Europa League: Τραμπζονσπόρ τώρα για την ΑΕΚ - Στην παράταση λύγισε ο Άρης

Europa League: Τραμπζονσπόρ τώρα για την ΑΕΚ - Στην παράταση λύγισε ο Άρης

Αν και προβλημάτισε με την απόδοσή της, η ΑΕΚ κατάφερε να συνεχίσει στα προκριματικά του Europa League μετά το 1-1 με την Κραϊόβα στο άδειο ΟΑΚΑ - Πικρία στον Άρη που ισοφάρισε το σε βάρος του 3-0 από τον πρώτο αγώνα με την Μόλντε και αποκλείστηκε στην παράταση αν και νίκησε με 3-1 στο «Βικελίδης»

aek-aris53
Μια ισοπαλία που οδήγησε σε πρόκριση και μια νίκη που οδήγησε σε αποκλεισμό ήταν ο απολογισμός των αγώνων της ΑΕΚ και του Άρη αντίστοιχα στους προκριματικούς του Europa League.

Η ΑΕΚ χωρίς να ικανοποιήσει με την εμφάνισή της —και κυρίως χάρη στη νίκη της με 2-0 από τον πρώτο αγώνα— ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Κραϊόβα στο ΟΑΚΑ και πλέον στις 22 και τις 28 Αυγούστου θα αντιμετωπίσει την τουρκική Τραμπζονσπόρ με στόχο την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Ο πρώτος αγώνας θα ξεκινήσει στις 21:00 στο ΟΑΚΑ και η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί στις 20:30 της 29ης Αυγούστου στο «Senol Gunes Stadium»

Ο Άρης αντίθετα «έπεσε» ηρωικά μαχόμενος καθώς παρά το σε βάρος του 3-0 από τον πρώτο αγώνα με τη Μόλντε στη Νορβηγία, βρήκε τη δύναμη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και ισοφαρίζοντας το σκορ οδήγησε τον αγώνα στην παράταση. Οι Νορβηγοί χρειάστηκαν μια αδράνεια των κιτρινόμαυρων της Θεσσαλονίκης στο 103΄ για να να χτυπήσουν στην «κόντρα», με το γκολ του Μπολί στο πρώτο λεπτό του έξτρα χρόνου του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης και τελικά με ήττα 3-1 να παρουν αυτοί την πρόκριση για τον επόμενο γύρο των προκριματικών του Europa League.

ΑΕΚ-Κραϊόβα 1-1

Προβληματισμό και ανησυχία -παρόλο που σφράγισε την πρόκριση στα πλέι-οφ του Europa League- μοίρασε η ΑΕΚ.

Κάτι παραπάνω από αγνώριστη και γεμάτη ανασφάλειες, η «Ένωση» πρέπει να νιώθει τυχερή για το 1-1 με την Κραϊόβα στο άδειο ΟΑΚΑ.

Κλείσιμο
Το γκολ του εξαιρετικού Μάνταλου (ο οποίος ήταν ο μόνος που διασώθηκε μαζί με τον Βράνιες) γλίτωσε την «Ένωση» ακόμα και από τον αποκλεισμό, αφού οι Ρουμάνοι ισοφάρισαν με τον Ιβάνοφ (63’) και έχασαν κραυγαλέες ευκαιρίες για να σκοράρουν περισσότερες φορές.

Κακό κοουτσάρισμα από τον Καρντόσο, που δεν μπόρεσε να αλλάξει τη «φουρτούνα» του δευτέρου ημιχρόνου και χρεώνεται την αδιανόητη επιμονή της ομάδας του στα ίδια λάθη.

ΑΕΚ-Κραϊόβα 1-1 Στιγμιότυπα  • 3ος Προκριματικός EL 15-8-2019


Καρντόσο: «Παρουσιάσαμε δύο πρόσωπα, με κόσμο θα παίζαμε καλύτερα»

Ο Πορτογάλος τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» τόνισε πως έκαναν λάθη, αλλά θα μπορούσαν να σκοράρουν περισσότερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και στάθηκε στην περηφάνια των Ρουμάνων για να αποκλειστούν με το «κεφάλι ψηλά». Θεωρεί πως κόντρα στην Τραμπζονσπόρ θα είναι δύσκολα τα πράγματα και θα χρειαστεί καλύτερη απόδοση, ανέλαβε την ευθύνη γα την κακή εμφάνιση, αναφέρθηκε στις αλλαγές στη σύνθεση, ενώ ομολόγησε πως δεν είδε την αντίδραση του Λιβάγια όταν αντικαταστάθηκε.

Αναλυτικά: «Είχαμε δυο διαφορετικά πρόσωπα στο παιχνίδι. Νομίζω ότι στο πρώτο ημίχρονο είχαμε καλή απόδοση, αλλά στην επανάληψη, λόγω της πίεσης που μας άσκησε ο αντίπαλος, δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε. Κάναμε πολλά λάθη, δεν υπήρξαμε έξυπνοι. Στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει και άλλα γκολ, αλλά στην επανάληψη δεν είχαμε την απόδοση που έπρεπε.

Μίλησα στα παιδιά και τους είπα ότι το μόνο που δεν μπορείς να πάρεις από έναν αντίπαλο είναι περηφάνια. Το ελάχιστο που είχε σήμερα ο αντίπαλός μας ήταν να παίξει για την περηφάνια του. Στο δεύτερο ημίχρονο, το ξεχάσαμε αυτό. Θα πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας και να θυμόμαστε πως τα ματς διαρκούν 90 λεπτά».

Για τα ματς με την Τραμπζονσπόρ είπε: «Θα είναι πολύ πιο δυνατά αυτά τα ματς. Είναι πολύ δυνατή ομάδα και πρέπει να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται και σαν ομάδα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αυτό θα μας φέρει πιο κοντά στις πιθανότητες για πρόκριση. Νομίζω ότι έχουμε 50-50 πιθανότητες πρόκρισης».

Για τους λόγους της κακής απόδοσης: «Έχω δει την ομάδα να κάνει καλύτερα πράγματα και όχι μόνο στις προπονήσεις, αλλά και σε παιχνίδια. Δεν μου αρέσει να βλέπω μια τέτοια απόδοση και δεν ψάχνω για δικαιολογίες, άλλωστε έχω την ευθύνη για την εμφάνιση, αλλά όταν το συνολικό σκορ είναι στο 3-0, χρειάζεσαι τον κόσμο να σου δίνει πίεση.

Αν είχαμε τον κόσμο μας σήμερα θα παίζαμε καλύτερα, θα είχαμε περισσότερη ένταση, θα ήταν διαφορετικό το δεύτερο ημίχρονο. Το είπα και στους παίκτες μου: Δεν έχουμε τον κόσμο μας σήμερα, παίξτε για την οικογένειά σας. Έπαιξαν έτσι μέχρι τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου».

Για τις αλλαγές που έκανε: «Το σημερινό παιχνίδι θα έδινε την ευκαιρία σε κάποιους παίκτες να πάρουν χρόνο και ξέραμε ότι πρέπει να κάνουμε αλλαγές με αυτήν τη λογική. Ο Κρίστιτσιτς επέστρεψε μετά από καιρό, ο Ολιβέιρα έβγαλε για πρώτη φορά ολόκληρο ματς, ο Λιβάγια για πρώτη φορά ξεκίνησε από την αρχή. Με αυτό το σκεπτικό έμεινε έξω ο Βέρντε και ξεκίνησε ο Ζεράλδες. Το σημαντικό είναι όποιοι και αν παίζουν να τα δίνουν όλα».

Για την αντίδραση του Λιβάγια: «Συνήθως, δεν χαιρετώ τους παίκτες όταν βγαίνουν. Δεν είδα την αντίδραση του Λιβάγια, αλλά το σημαντικό είναι όταν παίζει να τα δίνει όλα και να βοηθάει την ομάδα και σήμερα το έκανε».

Για την κακή εμφάνιση της επανάληψης: «Βγήκαμε εκτός σχεδίου με δική μας ευθύνη, όχι εξαιτίας της εμφάνισης του αντιπάλου. Από σήμερα κιόλας θα ξεκινήσουμε ανάλυση του ματς».

Άρης-Μόλντε 3-1

Οι συγκλονιστικοί παίκτες του Άρη τίμησαν τη φανέλα με τον θεό του πολέμου, προηγήθηκαν 3-0 (Ματίγια, Δεληζήσης, Ντιγκινί) της Μόλντε στο «Βικελίδης», όμως παρά την κατάθεση ψυχής και τις ευκαιρίες στην παράταση δέχθηκαν το γκολ-μαχαιριά που τους άφησε εκτός Ευρώπης στο 103΄.

Ο Άρης άγγιξε το θαύμα απέναντι στη Μόλντε, προηγήθηκε με 3-0 στην κανονική διάρκεια του αγώνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αλλά ένα κρύο γκολ των Νορβηγών στο πρώτο 15πτο της παράτασης έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρά του.

Το σκορ για τον Άρη άνοιξε στο 25ο λεπτό το μαγικό δεξί πόδι του Χαβιέ Ματίγια. Ο Ισπανός απέδειξε τη δεξιοτεχνία του στις εκτελέσεις, αυτό έκανε από τα 30 μέτρα σε εκτέλεση φάουλ, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας της Μόλντε.

Δώδεκα λεπτά αργότερα, στο 37' ο Γιάννης Φετφατζίδης επιβεβαίωσε ότι μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες ενός αγώνα. Έκανε τρομερή ντρίμπλα στον Χάουγκεν (εντός περιοχής) και με συρτή σέντρα παράλληλα της εστίας είδε τον Γιώργο Δεληζήδη (στο ντεμπούτο του σε ευρωπαϊκό παιχνίδι!) να τη σπρώχνει στα δίχτυα για το 2-0.

Το τρίτο γκολ για τον Άρη ήρθε στο 84ο λεπτό. Ο Σούντκγρεν κέρδισε την μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, σέντραρε υποδειγματικά και ο Ντιγκινί με γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Μόλντε.

Μια κακή τοποθέτηση στο τέλος του πρώτου 15πτου της παράτασης άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα. Ο Μπολί βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας από την αριστερή πλευρά, ο Κουέστα επίσης άργησε να αντιληφθεί τι είχε συμβεί και ο επιθετικός της Μόλντε με ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (3-1).

Άρης - Μόλντε 3-1  Όλα τα στιγμιότυπα 16.08.2019


Παντελίδης: «Μόνο κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε από τέτοια ματς»

Ως παρακαταθήκη για το μέλλον χαρακτήρισε το ματς με τη Μόλντε ο τεχνικός του Άρη, Σάββας Παντελίδης, που τόνισε ότι οι παίκτες του μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγουν από τέτοια παιχνίδια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σάββας Παντελίδης στη συνέντευξη Τύπου:
- Για τη ρεβάνς με τη Μόλντε: «Πραγματικά να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, έκαναν ένα πολύ μεγάλο ματς, γεμάτο συναισθήματα. Στην αρχή μπορεί να φαινόταν βουνό τα τρία γκολ, αλλά και κι εγώ και τα παιδιά το πιστεύαμε, γιατί δεν μας άξιζε το 3-0 εκεί. Μόνο κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε από τέτοια ματς, άσχετα αν είμαστε πικραμένοι. Πρέπει να έχουμε παρακαταθήκη αυτό το ματς. Ένα μπράβο στην ομάδα και τον κόσμο. Ασφαλώς τα συναισθήματα είναι πολύ έντονα. Ακόμα και στο γκολ που δεχθήκαμε η ομάδα έδειξε ότι μπορεί να παλέψει σε όλες τις συνθήκες. Υπάρχει πίκρα, αλλά εδώ είμαστε».

- Για τα δάκρυά του στο 3-0: «Στον πάγκο ζεις έντονα τις στιγμές, ίσως δάκρυσα κι άλλες φορές. Ήταν το πιο σημαντικό ματς της καριέρας μου και δεν θα το άφηνα έτσι. Ακόμα και η πίεση στην αρχή, πέτυχε. Αλλά χρειάζεται τύχη κάποιες φορές».

- Για το αν κέρδισε σήμερα παίκτες: «Δεν θα πω ονόματα, αλλά κάποια παιδιά που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής, έδειξαν πόσο θα βοηθήσουν την ομάδα».

- Για την πίστη στην ανατροπή και τι άλλαξε στην ομάδα αυτό το διάστημα: «Σε σχέση με την Νορβηγία, άλλες συνθήκες. Πήγαμε κουρασμένοι εκεί, εδώ πιο ξεκούραστοι, στο σπίτι μας, με περισσότερες προπονήσεις. Πολλά παίζουν. Το πρώτο ημίχρονο στην Νορβηγία δεν ήταν η πραγματική εικόνα του Άρη. Το τακτικό κομμάτι στο Μόλντε πήγε καλά, αλλά κάναμε λάθη. Σήμερα δεν υπήρχε στιγμή στο ματς που να τρόμαξα, δεχθήκαμε γκολ με 2-3 τελικές».

- Για το πως είναι ψυχολογικά οι παίκτες: «Δεν είναι καλά. Όταν φτάνεις τόσο κοντά στο να πιεις νερό και σου κλείνουν την βρύση ή την κλείνεις μόνος δεν είσαι καλά. Πρέπει να είσαι κοντά τους, όσο μεγάλοι κι αν είναι, όταν παίζουν μπάλα είναι σαν μικρά παιδιά».

- Για τη συνέχεια της σεζόν: «Μόνο θετικά έχουμε να πάρουμε από το σημερινό ματς. Αν μπορείς ένα τέτοιο ματς να το κάνεις 3-0, μπορείς να κερδίσεις τον οποιοδήποτε αρκεί να έχεις το σκεπτικό που είχαμε κι εμείς σήμερα».

- Για το αν περίμενε έτσι αυτή τη βραδιά: «Μέχρι τώρα ήταν, θα έρθουν κι άλλα. Δεν είμαι μετριοπαθής, αλλά δεν θέλω να λέω αηδίες. Τα παιδιά το πίστευαν».

- Για το γεγονός πως ο συνάδελφός του, της Μόλντε, είπε πως φοβήθηκε ότι η ομάδα του θα αποκλειστεί: «Το πιο μεγάλο πλάνο του ματς, ήταν αυτό. Δηλαδή πως η ομάδα αυτή σε συνθήκες πίεσης δεν αντιδρά καλά. Εμείς επιλέξαμε αυτό το 15λεπτο να τους τρομάξουμε. Σε αυτό πετύχαμε αυτό που θέλαμε, αυτό που είχαμε σκεφτεί».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης