Europa League: Λεβερκούζεν και Σαχτάρ τον πρώτο λόγο για τα προημιτελικά

Europa League: Λεβερκούζεν και Σαχτάρ τον πρώτο λόγο για τα προημιτελικά

Η ομάδα της ασπιρίνης όπως και στο Οπόρτο, πέρασε με 3-1 από την Γλασκώβη και πήρε τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League - Τον πρώτο λόγο και η Σαχτάρ που «δάγκωσε» την ομάδα του Όλιβερ Γκάζνερ μέσα στην έδρα της (2-1)

ρειντζερς
Κυρίαρχη και στο «Άιμπροξ» η Λεβερκούζεν

Σπουδαία εμφάνιση και νίκη (3-1) για την Λεβερκούζεν που μετά την Πόρτο, είναι έτοιμη να πετάξει εκτός συνέχειας και την Γκλάσκοου Ρέιντζερς. Οι Γερμανοί έφεραν το ματς στα μέτρα τους στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, με εξαίρεση την εκκίνηση του δεύτερου μέρους που δέχτηκαν κάποια πίεση από τους Σκωτσέζους, αλλά έχοντας πάρει το προβάδισμα από το 37’ με τον Χάβερτζ, σημείωσαν και δεύτερο γκολ με τον Αράνγκις στο 67’, για να μειώσει ο Έντμουνσον με κεφαλιά στο 75’.

Το ματς δεν ήταν καλό και χωρίς ρυθμό στο πρώτο 20λεπτο, με τον Ντεμιρμπάι να έχει την πρώτη απόπειρα για γκολ στο 22’, σε μια φάση που ο ΜακΓκρέγκορ είχε απάντηση. Στο 36’ με την αρωγή του VAR, καταλογίστηκε το χέρι του Έντμουνσον και ο Χάβερτζ που ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε στην άλλη γωνία τον ΜακΓκρέγκορ για να γράψει το 0-1.

Στο 54’ οι γηπεδούχοι θα έχουν καλή στιγμή με τον Μορέλος, όπως και στο 55’ με τον Χραντέτσκι να επεμβαίνει στην 2η περίπτωση. Στο 66’ ο Ντέιβις θα απομακρύνει πάνω στην γραμμή, την προσπάθεια του Αράνγκις, αλλά ο Χιλιανός με αριστερό σουτ θα βρει στόχο για το 0-2, στο 67’. Η Ρέιντζερς θα μειώσει σε 1-2 με τον Έντμουνσον στο 75’ μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του στόπερ της ομάδας του Τζέραρντ. Η Λεβερκούζεν θα απαντήσει με δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Αράνγκις με τον ΜακΓκρέγκορ να βρίσκει ελάχιστα την μπάλα. Στο 88’ μετά από ωραία πάσα του Ντιαμπί, ο Μπέιλι θα κάνει προσποιήσεις από αριστερά και με πανέμορφο δεξί πλασέ, θα στείλει την μπάλα στο απέναντι «παράθυρο» του ΜακΓκρέγκορ για το 1-3.

«Δάγκωσε» τη Βόλφσμπουργκ η Σαχτάρ



Ισχυρή υποθήκη για να βρεθεί στα προημιτελικά του Europa League έβαλε η Σαχτάρ!

Κλείσιμο
Εκμεταλλευόμενοι μεγάλες αμυντικές αδράνειες της Βόλφσμπουργκ, οι Ουκρανοί έφυγαν από την έδρα της με διπλό (2-1) που τους καθιστά μεγάλο φαβορί για την πρόκριση.

Μια κακή απόκρουση του Μπρουκς επέτρεψε στον Μοράες ν’ ανοίξει το σκορ με κοντινή κεφαλιά στο 17’.

Αφού λοιπόν οι φιλοξενούμενοι έχασαν ευκαιρία να διπλασιάσουν το σκορ -με πέναλτι του Κοβαλένκο που μπλόκαρε ο Καστέλς- οι Γερμανοί… ανταπέδωσαν (με τον Βέγκχορστ να γλιστρά και να στέλνει «στα πουλιά» πέναλτι στο 44’).

Βέβαια η ομάδα του Όλιβερ Γκάζνερ κατάφερε να ισοφαρίσει με την έναρξη του β’ μέρους, χάρη σε κεφαλιά του Μπρουκς έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Ήταν η Σαχτάρ ωστόσο που έμελε να πει την τελευταία κουβέντα: Με τον Μάρκος Αντόνιο να επωφελείται από δύσκολη απόκρουση του Καστέλς σε φάουλ του Πάτρικς (που βρήκε και στο δοκάρι) και με κοντινή κεφαλιά έδωσε την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του.

Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης