Αλμα πρόκρισης μέσα στην Πόλη: Μπασακσεχίρ -Ολυμπιακός 0-1

Αλμα πρόκρισης μέσα στην Πόλη: Μπασακσεχίρ -Ολυμπιακός 0-1

Τεράστια νίκη του Θρύλου σε μια καυτή έδρα  - O Mασούρας άνοιξε το σκορ στο 53' για τον Ολυμπιακό με εκπληκτική κεφαλιά - Ο Σα έπιασε πέναλτι στο 92' που κέρδισε η  Μπασακσεχίρ μετά από χέρι του Μπρούνο

osfp_bashiksehir_art
Εκτός έδρας νίκη, «λευκό» παθητικό. Έστω κι αν δεν έθελξε με την απόδοσή του, ο Ολυμπιακός πήρε ακριβώς ό,τι ζητούσε κόντρα στη Μπασάκσεχίρ στην Κωνσταντινούπολή, πανηγυρίζοντας με το 0-1 την κατακόρυφη αύξηση των πιθανοτήτων του να βρεθεί στα playoffs του Champions League.






Ο Πέντρο Μαρτίνς δεν επεφύλασσε εκπλήξεις στην αρχική σύνθεση, επιλέγοντας την ίδια 11αδα με τη ρεβάνς κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν, ώστε να ελέγξει τον ρυθμό και να επιτεθεί με τρόπο που θα «πλήγωνε» την ευάλωτη άμυνα των Τούρκων.
Κλείσιμο
olympiacos_basiksexir6
olympiacos_basiksexir4

«ΝΩΘΡΟ» ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Εντούτοις αυτό δεν φάνηκε να γίνεται, τόσο λόγω της υστέρησης των περισσότερων μεσοεπιθετικών, όσο κι εξαιτίας της δυναμικότητας των παικτών της Μπασάκσεχίρ, που κυριάρχησαν χάρη στο αδιάκοπο τρέξιμο και την ενεργητικότητά τους. Αυτή μπορεί να τους επέφερε τέσσερις κίτρινες κάρτες στο πρώτο 20λεπτο, ωστόσο έβγαλε εκτός αγώνα νευραλγικούς για τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού παίκτες, όπως ο Μπουχαλάκης και ο Ποντένσε και τους έδωσε τη μπάλα στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους (54%-46%).
olympiacos_basiksexir

Πάντως ως το 45’ η «ερυθρόλευκη» άμυνα δεν απειλήθηκε παρά ελάχιστα. Την πρώτη επικίνδυνη φάση μάλιστα την προκάλεσε… μόνη της, όταν στο 14’ ο υπερβάλλων ζήλως του Σα να μπλοκάρει τη μπάλα εκτός εστίας παραλίγο να δώσει την ευκαιρία στον Κριβέλι να σκοράρει, όμως οι αμυντικοί έδιωξαν προ της γραμμής.

Στο 22’ η σέντρα του καλού Τσιμίκα στο δεύτερο δοκάρι έφερε την κεφαλιά του Γκερέρο παράλληλα με την εστία, όμως ο Ποντένσε ήταν ένα «κλικ» πιο πίσω απ’ το σημείο που θα του επέτρεπε να απειλήσει. Η δεύτερη σημαντική φάση για τον Ολυμπιακό καταγράφηκε στο 38’, όταν ο Γκιλιέρμε βρέθηκε αμαρκάριστος στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων στο φάουλ του Βαλμπουενά, όμως το σουτ του στην κίνηση ήταν αρκετά άστοχο.
olympiacos_basiksexir2

Το σφύριγμα για τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τη Μπασάκσεχίρ να είναι καλύτερη, να υπερέχει στους αριθμούς (8-0 κόρνερ, 5-3 τελικές), όμως να υπολείπεται ουσίας στο παιχνίδι της.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ Ο «GAME-CHANGER»

Είναι άγνωστο για πόσο ακόμα θα παρέμενε η συγκεκριμένη εικόνα, αφού το γρήγορο γκολ του Μασούρα τα άλλαξε όλα! Στο 53’ ο Βαλμπουενά σέντραρε ποιοτικά στο δεύτερο δοκάρι και ο Έλληνας εξτρέμ με ωραία διαγώνια κεφαλιά άνοιξε το σκορ, σκορπώντας τον ενθουσιασμό στην ομάδα του, που πήρε το προβάδισμα απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν ήταν καλύτερος στη μεγάλη «εικόνα».
olympiacos_basiksexir5
olympiacos_basiksexir3
2182564_1
2182560_1

Αυτή η εξέλιξη «προσγείωσε» τους Τούρκους, ενώ έδωσε ώθηση σε παίκτες των φιλοξενούμενων χωρίς αξιοσημείωτα κατορθώματα στο πρώτο μέρος να «μπουν» στο παιχνίδι. Ποντένσε και Μασούρας έπαιζαν πια σαφώς καλύτερα κι αυτό έφερε ισορροπία στο γήπεδο, παρότι δεν υπήρχαν σημαντικές φάσεις υπέρ των Πειραιωτών.
olympiacos_basiksexir8

Ο Σα αντέδρασε εξαιρετικά στο 71’ στο δυνατό συρτό σουτ του Βίτσκα στη γωνία του, στην πρώτη φάση που «καρποφόρησε» η πίεση της Μπασάκσεχίρ, ενώ η είσοδος του Καμαρά ένα λεπτό αργότερα δεν έδωσε την απαιτούμενη ώθηση στον Ολυμπιακό.

ΑΠΕΡΙΣΚΕΨΙΑ ΜΠΡΟΥΝΟ ΚΑΙ «ΗΡΩΑΣ» ΣΑ

Αυτή ήρθε στο 80’, όταν ο Καχβετσί πλήρωσε το σκληρό παιχνίδι του με δεύτερη κίτρινη και αποβολή.  Αυτό φάνηκε να αρκεί, ώστε να «σβήσει» το παιχνίδι και όλα κυλούσαν ομαλά ως το 91’.

Τότε ο νεοεισελθείς Μπρούνο υπέπεσε σε… ερασιτεχνικό πέναλτι, υψώνοντας το χέρι σε σέντρα του Κλισί και στέλνοντας τον Βίτσκα στην άσπρη «βούλα», παγώνοντας τον Ολυμπιακό. Παρ’ όλα αυτά ο Σα απέκρουσε την εκτέλεσή του, φέρνοντας τους συμπαίκτες του στην αγκαλιά του στο φινάλε, που βρήκε την ομάδα του να πανηγυρίζει!


olympiacos_basiksexir7

MVP: Με την απόκρουση του πέναλτι ο Σα κράτησε το «μηδέν», διατήρησε τη νίκη και συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία των «ερυθρόλευκων» στο «Φατίχ Τερίμ Στέιντιουμ»! Συνολικά ο Πορτογάλος ήταν καλός, με εξαίρεση τη φάση του 14’, όταν δεν μπλόκαρε σωστά και η επέμβαση του 93’ αποτέλεσε το «κερασάκι» στην τούρτα!

Στο ύψος του: Ο Μασούρας σκόραρε το γκολ κι επομένως αποτελεί εκ των πολυτιμότερων για τον Ολυμπιακό. Αν δεν υπήρχε ο Σα, θα έπαιρνε σίγουρα τον τίτλο. Εξάλλου η αμυντική συνεισφορά του ήταν σπουδαία σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ακόμα και στο πρώτο μέρος, όπου δεν προσέφερε ιδιαίτερα στην επίθεση. Με το 0-1 πάντως όλα αλλάζουν αναφορικά με τη διαχείριση του αγώνα. Από κοντά

Αδύναμος κρίκος: Ο Καχβετσί με την αποβολή του στέρησε από την ομάδα του κάθε δυνατότητα να ψάξει ρεαλιστικά ένα γκολ που θα τη διέσωζε από την ήττα. Συνολικά ξεχώρισε για το σκληρό του παιχνίδι και όχι για την απόδοσή του.

Η γκάφα: Στο 91’ ο Μπρούνο κόντεψε να εξελιχθεί στον πολυτιμότερο παίκτη της… Μπασάκσεχίρ, κάνοντας ένα ανόητο πέναλτι που θα στερούσε τη νίκη από τον Ολυμπιακό! Ευτυχώς ο Σα διάλεξε σωστά, αποσόβησε την ισοφάριση και διόρθωσε την απροσδόκητη ενέργεια του συμπαίκτη του.

Το «στραγάλι»: Ο Ισραηλινός Γκρίνφελντ ήταν αυστηρός εξαρχής, μοιράζοντας τέσσερις κάρτες στα πρώτα 20’ στην τουρκική ομάδα. Συνολικά ήταν πολύ τυπικός, δίχως να χάσει φάση.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Οι εντυπώσεις παραμένουν θετικές για τον Ολυμπιακό, αφού παρότι βρέθηκε προ εκπλήξεως, έφυγε από την Κωνσταντινούπολη με το «διπλό»! Πλέον καλείται να εκμεταλλευτεί την έδρα, έχοντας σημαντικό πλεονέκτημα για να βρεθεί στα playoffs της διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις:

ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ (Οκάν Μπουρούκ): Γκιονούκ, Καισαρά, Γκετζού, Βιέιρα, Κλισί, Βίτσκα, Τεκντεμίρ (63’ Αζουμπουίκε), Καχβέτσι, Ρομπίνιο, Κριβελί, Γκουλμπράντσεν (69’ Ελία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέντρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Σεμέντο, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Ποντένσε, Βαλμπουενά (73’ Καμαρά), Μασούρας (84’ Μπρούνο), Γκερέρο (89’ Ελ Αραμπί)

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης