Basket League, Ηρακλής - Προμηθέας 70-72: Απόδραση από το… κλουβί

Basket League, Ηρακλής - Προμηθέας 70-72: Απόδραση από το… κλουβί

Ο Προμηθέας αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει καθώς ξεπέρασε ακόμη και τον τραυματισμό του κορυφαίου του παίκτη (Δημήτρης Αγραβάνης) και πέρασε από το Ιβανώφειο νικώντας τον Ηρακλή με 70-72

ΗΡΑΚΛΙΣΣΣ
Ο Ηρακλής κινήθηκε στον ρυθμό του Ολιβιέρ Χάνλαν στην πρώτη περίοδο καθώς με 10 πόντους, δύο ασίστ και δύο κλεψίματα ήταν… τα πάντα για την ομάδα του η οποία προηγήθηκε με 9-4 (4’). Ο Προμηθέας βασίστηκε στα επιθετικά ριμπάουντ, στη δυνατότητα δεύτερων επιθέσεων και είχε λύσεις από κοντινή απόσταση. Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 23-21.

Αγραβάνης και Έλις ήταν οι ηγέτες των φιλοξενούμενων στη δεύτερη περίοδο, ενώ ο Ηρακλής βασίστηκε στην αποτελεσματικότητα του Θόδωρου Ζάρα από μακρινή απόσταση καθώς είχε 4/5 προσπάθειες και 12 πόντους σ’ αυτό το δεκάλεπτο και ουσιαστικά κράτησε την ομάδα του. Κι αυτό γιατί ο Προμηθέας έκανε απόπειρα να ξεφύγει στο σκορ (32-36) μετά τη συμπλήρωση έξι αγωνιστικών λεπτών και θα το είχε καταφέρει αν δεν είχε εμμονή στο μακρινό σουτ (5/17 στο πρώτο ημίχρονο). Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 39-40.

Ο Προμηθέας χρειάστηκε περίπου τρία λεπτά για να βρει τους πρώτους πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο Ηρακλής δεν αξιοποίησε αυτή την ευκαιρία (44-40). Η συνέχεια ανήκε στον Δημήτρη Αγραβάνη ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα που είχε απέναντι στον Καββαδά, ήταν πιο αποτελεσματικός από μακρινή απόσταση και με επιμέρους σκορ 2-14, ο Προμηθέας προηγήθηκε με 46-54, μετά τη συμπλήρωση έξι αγωνιστικών λεπτών. Εκεί λειτούργησε η άμυνα του Ηρακλή, ο δε Προμηθέας δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός έξω από τα 6.75 και το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 51-55.

Ο Προμηθέας διατήρησε αυτή τη μικρή διαφορά μέχρι τα πρώτα τρία λεπτά της τελευταίας περιόδου (58-62), εκεί όμως αποχώρησε τραυματίας ο Αγραβάνης. Η απώλεια του φυσικού ηγέτη του Προμηθέα συνδυάστηκε με το ξέσπασμα του Χάνλαν και ο Ηρακλής με 6-0 σερί προηγήθηκε με 64-62 (36’). Οι πόντοι του Ρόμπινσον έδωσαν ανάσα στον Προμηθέα, αλλά δια χειρός Χάνλαν ο Ηρακλής μπήκε στα τελευταία δύο λεπτά με +2 (70-68) αλλά έχασε (με πέντε φάουλ) τον Χάνλαν.

Ο Προμηθέας αποδείχθηκε πιο σκληρός στο τελευταίο λεπτό. Ένα καλάθι του Κατσίβελη του έδωσε προβάδισμα (70-72), 52’’ πριν το τέλος. Η κακή επιλογή του Οκερέαφορ έκανε ακόμη πιο μειονεκτική τη θέση του ΗρακλήΟι δύο ομάδες μπήκαν ισόπαλες (70-70) στο τελευταίο λεπτό. Ένα καλάθι του Κατσίβελη, μια κακή επιλογή του Οκερέαφορ κι ένα επιθετικό ριμπάουντ του Κασελάκη έδωσε τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να κερδίσουν χρόνο και να αποδράσουν με τη νίκη.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Μέσα από τα επιθετικά ριμπάουντ ο Προμηθέας είχε τη δυνατότητα επιπλέον επιθέσεων και σ’ ένα κλειστό παιχνίδι, αυτό έχει σημασία. Συν τοις άλλοις, βρήκε παίκτες για να καλύψει το κενό του Αγραβάνη, αντιθέτως ο Ηρακλής «κόλλησε» όταν αποβλήθηκε ο Χάνλαν στα τελευταία 100 δευτερόλεπτα.

Κλείσιμο
ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Δημήτρης Αγραβάνης έκανε πολύ καλό παιχνίδι πριν τραυματιστεί και αποχωρήσει. Ο Ρόμπινσον ήταν άφαντος, αλλά στα τελευταία τρία λεπτά έβαλε τους πόντους που κράτησαν όρθιο τον Προμηθέα.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Λεωνίδας Κασελάκης ο οποίος στο κρίσιμο σημείο έβαλε ένα καλάθι, έβγαλε μια άμυνα, πήρε και το επιθετικό ριμπάουντ στο τέλος.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Πλην του Ζάρα, ο Ηρακλής πήρε ελάχιστα πράγματα από τους Ελληνες, ενώ ο Οκερέαφορ ήταν αρνητικός. Μετά την πρώτη περίοδο, ο Λίποβι εξαφανίστηκε.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο τραυματισμός και η αποχώρηση του Δημήτρη Αγραβάνη άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα και ο Ηρακλής άντλησε το πλεονέκτημα από την απουσία του κορυφαίου παίκτη του Προμηθέα.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Ηρακλής δεν προστάτεψε το αμυντικό ριμπάουντ και ο Προμηθέας δεν είχε άλλον τρόπο έκφρασης στην επίθεση πέρα από το τρίποντο.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η πιρουέτα του Ολιβιέρ Χάνλαν στο τρίτο δεκάλεπτο, σ’ ένα εντυπωσιακό καλάθι από τον Καναδό.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 39-40, 51-55, 70-72

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης