TikTok: Viral τα χρωματιστά γευστικά νερά

TikTok: Viral τα χρωματιστά γευστικά νερά

Οδοντίατροι και διαιτολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την υγεία - Με σκόνες γεμάτες από γλυκαντικά και χρωστικές ουσίες influencers χρωματίζουν το νερό και το πίνουν

WaterTok_Mania
Χαμός γίνεται στο TikTok με την τάση #WaterTok όπου βλέπουμε τους ανθρώπους να ρίχνουν σκόνες και σιρόπια στο νερό τους για να το κάνουν πιο γευστικό.

Οδοντίατροι και διατροφολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιούν για τους κινδύνους που εγκυμονεί η τάση #WaterTok, η οποία έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 100 εκατομμύρια προβολές στο TikTok.

Οι επιστήμονες εστιάζουν κυρίως στο γεγονός ότι τα σάκχαρα μέσα στα προϊόντα που χρησιμοποιούνται θα μπορούσαν να διαβρώσουν το σμάλτο των δοντιών και να προκαλέσουν τερηδόνα.

@caliwonderland

hi besties! lets make our water of the day, a strawberry-pineapple dolewhip! 🍓🍍 inspired by our happiest place on earth 🏰✨ all you need for this one is a sunkist pineapple water mix packet, @skinnymixes strawberry, vanilla & almond skinny syrup! I also added a little bit of tampico’s mango punch at the end to make it a little more tart & more like a dolewhip swirl 🥭 #watertok #watertiktok #waterrecipes #wateroftheday #hydrationstation #waterintakegoals #stanleytumbler #stanleycollection #watergoals #skinnysyrups #skinnysyruprecipe #jordansskinnnysyrup #hydration #waterflavorpacket #flavoredwater #flavoredwatertok #waterflavors #dolewhip

♬ Bouncin - Kiana Ledé
Κλείσιμο


Διαιτολόγοι από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι τα γλυκαντικά που υπάρχουν στις σκόνες «μηδενικής ζάχαρης» μπορεί να κάνουν κακό στο έντερο.

Οι influencers μοιράζονται βίντεο που περιγράφουν λεπτομερώς τις συνταγές τους για το «νερό της ημέρας» - οι οποίες περιλαμβάνουν ένα μείγμα από σκόνες και σιρόπια.



Παρόμοια με το σκουός, το οποίο είναι δημοφιλές στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυτά τα συμπυκνωμένα προϊόντα μετατρέπουν το απλό νερό σε ζαχαρούχα και έντονα χρωματιστά ρόφημα.

Ενώ οι αρωματικές ύλες μπορούν να κάνουν το νερό πιο εύγευστο οι οδοντίατροι προειδοποιούν για τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία των δοντιών.

@virgotherachel

someone needs to introduce you all to the concept of squash #watertok #uktiktok #dilutingjuice #waterrecipe

♬ BIZCOCHITO - ROSALÍA


«Τα ζαχαρούχα σιρόπια, ειδικότερα, μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στα δόντια σας. Όταν καταναλώνετε ζαχαρούχα σιρόπια, η ζάχαρη συνδυάζεται με τα βακτήρια στο στόμα σας και δημιουργεί ένα οξύ που επιτίθεται στο σμάλτο των δοντιών σας. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τερηδόνα, κοιλότητες και άλλα οδοντιατρικά προβλήματα Εκτός από τη ζάχαρη, ορισμένα αρωματισμένα σιρόπια μπορεί επίσης να περιέχουν οξέα που μπορούν να διαβρώσουν το σμάλτο των δοντιών σας».

Και η ασπαρτάμη - ένα τεχνητό γλυκαντικό που βρίσκεται συνήθως σε ορισμένα φακελάκια με γεύσεις «μηδενικής ζάχαρης» - έχει επίσης συνδεθεί με μαθησιακά προβλήματα σύμφωνα με μια μελέτη του 2017 από επιστήμονες στη Μαλαισία.



Οι ειδικοί έχουν επίσης συνδέσει την ασπαρτάμη με πλήθος προβλημάτων υγείας με την πάροδο των ετών, συμπεριλαμβανομένου του αυξημένου κινδύνου καρκίνου και καρδιαγγειακών παθήσεων.

Η γλυκαντική ουσία βρίσκεται επίσης σε πολλές από τις πιο αγαπημένες μάρκες σκουός του Ηνωμένου Βασιλείου. Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 9 εκατομμύρια Βρετανοί πίνουν τακτικά σκουός.

Διαιτολόγοι εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο των γλυκαντικών ουσιών στο έντερο με την ανάπτυξη βακτηρίων και ιών που ζουν εκεί.

Ειδήσεις σήμερα:

Στενεύει ο κλοιός για τον Γεωργούλη - Πολλαπλασιάζονται οι καταγγελίες

Σεσημασμένος ο 17χρονος Αλβανός που μαχαίρωσε τον 18χρονο στην Ακρόπολη

Δέσποινα Γερουλάνου: Οι φωτεινοί σταθμοί και οι δύσκολες στιγμές της ζωής της δισέγγονης του Μπενάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης