Η Βανέσα Μπράιαντ μήνυσε την εταιρεία που ανήκε το μοιραίο ελικόπτερο

Η Βανέσα Μπράιαντ μήνυσε την εταιρεία που ανήκε το μοιραίο ελικόπτερο

Στη μήνυση, μεταξύ άλλων, αναφέρεται  πως ο πιλότος παρόλο που γνώριζε τις κακές καιρικές συνθήκες δεν ακύρωσε την πτήση

087_ACE020520_006
Μήνυση κατά της εταιρείας που άνηκε το ελικόπτερο που συνετρίβη και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ο σύζυγος της Κόμπι, η κόρη της, Τζιάνα και άλλα επτά άτομα, κατέθεσε η Βανέσα Μπράιαντ. 

Στη μηνυτήρια αναφορά τονίζεται πως η εταιρεία Island Express έχει τη δικαιοδοσία να «σηκώσει» τα ελικόπτερα της υπό ευνοϊκές συνθήκες ωστόσο την ημέρα που συνέβη το μοιραίο υπήρχε έντονη ομίχλη και ο πιλότος δεν έχει καλή οπτική επαφή.

Αναφέρεται επίσης πως το ελικόπτερο κινούνταν με 180 μίλια την ώρα σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες κι επιπροσθέτως ο πιλότος δεν κατάφερε να αξιολογήσει σωστά τις καιρικές συνθήκες πριν από την απογείωση. Γνώριζε τις κακές συνθήκες ωστόσο δεν ακύρωσε την πτήση, απέτυχε να διατηρήσει τον έλεγχο του ελικοπτέρου και απέτυχε να αποφύγει τα «φυσικά εμπόδια» κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Στη μήνυση τονίζεται επίσης πως ο πιλότος παραβίασε τους κανόνες ασφαλείας το 2015, σηκώνοντας ελικόπτερο με μειωμένη ορατότητα! Συνοψίζοντας, το ελικόπτερο δεν είχε πιστοποιηθεί να πετάει σε κακοκαιρία.

Την είδηση αποκάλυψε το tmz.com που είχε μεταφέρει πρώτο την είδηση του θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης