Super League 1: Με τρεις αγώνες κλείνει η 20η αγωνιστική

Super League 1: Με τρεις αγώνες κλείνει η 20η αγωνιστική

Στις 17:15 (Novasports3) ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται τον Πανιώνιο, στις 19:00 (ERT Sports) η Λαμία τον ΠΑΟΚ και στις 19:30 (Novasports1) ο Άρης την Ξάνθη

paok-lamia
Με τρεις αγώνες ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη η 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 1 η οποία ξεκίνησε την Τετάρτη με τέσσερις αγώνες ανάμεσα στους οποίους ξεχώρισε η νίκη του Ολυμπιακού επί του ΟΦΗ στην Κρήτη με 0-1.

Σήμερα στις 17:15 (Novasports3) ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται τον Πανιώνιο, στις 19:00 (ERT Sports) η Λαμία τον ΠΑΟΚ και στις 19:30 (Novasports1) ο Άρης την Ξάνθη

prora-1
prora-2

Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος

Η ήττα του Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα τον απομάκρυνε πλέον οκτώ βαθμούς από την έκτη θέση και σαν βασικό του σκοπό έχει να κρατηθεί μακριά από τους δύο ουραγούς.

Υποδέχεται τον έναν από αυτούς, τον Πανιώνιο, που στην απογοήτευση από την ήττα από τον ΟΦΗ, ήλθε να προστεθεί και ο βαθμός που πήρε ο Παναιτωλικός στο τέλος του αγώνα του.

Κλείσιμο
Ο Αστέρας Τρίπολης έχει κερδίσει μόλις δύο από τα 11 τελευταία παιχνίδια του, τα δύο τελευταία εντός έδρας με Ξάνθη και ΟΦΗ. Είχε τρεις νίκες στα οκτώ πρώτα.

Έχει σκοράρει και στα πέντε τελευταία του παιχνίδια, βάζοντας 10 γκολ.

Δεν έχει ισοπαλία στα έξι τελευταία, με δύο νίκες και τέσσερις ήττες.

Ο Πανιώνιος με την ήττα από τον ΟΦΗ δημιούργησε νέο αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του από καταβολής Α’ Εθνικής.

Για πρώτη φορά υπέστη επτά διαδοχικές ήττες!

Τώρα ο Παναιτωλικός του ξέφυγε τρεις βαθμούς και έχουν να παίξουν μεταξύ τους στο Αγρίνιο.

Ο Πανιώνιος έκλεισε το Νοέμβριο με τη νίκη επί του Παναιτωλικού με 3-0. Δεν έχασε εκείνο το μήνα παιχνίδια και πήρε οκτώ βαθμούς, τα δύο τρία όσων έχει μαζέψει συνολικά όλη τη σεζόν.

Στις επτά αυτές ήττες του έχει βάλει δύο γκολ, στο Βόλο και με τον ΟΦΗ, και έχει δεχτεί 17. Έχει τη χειρότερη άμυνα με 35 γκολ, ενώ με 14 έχει καλύτερη επίθεση μόνο από τον Παναιτωλικό. Από αυτά έχει βάλει μόλις τρία στο πρώτο ημίχρονο και 11 στο δεύτερο.

Λαμία-ΠΑΟΚ

Η Λαμία έχασε ένα σημαντικό τρίποντο στο Αγρίνιο στην εκπνοή του αγώνα. Χάνοντας τους δύο βαθμούς, έμεινε τρεις μακριά από την εξάδα.

Έφτασε τις οκτώ ισοπαλίες, όσες έχει και ο Άρης, περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα.

Έχει χάσει ένα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια της, αυτό από τον Ολυμπιακό, και μόλις δύο από τα 11 τελευταία, από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Αν υπολογίσουμε και το Κύπελλο, αυτές οι δύο ήττες είναι οι μοναδικές στα 15 τελευταία επίσημα παιχνίδια της.

Βέβαια έχει κερδίσει ένα από τα έξι τελευταία, αυτό στη Νέα Σμύρνη, γιατί έχει και αρκετές ισοπαλίες.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε και κέρδισε δύο διαδοχικά παιχνίδια στην έδρα του, με ΑΕΚ και Αστέρα Τρίπολης. Αυτή είναι η πρώτη του έξοδος, μετά την ήττα από τον Άρη, που του σταμάτησε το μεγάλο αήττητο.

Τώρα κυνηγάει ένα άλλο μεγάλο ρεκόρ, που έχει ο Παναθηναϊκός. Ο ΠΑΟΚ έχει σκοράρει στα τελευταία 54 παιχνίδια του. Το ρεκόρ της κατηγορίας το έχει ο Παναθηναϊκό με 57 διαδοχικούς αγώνες που σκόραρε.

Ο ΠΑΟΚ έχει απώλειες μόνο από τον Άρη, που δεν τον νίκησε στα δύο παιχνίδια, και από τους τρεις του Κέντρου στον πρώτο γύρο, με τρεις ισοπαλίες.

Έχει κερδίσει τα πέντε από τα έξι τελευταία. Έχει την καλύτερη επίθεση με 41 γκολ, μαζί με τον Ολυμπιακό.

Άρης-Ξάνθη

Μπορεί ο Άρης πριν από 19 μέρες να πέτυχε την πολυσυζητημένη νίκη επί του ΠΑΟΚ, όμως ήδη έχει δώσει από τότε δύο αγώνες Κυπέλλου και δύο πρωταθλήματος. Ήδη παίζει σήμερα το έκτο ματς από την αρχή του χρόνου.

Ηττήθηκε στο τελευταίο από τον Ολυμπιακό, αφού ήταν αήττητος στα τελευταία έξι επίσημα. Αυτή η ήττα και άλλη μια στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ στα μέσα Δεκέμβρη είναι οι μόνες δύο ήττες του στα 15 τελευταία παιχνίδια, τα 13 από αυτά για το πρωτάθλημα.

Έχει πέντε ισοπαλίες στα εννέα τελευταία, με δύο νίκες και δύο ήττες στα υπόλοιπα.

Μαζί με τη Λαμία έχει τις περισσότερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα οκτώ.

Έχει πετύχει σε τρία παιχνίδια του από τέσσερα γκολ, κάτι που είχε κάνει από το 1998-99.

Η Ξάνθη έκανε βαθμολογικό άλμα με τις δύο νίκες με την ΑΕΛ και το Βόλο, αλλά έχασε στο τελευταίο παιχνίδι από τον Παναθηναϊκό στην έδρα της.

Έχει τρεις νίκες στα τελευταία 13 παιχνίδια, ενώ είχε πέντε στα έξι πρώτα της σεζόν.

Δεν σκόραρε με τον Παναθηναϊκό, αφού έβαλε πέντε γκολ στα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Έχει δηλαδή πέντε γκολ στα τρία τελευταία, ενώ είχε βάλει μόλις δύο γκολ στα δέκα προηγούμενα!

Δεν έχει σκοράρει στα 10 από τα 19 παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Έχει δύο ισοπαλίες, τις λιγότερες από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα.

Έχουν μπει μόλις επτά γκολ στα 19 παιχνίδια της στο πρώτο ημίχρονο! Έχει βάλει τρία και έχει δεχτεί τέσσερα! Στα δεύτερα ημίχρονα έχουν μπει 34! Τα 14 η Ξάνθη και τα 20 οι αντίπαλοι.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης