Αποκαλύψεις για τον αγώνα-μυστήριο Βόρειας Κορέας-Νότιας Κορέας: Έπαιζαν πόλεμο λένε οι νοτιοκορεάτες

Αποκαλύψεις για τον αγώνα-μυστήριο Βόρειας Κορέας-Νότιας Κορέας: Έπαιζαν πόλεμο λένε οι νοτιοκορεάτες

Χρησιμοποιούσαν αγκώνες και γόνατα όταν πηδούσαν στον αέρα για τη μπάλα, είναι θαύμα που γυρίσαμε χωρίς τραυματίες δήλωσαν παίχτες και παράγοντες της εθνικής ομάδας της Νότιας Κορέας

vid-agona
Σε αποκαλύψεις-καταγγελίες για όσα συνέβησαν στον αγώνα-μυστήριο ανάμεσα στις εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου Βόρειας Κορέας-Νότιας Κορέας στην Πιονγιάνγκ για τα προκριματικά του Μουντιάλ προχώρησαν οι νοτιοκορεάτες ποδοσφαιριστές.

Σημειώνεται ότι ο αγώνας της περασμένης Τρίτης έληξε ισόπαλος 0-0 με το γήπεδο Κιμ Ιλ-σουνγκ να είναι άδειο από θεατές και χωρίς να υπάρχει καμια δημοσιογραφική κάλυψη.

Σύμφωνα με τον μάνατζερ της εθνικής ομάδας της Νότιας Κορέας, Τσόι Γιούνγκ-ιλ, οι αντίπαλοι «έπαιζαν πόλεμο» χρησιμοποιώντας αγκώνες και γόνατα όταν πηδούσαν στον αέρα για τη μπάλα. «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο» είπε ο ίδιος κατά την επιστροφή της εθνικής Νότιας Κορέας στη Σεούλ.

«Οι αντίπαλοί μας ήταν πολύ σκληροί και υπήρχαν αρκετές φορές που προχώρησαν και σε λεκτικές προκλήσεις. Ήταν δύσκολο να συγκεντρωθείς στον αγώνα γιατί το πρώτο που σκεφτόσουν ήταν πώς να αποφύγεις κάποιον τραυματισμό. Είναι κατόρθωμα ότι γυρίσαμε χωρίς τραυματισμό από αυτό το παιχνίδι» δήλωσε ο αρχηγός της εθνικής Νότιας Κορέας.

'It was like war': North Korea v South Korea ends in goalless draw


Η μοναδική «δημοσιογραφική» καταγραφή ήταν ένα τηλεγράφημα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Βόρειας Κορέας στο οποίο αναφερόταν ότι «στο παιχνίδι έγιναν επιθέσεις και αντεπιθέσεις και τελικά έληξε ισόπαλο 0-0».

Η Βόρεια Κορέα φέρεται να έδωσε ένα DVD με εικόνες του αγώνα αλλά το νοτιοκορεάτικα κανάλια θα αργήσουν να το μεταδώσουν λόγω της κακής ποιότητας του βίντεο.

Οι νοτιοκορεάτες ποδοσφαιριστές πίστευαν ότι το χωρητικότητας 50.000 θεατών γήπεδο θα ήταν γεμάτο με τον μάνατζερ της ομάδας να δηλώνει ότι «μπήκαμε στο γήπεδο 1,5 ώρα πριν τη σέντρα πιστεύοντας ότι κάποια στιγμή οι πύλες θα ανοίξουν και θα μπουν μέσα 50.000 άνθρωποι αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ μέχρι το τέλος του παιχνιδιού».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης