Μαδρίτη τελικός Champions League: Eνα ποδοσφαιρικό τριήμερο να το πιείς στο ποτήρι

Μαδρίτη τελικός Champions League: Eνα ποδοσφαιρικό τριήμερο να το πιείς στο ποτήρι

O τελικός του cl είναι για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου η απόλυτη αθλητική μυσταγωγία.

heii
Δεν είναι ένας απλός ποδοσφαιρικός τελικός είναι ένα παγκόσμιο ποδοσφαιρικό happening που κινητοποιεί ανθρώπους από όλο τον κόσμο .

Φέτος χάρις την συμβολή της ΗΕΙΝΕΚΕΝ, επίσημου χορηγού της διοργάνωσης , μας δόθηκε η ευκαιρία να ζήσουμε από κοντά αυτή τη μεγάλη γιορτή .

Η Μαδρίτη είχε στολιστεί σαν φιλόξενη οικοδέσποινα να υποδεχθεί τους επιφανείς καλεσμένους της. Δύο ιστορικές αγγλικές ομάδες η Λίβερπουλ και η Τότεναμ , που ο τρόπος με τον οποίο προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό ύστερα από επικές ανατροπές άφηναν υποσχέσεις για μεγάλες συγκινήσεις .

Μαζί με τις ομάδες έγινε μια μεγάλη ειρηνική απόβαση από χιλιάδες Άγγλους οπαδούς και όχι μόνο, που κατέκλυσαν κάθε σημείο της πόλης δημιουργώντας ένα εξαιρετικό κλίμα . Όλη η Μαδρίτη μια τεράστια κερκίδα . Χιλιάδες από αυτούς δεν είχαν καν εισιτήρια αλλά επέλεξαν να κάνουν το ταξίδι για να ζήσουν από κοντά την ατμόσφαιρα.

met2
Όλες οι μεγάλες πλατείες Plaza Mayor, Puerta del sol , ήταν στολισμένες με τα χρώματα του τελικού. Οι επισκέπτες κατέκλυσαν τα σημεία συνάντησης των φιλάθλων απολαμβάνοντας όλα τα δρώμενα που είχαν σχεδιάσει οι χορηγοί της διοργάνωσης . Ατέλειωτες ουρές για να φωτογραφηθούν με το βαρύτιμο τρόπαιο που ήταν εκτεθειμένο σε μια εξέδρα , σαν το ιερό δισκοπότηρο . Μultimedia events, Aτέλειωτες ουρές στο official store του CL. Δεκάδες Άγγλοι να εκλιπαρούν να βρούν το πολυπόθητο μαγικό χαρτάκι που θα τους οδηγήσει στη γη της επαγγελίας του WANDA METROPOLITANO.

Οι πιο εκδηλωτικοί , οι οπαδοί της Λίβερπουλ, είχαν στήσει ένα ατέλειωτο πανηγύρι μετατρέποντας την κάθε πλατεία σαν το περίφημο cop του Αnfield . Η μπίρα να ρέει άφθονη και όλοι οι ‘αθλητικοί’ τουρίστες απολάμβαναν τη τεράστια γιορτή .

Εκεί είδαμε φιλάθλους από όλο τον κόσμο , οικογένειες από την Ταϊλάνδη που έκαναν ένα μεγάλο ταξίδι για να θαυμάσουν την αγαπημένη τους Λίβερπουλ. Δυο ταξιδιώτες από το μακρινό Μεξικό που άλλαξαν ήπειρο για να είναι παρόντες στο τελικό και που όταν διαπίστωσαν ότι είμασταν από την Ελλάδα μας ρώτησαν για τον Ολυμπιακό του συμπατριώτη τους Πουλίδο .

Kινέζους με μάσκες για τα μικρόβια φορώντας τις φανέλες των φιναλίστ και φορτωμένοι με μεγάλες τσάντες με αναμνηστικά του τελικού.

Κλείσιμο
Φίλαθλοι από την Ινδία που φορούσαν παραδοσιακές στολές με το σήμα της Λίβερπουλ.

Ένας αθλητικός πολιτισμός με φιλάθλους να μην φοβούνται να φορέσουν την φανέλα της ομάδος τους . Δίπλα δίπλα φίλαθλοι της Τότεναμ και της Λίβερπουλ να πίνουν μπίρες και να τραγουδούν για την ομάδα τους .

Ένα σκηνικό τόσο ξένο σε σχέση με την αθλητική κατάθλιψη της χώρας μας . Μιας χώρας που δεν μπορούσε να διοργανώσει έναν τελικό κυπέλου με κόσμο και που κατάφερε να γίνει ρεζίλι παγκοσμίως όταν αυτή η καρικατούρα των άδειων κερκίδων και των 100 προσκλήσεων σημαδεύτηκε από επεισόδια.

MET1


Μπήκαμε στον εκθεσιακό χώρο της LA LIGA , του ισπανικού πρωταθλήματος και ‘κλάψαμε’ από τον τρόπο που η προηγμένη αθλητικά Ισπανική LIGA προβάλλει το προϊόν της . Με interactive πίνακες που δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε επισκέπτη να μάθει τα πάντα για όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος αλλά και να φωτογραφηθεί με το ψηφιακό παίκτη που θέλει από τη Μπαρτσελόνα έως και την Ουέσκα. Με ένα μικρό γηπεδάκι που προκαλεί τους επισκέπτες να παίξουν κάτω από τον ήχο live κερκίδας. Λογικά σου έρχεται στο μυαλό η ελληνική super league με ακατάλληλα γήπεδα , απαράδεκτες συνθήκες , με ελάχιστα εισιτήρια, βία αλλά και τεράστια καχυποψία για ένα προϊόν που κάθε χρόνο ολισθαίνει στην ανυποληψία και σε πιάνει το παράπονο , γιατί όχι και στην Ελλάδα….

met03
met4
met5


Το απόγευμα της Παρασκευής είχαμε την τύχη να παρευρεθούμε στο επίσημο pro final gala που διοργάνωσε η Ηeineken . Σε ένα μαγευτικό κήπο στο Palacio de los Duques de Pastrana ,  έγινε η παρουσίαση του τροπαίου , αλλά και τόπος συνάντησης μεγάλων ποδοσφαιρικών προσωπικοτήτων. Επίτιμος καλεσμένος ο legend Andreas Pirlo , κομψός ως Ιταλός αλλά και προσιτός στους εκατοντάδες των θαυμαστών που τον προσέγγιζαν για μια χειραψία ή φωτογραφία . Εκεί είδαμε τον Ρομπέρτο Κάρλος,  το καλύτερο ίσως αριστερό μπάκ της μεγάλης Ρεάλ αλλά και της παγκόσμιας εθνικής Βραζιλίας. Τον πανύψηλο bomber Λούκα Τόνι της Μπάγερν και της Φιορεντίνα . Τον Μέγα Αλέξανδρο του campionato Alessandro Del Pierro , τον εμβληματικό αρχηγό της εθνικής Βραζιλίας Καφού αλλά και τον δικό μας πρώην Παναθηναϊκό Sydnei Govou. To κερασάκι στη τούρτα ήταν η εμφάνιση του special one Zοσέ Mουρίνιο , χαμογελαστός , ίσως γιατί είναι σίγουρος πως κάποιος πάγκος μεγάλης ομάδας θα βρεθεί να υπογράψει τα επιτεύγματα του. Το βαρύτιμο τρόπαιο παρουσιάστηκε από τον Πίρλο ο οποίος σε μια politicaly correct τοποθέτηση προέβλεψε ότι ο νικητής του τελικού θα είναι αγγλική ομάδα. 

Μαδρίτη τελικός Champions League: Eνα ποδοσφαιρικό τριήμερο να το πιείς στο ποτήρι (I)


carl
pirlo
meros


Το Σάββατο το πρωί λίγες ώρες πριν το μεγάλο τελικό η φιλοξενία της ΗΕΙΝΕΚΕΝ είχε προγραμματίσει   προσκύνημα στο ναό της ΡΕΑΛ , το επιβλητικό   «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», το καλύτερο πρόγευμα για να μπεις στη διαδικασία του μεγάλου τελικού . ΣΟΚ και ΔΕΟΣ .

re01
re02
e03



Το tour στο γήπεδο είναι ένα εντυπωσιακό ταξίδι στο χρόνο. Μια ονειρική βόλτα στην ιστορία μιας από της πιο ιστορικές ομάδες του κόσμου. Το γήπεδο αν και άδειο σου κόβει την ανάσα. Το μουσείο αριστοτεχνικά στημένο παντρεύει αρμονικά τις δυνατότητες που σου δίνει η σύγχρονη ψηφιακή εποχή, με interactive πίνακες , multimedia δραστηριότητες,  με video σε κάθε βήμα να σου θυμίζει μεγαλειώδεις στιγμές με την αυθεντική παράδοση των πρωτότυπων δειγμάτων από έγγραφα της δεκαετίας του 50. Το παιγνίδι των ήχων και της μουσικής συμπληρώνει το επιβλητικό της μυσταγωγίας  .Μέσα από τα κύπελλα , τα ιστορικά κειμήλια των ηρώων που κέρδισαν τίτλους και άφησαν το απόλυτο ποδοσφαιρικό αποτύπωμα στο παγκόσμιο στερέωμα σε μετατρέπει από απλό επισκέπτη σε μέλος της τεράστιας κληρονομιάς των 113 ετών των μερένγκες.

qwe


Η ώρα όμως πέρασε , η ώρα του τελικού έφτασε , το νεότευκτο στάδιο WAΝDA METROPOLITANO η νέα έδρα της Aτλέτικο στέκει επιβλητική, φωταγωγημένη , στολισμένη έτοιμη . Το γήπεδο ερυθρόλευκο λες και η τύχη ήθελε να αποτίσει φόρο τιμής στα χρώματα της ΑΤΛΕΤΙΚΟ , από την μια πλευρά τα κόκκινα των οπαδών της Λίβερπουλ και από την άλλη τα λευκά των Λονδρέζων της Τότεναμ.

Το τελετουργικό της έναρξης απλά εντυπωσιακό , με τους δεκάδες τυμπανιστές , τις φλόγες σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου και τους ήχους των ‘Ιmagine Dragons’.Tο διάσημο συγκρότημα έντυσε αρμονικά την εναρκτήρια γιορτή με τις μεγάλες επιτυχίες τους «Believer», «Thunder», «Radioactive» και «On Top Of The World», δημιουργώντας το πρελούδιο της μεγάλης παράστασης που θα ακολουθούσε.

Μαδρίτη τελικός Champions League: Eνα ποδοσφαιρικό τριήμερο να το πιείς στο ποτήρι (III)



cere02
cere01
Οι ύμνοι των 2 μονομάχων σε κάνουν να νοιώσεις τη μαγεία μιας πραγματικής ποδοσφαιρικής πανδαισίας.

Μαδρίτη τελικός Champions League: Eνα ποδοσφαιρικό τριήμερο να το πιείς στο ποτήρι (II)


fans01


Το γνωστό σεντόνι άρχισε να κουνιέται κάτω από την διάσημη σε όλο τον κόσμο πια μελωδία του Τony Britten. O τελικός αρχίζει .

Τα αγωνιστικά του τελικού τα έχουμε δει και διαβάσει. Η Λίβερπουλ κατέκτησε το 6ο τρόπαιο CL & Πρωταθλητριών. ΜVP ανακηρύχθηκε ο κεντρικός αμυντικός Βαν Νταϊκ και όχι ο πραγματικά υπερπολύτιμος τερματοφύλακας Άλισσον. Οι νικητές έδειξαν το σεβασμό στους ηττημένους με το καθιερωμένο pasillo και όλοι μας μείναμε με τη μελαγχολία για τα τεκταινόμενα στην ελληνική αθλητική καθημερινότητα.

Πραγματικός πρωταγωνιστής ήταν όμως ο κεντρικός πυρήνας των υποστηρικτών της Λίβερπουλ που μετέτρεψαν το WANDA METROPOLITANO σε Αnfield . Το Υοu’ll never walk alone δόνησε το εκπληκτικής ακουστικής στάδιο και δημιούργησε ρίγη συγκίνησης σε κάθε υγιή φίλαθλο .

Το εκπληκτικό αυτό ποδοσφαιρικό τριήμερο ολοκληρώθηκε με το καλύτερο δυνατό τρόπο και δικαιολόγησε απόλυτο το βασικό hashtag που συνέδεσε τη παρουσία της ΗΕΙΝΕΚΕΝ στο τελικό του Uefa Champions League : #unmissable

Το επόμενο ραντεβού το 2020 στην Κωνσταντινούπολη .
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης