηρου Μαξ απασχόλησε μάλιστα τα tabloids, αναδείχτηκε από εφημερίδες όπως η «Guardian» και η «Independent» και έγινε θέμα συζήτησης στο Χόλιγουντ, εκεί όπου όλοι γνώριζαν τον ιδιαίτερο δεσμό του κάποτε ορκισμένου εργένη Κλούνεϊ με το μερικώς τυφλό γουρούνι του, το οποίο παρεμπιπτόντως έπασχε και από βαριά μορφή αρθρίτιδας. Κλούνεϊ και Μαξ ήταν αχώριστοι. Τόσο ώστε μοιράζονταν ακόμη και το ίδιο κρεβάτι. Αρχική ιδιοκτήτρια αυτού του μάλλον εξεζητημένου οικόσιτου πίσω στο μακρινό 1987 ήταν η τότε σύντροφός του Κέλι Πρέστον, στην οποία ο Κλούνεϊ το είχε προσφέρει ως δώρο. Οταν η Πρέστον άφησε τον Κλούνεϊ για τον Τζον Τραβόλτα, εκείνος αποφάσισε να κρατήσει τον Μαξ, με τον οποίο ανέπτυξαν τελικά ένα ιδιότυπο bromance. Μάλιστα ο πατέρας του ηθοποιού, δημοσιογράφος Νικ Κλούνεϊ, περιέγραψε γλαφυρά τη σχέση του γιου του με το γουρούνι του σε ένα μικρό αφιέρωμα εν είδει νεκρολογίας στο «Cincinnati Enquirer».

Κλείσιμο


Εννέα χρόνια μετά τον θάνατο του περίφημου Μαξ, το σπάνιο είδος γουρουνιού, που ως τις αρχές της δεκαετίας του ’80 απειλούνταν με εξαφάνιση, εισβάλλει στο «φτωχικό» της εικονοκλαστικά αντισυμβατικής Μαρί-Σαντάλ. Η ίδια με ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Instagram πληροφόρησε τους 55.000 ακολούθους της για το νέο μέλος που μόλις προστέθηκε στην ήδη πολύτεκνη φαμίλια της. Πρόκειται για ένα καφετί Kunekune μόλις πέντε εβδομάδων, το οποίο όταν μεγαλώσει σίγουρα θα μοιάσει στους προγόνους του. Θα είναι δηλαδή έξυπνο, φιλικό, ιδανικό για να κρατά συντροφιά στους ανθρώπους - υπό την προϋπόθεση ότι θα προσαρμοστεί και θα ζήσει αγαστά με τη σκυλίτσα ράτσας Παγκ που μεγαλώνει μαζί με την οικογένεια Ντε Γκρέτσια-Σαντάλ. 

Η γενεαλογία των Kunekune εικάζεται πως έχει τις ρίζες της στην Ασία. Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, η συγκεκριμένη ράτσα γουρουνιού που πόρρω απέχει από τους συμβατικούς χοίρους έφτασε στη Νέα Ζηλανδία χάρη στους ταξιδευτές εμπόρους. Οι ιθαγενείς Μαορί ευθύνονται για την ονοματοδοσία του, η οποία σε απλά ελληνικά σημαίνει «χοντρό και στρογγυλό». Το Kunekune της Μαρί-Σαντάλ, το όνομα του οποίου θα γίνει γνωστό προφανώς με πριγκιπικές τιμές -ενδεχομένως και με θυροκόλληση στην εξώθυρα του πρώτου εύκαιρου ανακτόρου- είναι αν μη τι άλλο τυχερό, αφού αντί για τριφύλλι και χορτάρι πλέον θα βοσκά τα εκλεκτά και σπάνια εδέσματα που θα του εξασφαλίζει η γαλαζοαίματη οικογένειά του. Το ζήτημα είναι αν θα αποδειχτεί αρκετά φωτογενές ώστε να ξεπεράσει σε φήμη, δόξα και αναγνωρισιμότητα το Kunekune της καρδιάς μας, τον Μαξ Κλούνεϊ. Αλλωστε, η Piggy, ο Babe το γουρουνάκι και η Pippa Pig καραδοκούν. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης