Ευρωβόλεϊ γυναικών: Χωρίς άγχος η Εθνική για την πρεμιέρα κόντρα στην Τουρκία

Ευρωβόλεϊ γυναικών: Χωρίς άγχος η Εθνική για την πρεμιέρα κόντρα στην Τουρκία

Μετά από 18 χρόνια η Εθνική γυναικών επιστρέφει σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και αύριο στις 20:00 αντιμετωπίζει στην Άγκυρα την Τουρκία - Στον αέρα παραμένει η τηλεοπτική μετάδοση

volei-koupa4
Τα πρόσωπα έλαμπαν κατά τη διάρκεια ης φωτογράφισης, αλλά όπως συμβαίνει από την πρώτη στιγμή που η Εθνική πάτησε το πόδι της στην Τουρκία, παρόλο που πλησιάζει η ώρα για τους αγώνες, Γκιγιέρμο Ναράνχο και Στέλλα Χριστοδούλου ήταν απόλυτα ήρεμοι…

Κι αυτή η ηρεμία βγήκε και όταν ήρθε η ώρα των δηλώσεων.

«Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι και χαρούμε που εκπροσωπούμε τη χώρα μας σ’ αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που είναι το πρώτο μετά από 18 χρόνια. Είμαστε ενθουσιασμένοι από την φιλοξενία και την οργάνωση που υπάρχει εδώ στην Άγκυρα και περιμένουμε με ανυπομονησία την έναρξη των αγώνων. Θέλουμε να το απολαύσουμε και να πάρουμε το καλύτερο από κάθε παιχνίδι και την πρόκριση στους 16», είπε αρχικά η Στέλλα Χριστοδούλου αναφερόμενη στην επιστροφή μας μετά από 18 χρόνια, με τον Γκιγιέρμο Ναράνχο να συμπληρώνει:

«Είναι μια ιστορική στιγμή για το ελληνικό βόλεϊ, αλλά για να φτάσουμε εδώ έγινε μια μεγάλη προσπάθεια. είναι μια μεγάλη πρόκληση κι όπως είπε κι η αρχηγός μας θέλουμε να το διασκεδάσουμε, να το απολαύσουμε και να δείξουμε τον καλό μας εαυτό γιατί δεν ξέρουμε πότε θα είναι η επόμενη φορά. Σίγουρα έχουμε τους στόχους μας μέσα στον όμιλο και είμαστε απολύτως έτοιμοι για τα παιχνίδια»

volei-koupa3
volei-koupa2


Κλείσιμο
Η παρουσία της Εθνικής στα προκριματικά (6 νίκες χωρίς απώλεια σετ και η εξαιρετική της πορεία στο European League) δεν έχει περάσει απαρατήρητη με τον Ισπανό τεχνικό να παραδέχεται:

«Μεγαλώνουμε κάθε μέρα… Είμαστε μαζί με τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου και στον όμιλο μας υπάρχουν δύο γκρουπ δυναμικότητας με τρεις ομάδες που έχουν τους δικούς τους στόχους. Έχουμε τις δικές μας πιθανότητες και είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε γι αυτές»

Όσον αφορά την δυναμικότητα των αντιπάλων η αρχηγός ξεκαθάρισε: «Ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε, όλες είναι πολύ καλές δυνατές ομάδες. Σεβόμαστε τους πάντες, αλλά δεν φοβόμαστε κανένα. Θέλουμε να βγάλουμε τον καλό μας εαυτό και ελπίζουμε να έρθουν και τα αποτελέσματα.

Κι όταν ρωτήθηκαν για την ψυχολογική κατάσταση της ομάδας λίγες ώρες πριν το πρώτο σερβίς η απάντηση τους ήταν ξεκάθαρη.

«Εγώ βλέπω την ομάδα πολύ ήρεμη κι αυτό πραγματικά με ικανοποιεί πάρα πολύ… Όλοι είναι ενθουσιασμένοι αλλά κανένας στην ομάδα δεν είναι αγχωμένος ή να έχει αισθανθεί ότι κάποιος εδώ μας υποτιμά. Αύριο παίζουμε με την Τουρκία, μια σπουδαία ομάδα που θα έχει 10.000 οπαδούς της αλλά στη δική μας ομάδα δεν υπάρχει φόβος. Εγώ βλέπω ότι όλη η ομάδα είναι συγκεντρωμένη 100% στον στόχο μας που είναι να παίξουμε καλά κόντρα σε όλους»

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Στέλλα Χριστοδούλου… «Από την πρώτη στιγμή που είμαστε στην Άγκυρα η όλη οργάνωση μας έβαλε κατευθείαν στη διαδικασία για κάτι πολύ μεγάλο. Προετοιμαζόμασταν δυο χρόνια γι’ αυτή τη στιγμή, το θέλαμε πάρα πολύ, έχουμε δουλέψει σκληρά για να είμαστε έτοιμες και εδώ πλέον υπάρχει γλυκιά προσμονή και πραγματικά καθόλου άγχος. Γνωρίζουμε τις δυνατότητες μας ως ομάδα, τις δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, αλλά θέλουμε να το ζήσουμε και να ρουφήξουμε την κάθε στιγμή»

Κι όταν της θυμίσαμε ότι στην Τουρκία είχε πανηγυρίσει την πιο σπουδαία επιτυχία της καριέρας της (κατάκτηση Challenge Cup με τον Ολυμπιακό) η Στέλλα έδειξε την επιθυμία να ζήσει κάτι ανάλογο και με την Εθνική.

«Το Ευρωπαϊκό είναι η πιο μεγάλη στιγμή στην καριέρα μου… Αλλά εδώ είναι κάτι διαφορετικό καθώς είμαι 12-12 χρόνια στην Εθνική και μας έλειπε μια επιτυχία για την Εθνική. Ήταν ένα όνειρο να είμαστε εδώ και το αξίζαμε γιατί όλα τα κορίτσια παλεύαμε πολύ σκληρά κι ελπίζω να είναι μόνο η αρχή… Μια επιτυχία πολλές φορές μπορεί να εξελιχθεί ως φωτοβολίδα. Αλλά με καλή οργάνωση από όλους (Ομοσπονδία, συλλόγους, αθλήτριες) και δεδομένου ότι υπάρχει ένας πολύ καλός κορμός είμαι σίγουρη ότι μπορεί να έρθουν πολλές επιτυχίες».

volei-koupa


Αγωνία για την τηλεοπτική κάλυψη

Με το πρώτο σερβίς για την Εθνική ομάδα να είναι σε 24 ώρες παραμένει άγνωστο εάν θα υπάρξει τηλεοπτική κάλυψη καθώς οι διαπραγματεύσεις της ΕΡΤ με την εταιρία που έχει τα δικαιώματα δεν έχουν αποδώσει καρπούς.

Το αρχικό τίμημα των 200.000 ευρώ (για όλους τους αγώνες γυναικών και ανδρών-ακολουθεί στις 10 Σπετεμβρίου) έχει κριθεί υπερβολικό και η προσπάθεια για να αγοραστεί το πακέτο των αγώνων της Εθνικής (συν ημιτελικούς, τελικούς) δεν έχει αποδώσει καρπούς ωστόσο οι πιέσεις συνεχίζονται.

Αναλυτικά η αποστολή της Εθνικής γυναικών
Πασαδόροι: Στυλιανή Χριστοδούλου, Αθηνά Παπαφωτίου
Ακραίες: Ευαγγελία Μερτέκη, Όλγα Στράντζαλη, Αθανασία Τοτσίδου, Παναγιώτα Διώτη, Κωνσταντίνα Βλαχάκη
Κεντρικές: Γεωργία Λαμπρούση, Άννα Καλαντάτζε, Αγγελική-Μελίνα Εμμανουηλίδου
Διαγώνιες: Ανθή Βασιλαντωνάκη, Μαρία Οικονομίδου
Λίμπερο: Μαρία-Ελένη Αρτακιανού, Αρέτα Κονόμη

Το πρόγραμμα των αγώνων (Τουρκία - Άγκυρα)

Παρασκευή 23 Αυγούστου
14.30: Γαλλία - Βουλγαρία
17.00: Σερβία - Φινλανδία
20.00: Τουρκία - Ελλάδα

Σάββατο 24 Αυγούστου
17.00: Γαλλία - Ελλάδα
19.30: Φινλανδία - Τουρκία

Κυριακή 25 Αυγούστου
17.00: Βουλγαρία - Σερβία
19.30: Ελλάδα - Φινλανδία

Δευτέρα 26 Αυγούστου
17.00: Γαλλία - Σερβία
19.30: Τουρκία - Βουλγαρία

Τρίτη 27 Αυγούστου
17.00: Φινλανδία - Γαλλία
19.30: Ελλάδα - Βουλγαρία

Τετάρτη 28 Αυγούστου
17.00: Σερβία - Ελλάδα
19.30: Γαλλία - Τουρκία

Πέμπτη 29 Αυγούστου
17.00: Βουλγαρία - Φινλανδία
19.30: Τουρκία - Σερβία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης